(recept
si oblíbilo 60 návštěvníků)
Buchta likvidátor - již tolikrát zmiňovaná
Potřebné ingredience
35 dkg polohrubé mouky , 20 dkg cukru , 3 vejce, 1 sklenka oleje , 1 kompot 0,7 l i se šťávou, kypřící prášek, vanilkový cukr
Postup přípravy
Tuto buchtu již pečeme léta, jen jsem dnes z nouze dala švestky ( půlené, bez pecek, nic jsem nekrájela) a také to bylo super. Zatím jsem dělala jen z ananasu, jahod, jablek a broskví.
A jelikož švestky zavařuju "na sucho", tzn., že jsou bez šťávy, zředila jsem obyč. šťávu s vodou - půl na půl a bylo. Manžel "jen" ochutnal ke kávě :0))))) a 1/2 plechu byla fuč. Vážně bezvadná rychlovka.
A jelikož švestky zavařuju "na sucho", tzn., že jsou bez šťávy, zředila jsem obyč. šťávu s vodou - půl na půl a bylo. Manžel "jen" ochutnal ke kávě :0))))) a 1/2 plechu byla fuč. Vážně bezvadná rychlovka.
odměrka pro Veroniku K.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Dada34
(upraveno)
26. 5. 2013, 15:44
Pesinka
(upraveno)
18. 3. 2010, 17:18
Supeeeeeeeer recept,rychlý,velmi žravý a zvládnul ho na 1* i můj mužíček,který vůbec nepeče Všem doporučuji vyzkoušet Manžel tam dal ananas a bohužel jsme měli jen jeden,jako 2.dal mandarinky a výsledek byl Budeme dělat častěji Peťka
JanaLud
(upraveno)
20. 3. 2010, 21:13
@Pesinka
Péťo moc děkuju za koment a jsem ráda, že chutnalo PS: půjčujete manžílka? adresu pošlu
kabrhelka
(upraveno)
26. 5. 2013, 16:40
@JanaLud
Dobrý den Jani, to opravdu dáváte do této buchty kompot i se šťávou? Děkuji Pavla
maxis
(upraveno)
13. 3. 2010, 12:20
dělala jsem dnes s meruňkovým kompotem buchta je moc dobrá, jen příště zkusím nakrájet kompot ještě na menší kousky, protože mi to kleslo ke dnu Díííky za recept
JanaLud
(upraveno)
17. 3. 2010, 14:28
@maxis
Jani není zač, kompot si taky většinou ještě krájím, nedávno jsem dělala s ananasem
martism
(upraveno)
3. 12. 2009, 21:50
Vynikající záležitost ,děkuji za receptík .U nás doma byl za chvíli plech prázdný ,takže SUPEEEEERR Martina
JanaLud
(upraveno)
15. 12. 2009, 12:13
@martism
jsem moc ráda, že chutnalo
Ketty12
(upraveno)
3. 11. 2008, 13:32
Ahoj Janí, můžete mi prosím pěkně napsat zda vymazat plech a nebo mohu použít pečící papír já pekla ve vymaz, a vys, ale nějak se mi brzy přičmouhávali kraje, no ale povedlo se a byla moooooooooc výýýýýýýborná a kamarádce moc chutnala ,, i nám doma je super, máme rádi ananas tak s ním, příště zkusim jahůdky.. tak páááááááá Zdena.
JanaLud
(upraveno)
3. 11. 2008, 16:16
@Ketty12
Zdeni já vše peču na pečícím papíru, ale jde to i na vymaz. a vysyp. plechu Jsem ráda, že chutnalo
fojaa
(upraveno)
28. 9. 2008, 19:27
Dneska jsem pekla s dýňovým kompotem,jelikož nějak normálně nejde na odbyt .Vylepšila jsem ji troškou rumu a najednou dýně,"obalená" těstem mizí .Super,dávám jedničku
JanaLud
(upraveno)
28. 9. 2008, 21:52
@fojaa
Vážně? Asi začnu pěstovat dýni Jsem ráda, že chutnalo
janikaika
(upraveno)
26. 9. 2008, 22:15
Hezký večer, tak před hoďkou dopečená a z půlky nyní již snědená Moc díky za rychlý a výborný receptík. Zkusila jsem s jahodami Jana
JanaLud
(upraveno)
27. 9. 2008, 19:30
@janikaika
gabikaKa
(upraveno)
25. 9. 2008, 11:25
U nás sa tiež už roky pečie podobný koláč a má veeeeeľký úspech. Je šťavnatý, neosychá (keď nááááhodou kúsok zostane do druhého dňa a ja ho zabudnem prikryť) . Môj osvedčený recept: 300g polohr.m.,250gprášk.c.,3 celé vajcia, 1a1/2 ČL sódy bicarbony,2dl oleja,3-4 Čl kakaa, 1van.c.,škorica, hrsť sekaných orechov, hrozienka, 1pohár marhuľového (meruňkového) kompótu. Všetko zmiešať, upiecť. Je fakt bezva!!!
