MRAMOROVÝ MALINOVÝ CHEESECAKE - efektní a přitom naprosto jednoduchý!!!
Potřebné ingredience
NA KORPUS: 1 krabička sušenek (derby, esíčka, koka - podle Vašich chutí :-)), 100g másla, NA HMOTU: 3 vaničkové(!!) tvarohy, 3 vejce, 150g cukru krupice, 1-2 balíčky vanilkového cukru, asi 1/2 pytlíku rozmražených malin
Postup přípravy
Sušenky rozdrobíme na drť (nejlépe ještě v sáčku) a smícháme se změklým máslem, pak natlačíme pevně do formy, vyložené pečicím papírem. Zapečeme asi 8 minut na 160-170 stupňů.
Vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem a postupně přišleháme tvarohy. Hmota by měla být krásně hladká (tvaroh ze staniolu je nevhodný).
Poklademe předpečený korpus malinami.
Ze zbylých malin vylisujeme pyré (já dělám lžící na hustém cedníčku). Nepoužíváme vodu, která vyteče při rozmrzání - pyré by mělo být hustší. Potřebujeme ho asi tak 2-3 lžíce.
Z tvarohové hmoty odebereme asi 5 lžic a smícháme v misce s malinovým pyré. Zatím dáme stranou. Na korpus s malinami opatrně nalijeme a uhladíme bílou hmotu.
Nožem si předkreslíme hluboké rýhy. Červenou tvarohovou hmotu opatrně lžící "vsunujeme" do rýh tak, aby vznikly co nejtenčí pruhy. Takto spotřebujeme všechnu červenou hmotu.
Opět vezmeme nůž a kolmo na pruhy "projedeme" hmotou. Nůž vytáhne barevnou hmotu a vzniká mramorování. Takto projezdíme celý koláč v pravidelných intervalech, Poté můžeme ještě udělat totéž kolmo. Čím více koláč namramorujeme, tím méně efektní vzor bude - takže méně je v tomto případě více :-))). Nemusíte se ale procesu bát,i kdybyste obě barvy hmoty jen tak naplácali a projezdili je cik cak, koláč bude krásný a chutný!!!!
Koláč pečeme 35 minut na 160-170 stupňů. Kraje malinko zhnědnou. Necháme vystydnout a potom dobře vychladit v ledničce. Dobrou chuť!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé