Duhové jahodové řezy - pro labužníky
Potřebné ingredience
Kromě běžných surovin na piškot ještě potřebujeme marmeládu,dětské piškoty, vaječný likér, mražené jahody, šlehačku, tvaroh, zakysanou smetanu, želatinu a želatinové plátky.
Postup přípravy
Krém: 2 zakysané smetany, 1 tvaroh ve vaničce, 1 vanilkový cukr, 8 dkg cukru moučka vyšlehat, přidat 2 lžíce citrónové šťávy a vmíchat 1 ušlehanou šlehačku. Přidat 4 plátky želatiny (dle návodu). Nalít na piškot.
Do 20 dkg mixovaných jahod přidat 1/4 balíčku rozpuštěné práškové želatiny a nalít na smetanový krém. Ostrou špejlí udělat krouživými pohyby duhování. V ledničce nechat ztuhnout do 2. dne.
Takto vypadá celý plech.
Tohle nádherné duhování vytvořila paní Dagmar P. (dasa 35), když dělala řezy s ananasem a broskvemi. Dášenko, děkujeme moc za fotku. Je to krása.
tentokrát na světlém piškotu
dnešní duhování
Dnešní řezy jsou s postrouhanou čokoládou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé