(recept
si oblíbilo 511 návštěvníků)
Chlebík, který nám chutná nejvíc
Potřebné ingredience
310 ml vody, 1 PL oleje, 1 PL octa, 2 ČL soli, 1 ČL cukru, 380g hladké mouky, 120g žitné mouky, 1 ČL sušeného droždí. Po pípnutí: 1 ČL kmínu, hrst majoránky a cibule (nakrájená)
Postup přípravy
Vše dát v uvedeném pořadí do DP
Ingredience v DP
Toto dáme po signálu
Vše se míchá a hněte
a kyne............
A hotovo, ani se na chlebík nemusí nic mazat, jak je jedlej.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Violass
(upraveno)
18. 9. 2008, 18:08
Tak jsem ho dělala a je vynikající, jen jsem trochu musela dát víc mouky.
JanaLud
(upraveno)
18. 9. 2008, 18:53
@Violass
Díky, hlavně že chutnal. Ono záleží jakou mouku máte. Taky někdy přidávám.
beranda
(upraveno)
18. 9. 2008, 17:51
je fakt dobbreeeej
JanaLud
(upraveno)
18. 9. 2008, 18:53
@beranda
Díky, díky, díky
JanaLud
(upraveno)
18. 9. 2008, 18:48
@beranda
Dejte třeba uzený, to je bašta !
zdenka54
(upraveno)
18. 9. 2008, 14:05
Jani,píšete "v uvedeném pořadí",to dáváte sůl a cukr do tekutiny a pak teprve mouku s droždím?Nerada bych to zvrtala
JanaLud
(upraveno)
18. 9. 2008, 18:51
@zdenka54
Zdenko dávám sůl a cukr na mouku vždy do "protilehlého" rohu pekárny, prostě ne vedle sebe. A droždí většinou doprostřed. Zatím mi takhle vše vykynulo. Ať se povede
godzillka
(upraveno)
18. 9. 2008, 10:54
Vyzera perfektne! Potrebovala by som vysvetlit co znamena "pridame po signalu". Mame doma pekarnicku no zatial v nej piekla len mamina a sestra, takze ja tomu nerozumiem... Dakujem!
JanaLud
(upraveno)
18. 9. 2008, 18:47
@godzillka
Andrejko to znamená, že moje pekárna (a jistě ne jen moje) v určitém bodu programu "pípá, či píská", takže po tomto tónu přidávám koření, atd. Mějte se
Violass
(upraveno)
16. 9. 2008, 7:21
Prosím vás co je to PL, fakt nevím.
JanaLud
(upraveno)
16. 9. 2008, 7:49
@Violass
Kamčo, PL = polévková lžíce, mějte se
Violass
(upraveno)
16. 9. 2008, 11:58
@JanaLud
steklina
(upraveno)
10. 9. 2008, 22:26
Tak jsem taky neodolala a upekla a výsledek nám všem moc chutnal . Taky už ho mám mezi oblíbenými a budu píct pravidelně
JanaLud
(upraveno)
11. 9. 2008, 10:11
@steklina
To mi těší, že vám chutná
johnny
(upraveno)
7. 9. 2008, 16:01
Jani výborný chlebíček, zařadili jsme ho mezi oblíbené. Ještě jednou díky příjemný den Johnny
JanaLud
(upraveno)
7. 9. 2008, 21:23
@johnny
Jsem moc ráda, že vám chutnal.
luarka
(upraveno)
4. 9. 2008, 18:17
Teda Jani přes počáteční obavy z čerstvé cibule a majoránky, jsem to riskla a chlebík je luxusní. Zrovna se dopekl a už je půlka pryč... jak píšete - je prudce jedlý!!!!
JanaLud
(upraveno)
7. 9. 2008, 15:19
@luarka
Jsem moc ráda, že vám chutná. Já už jiný nepeču. A zkuste s uzeným.........to je pak teprve vůně.
Alena70
(upraveno)
26. 8. 2008, 21:35
Jani, je to pečené v pekárně, nebo tam jen kyne . On ten chlebík vypadá, jako by se pekl v troubě, ale určitě ho vyzkouším, fakt je lákavý
JanaLud
(upraveno)
26. 8. 2008, 22:13
@Alena70
Alenko, vše je děláno v pekárně i pečení. Možná vás zmátlo, že není zespoda moc děravý. Vždy před pečením vyndavám háky, je to sice patlání, ale vyplatí se to.
Bubalka
(upraveno)
26. 8. 2008, 21:06
teda, to je nej chleba z pekárny, co jsem tu viděla.....má krásnou kůrččku. Mohu se zeptat, co máte za pekárnu, začínám zvažovat ....
JanaLud
(upraveno)
26. 8. 2008, 21:15
@Bubalka
Dobrý den Blani, děkuji za pochvalu. Mám Severina BM 3986. Už rok a půl a jsem s ní maximálně spokojená. Dělám v ní skoro vše. A kamarádím už dokonce i s kynutým těstem
Bubalka
(upraveno)
26. 8. 2008, 21:40
@JanaLud
tedy, i manžel tu slintal, že by si dal říct....myslela jsem, že v pekárně, nejde udělat chlebíček s pořádnou kůrčičkou, vše se mě vždy zdá jako buchta....
JanaLud
(upraveno)
26. 8. 2008, 22:11
@Bubalka
Jde to, někdy ho pomašluju jen vodou, tentokrát jsem to vynechala. Ještě je vlažnej, rozdělila bych se . Ale je pravda, že již dělám jenom tenhle recept. Je vyzkoušený a hlavně s tou cibulí prudce jedlý. Jde tam dát i uzený, česnek......fantazii se meze nekladou. Peču ho často, zvláště teď v létě ke grilováníčku. MŇAM.