JanaLud
(upraveno)
25. 9. 2008, 11:40
@gabikaKa
Gábi to vypadá dobře, jen nemám doma sodu, dal by se použít normální kypřící prášek? A kolik té skořice?
gabikaKa
(upraveno)
25. 9. 2008, 11:48
@JanaLud
Jani, určite tam môže ísť prášok, veď ty ho používaš v tvojom recepte a vydarí sa ti. Tej škorice dávam od oka asi pol čaj.lyž. Nech sa ti vydarí aj ten môj, pekný deň.
JanaLud
(upraveno)
26. 9. 2008, 16:30
@gabikaKa
Tak jsem Gábi pekla vaši buchtičku a musím pochválit. Připomíná trošku perník a díky kompotu je krásně vlahá. Manželovi i dceři moc chutnalo, je to něco mezi "likvidátorkou" a perníkem. Jen jsem nedávala rozinky a myslím, že ty ořechy příště taky nedám, nejsou tam znát. Jinak Mějte se
gabikaKa
(upraveno)
27. 9. 2008, 22:38
@JanaLud
Tie orechy tam ani ja nedávam každýkrát, a keď už, tak ich nasekám na väčšie kusy. Pá pá
JanaLud
(upraveno)
25. 9. 2008, 12:36
@gabikaKa
Gábi díky, určitě vyzkouším a pak dám vědět Jana
Bybyla
(upraveno)
24. 9. 2008, 13:17
Tak jsem jí včera zkusila s jahodama, jak tu někdo psal, tam měla díky šťávě tmavší barvu, ale dalal jsem větší množství jahod, tak tak suchá nebyla. Dělala jsem jí ne v pekáčku, ale na vyšším plechu. Je dobrá. Manželovi to připomíná bublaninu (chuťově).
JanaLud
(upraveno)
24. 9. 2008, 13:22
@Bybyla
Máte pravdu Dano, je to chuťově podobné bublanině. Manžel má přehled
Jitule64
(upraveno)
24. 9. 2008, 12:18
Ahoj Jani, jen se chci zeptat, kolik je to ml "jedna sklenka oleje"? Každý máme jinou sklenku. Ráda bych to také zkusila, když vidím tolik chvály, ale bojím se, abych buchtu nepřeolejovala. Díky za odpověď. Jitka.
JanaLud
(upraveno)
24. 9. 2008, 13:15
@Jitule64
Přiznám se, že to tam liju od oka. Takže cca 150 ml +-.
Jitule64
(upraveno)
24. 9. 2008, 17:33
@JanaLud
No, tak nějak jsem si to myslela. Díky, dám vědět, jak chutnala.
Jitule64
(upraveno)
24. 9. 2008, 20:38
@Jitule64
Ahoj Jani, tak buchta je výborná a nádherně voní. Díky za super tip na takovou skvělou rychlovku!
JanaLud
(upraveno)
25. 9. 2008, 10:56
@Jitule64
Není zač, hlavně že chutná
hajcena
(upraveno)
23. 9. 2008, 13:01
Včera jsem pekla (z meruněk) musím říct, narozdíl od vás všech, že z této buchty příliš odvázaná nejsem ale každej máme svoje chutě, že?.... nicméně jsem kousek donesla do práce, kolegyně to zbaštila , musela jsem ji vytisknout recept a dneska bude péct aspoň něco
voňásek
(upraveno)
24. 9. 2008, 11:58
@hajcena
Jé, to jsem ráda, že nejsem sama, kdo tady nehýří nadšením. Já ji dělala s jahodama, takže díky šťávě měla takovou perníkovou barvu, na tom ale až tak nezáleží, ale myslela jsem, že díky té šťávě bude taková mokrá a šťavnatá.... Nebyla úplně suchá, ale moc mě to nenadchlo. Ani jsem se to do těch nadšených reakcí neodvážila napsat, ale teď se k vám Hanko připojuji. Ale samozřejmě, komu chutná, tomu přeji dobrou chuť.
JanaLud
(upraveno)
24. 9. 2008, 13:20
@voňásek
Mirko to jste klidně mohla napsat, vždyť od toho tu ty komentáře jsou. A jak už jsem psala, každý má jiné chutě, ale i tak díky za příspěvek
JanaLud
(upraveno)
23. 9. 2008, 17:08
@hajcena
Hanko to mě mrzí, ale jak píšete, každý máme jiné chutě. Mějte se
hajcena
(upraveno)
24. 9. 2008, 13:21
@JanaLud
néé to vůbec nemusí!! Někdy mě na ni k sobě pozvete a třeba změním názor
JanaLud
(upraveno)
25. 9. 2008, 10:58
@hajcena
No kliďánko, ale to bych upekla něco slavnostnějšího ke , tohle je vážně jen rychlovka k snídani.
Bybyla
(upraveno)
23. 9. 2008, 12:21
Dobrý den, chystáme se za chvíli na tuhle dobrotu... takže mám všechno smíchat, vlít do pekáče, upéct ? Děkuju Dana
JanaLud
(upraveno)
23. 9. 2008, 17:08
@Bybyla
Přesně tak
kocar
(upraveno)
22. 9. 2008, 23:14
Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat, ten kompot nějak rozkrájet nebo jak?Děkuji mis.polakova@seznam.cz
JanaLud
(upraveno)
23. 9. 2008, 9:58
@kocar
Pokud jsem měla velké kusy, tak jsem krájela, ale pokud si vzpomínám, tak to bylo asi jen jednou. Jinak to tam prostě vliju celé, zamíchám a peču. Mějte se a ať vám chutná.
DAPED
(upraveno)
22. 9. 2008, 13:38
DNESK JSEM UPEKLA VAŠI BUCHTIČKU S MERUNKOVÝM KOMPOTEM A MUSÍM ŘÍCT, ŽE JE NAPROSTO BEZCHYBNÁ, JEMNÁ DOBRÁ UŽ JSOU DVĚ ŘADY PRYČ, TAKŽE SI MYSLÍM, ŽE DO VEČERA NEBUDE...RYCHLÝ BEZPRACNÝ RECEPT, TAKOVÉ MÁM NEJRADĚJI A HLAVNĚ MOC A MOC DOBRÝ...UŽ HO MÁM ULOŽENÝ V OBLÍBENÝCH...DĚKUJI....
JanaLud
(upraveno)
22. 9. 2008, 17:37
@DAPED
Dášo, plně s vámi souhlasím. Takové receptíky jsou k nezaplacení, díky za vaše hodnocení.
RaJen
(upraveno)
15. 9. 2008, 19:53
Opravdu nejryhlovejsi rychlovka a jeste ke vsemu vyyybornaaa Diky Radka
JanaLud
(upraveno)
16. 9. 2008, 7:48
@RaJen
SONULKA
(upraveno)
5. 9. 2008, 12:17
Dobrý den Jani před chvílí jsem dodělala buchtičku podle vašeho receptíku a je opravdu vynikající máme ji s broskvemi a je supr už dlouho jsem nenašla takový rychlý a výborný recept mockrát vám za něj děkuji už ho mám v oblíbených Soňa
JanaLud
(upraveno)
7. 9. 2008, 14:45
@SONULKA
Díky, díky. Je fajn, že vám chutná.
lase
(upraveno)
1. 9. 2008, 7:13
Milujeme ji s angreštovým kompotem- je osvěžující
JanaLud
(upraveno)
1. 9. 2008, 7:38
@lase
To bych ráda ochutnala, bohužel chybí ten angrešt .
JEŽEK
(upraveno)
31. 8. 2008, 11:39
Dobrý den Jani.Dnes jsem udělala vaši buchtu a dala jsem tam zavařené meruňky-taky dobré.Takže děkuji za inspiraci.Liana
JanaLud
(upraveno)
1. 9. 2008, 6:39
@JEŽEK
Dobrý den, to jsem ráda, že vám chutnalo. Myslím, že se tam dá dát opravdu jakékoliv ovoce. Takže je to fajn na "úklid" spíže
dupida
(upraveno)
31. 8. 2008, 11:24
Dobrý den Jani, ráda bych dnes vyzkoušela Vaši buchtu. Mohla byste mi prosím napsat tak od oka recept na hrníček?? Moc děkuji, nemám totiž váhu
JanaLud
(upraveno)
1. 9. 2008, 7:41
@dupida
Takže to vychází na 1 a 3/4 hrnku mouky a 3/4 hrnku cukru. Pokud počítám normální hrnek. PS: váhu nepotřebujete, já (a jistě mnoho maminek....) používám odměrku, vyfotila jsem vám ji )
dupida
(upraveno)
1. 9. 2008, 20:45
@JanaLud
Jéé, díky moc Jani, jakmile budu mít volno, hned se na ni vrhnu. Jen přemýšlím, které ovoce by bylo nejlepší . Ještě jednou děkuji, jste moc milá
JanaLud
(upraveno)
1. 9. 2008, 6:40
@dupida
Dobrý den, já to odměřím a pak písnu. Omlouvám se, ale o víkendu jsem nebyla u PC.
Ketty12
(upraveno)
30. 8. 2008, 20:31
omlouvám se nečetla sem to celé takže jakékoliv ovoce, no určitě vyzkouším zatím pááááááááááááá