Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 511 návštěvníků)

Chlebík, který nám chutná nejvíc

5.0
Chlebík, který nám chutná nejvíc

Potřebné ingredience

310 ml vody, 1 PL oleje, 1 PL octa, 2 ČL soli, 1 ČL cukru, 380g hladké mouky, 120g žitné mouky, 1 ČL sušeného droždí. Po pípnutí: 1 ČL kmínu, hrst majoránky a cibule (nakrájená)

Postup přípravy

Vše dát v uvedeném pořadí do DP

Ingredience v DP

Toto dáme po signálu

Vše se míchá a hněte

a kyne............

A hotovo, ani se na chlebík nemusí nic mazat, jak je jedlej.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Violass 18. 9. 2008, 18:08
Tak jsem ho dělala a je vynikající, jen jsem trochu musela dát víc mouky. (F) (F)
JanaLud 18. 9. 2008, 18:53
@Violass Díky, hlavně že chutnal. Ono záleží jakou mouku máte. Taky někdy přidávám. (hello) (hello)
beranda 18. 9. 2008, 17:51
je fakt dobbreeeej (L) (L) (L) (L) (L)
JanaLud 18. 9. 2008, 18:53
@beranda Díky, díky, díky (flower) (flower) (flower)
JanaLud 18. 9. 2008, 18:48
@beranda Dejte třeba uzený, to je bašta !
zdenka54 18. 9. 2008, 14:05
Jani,píšete "v uvedeném pořadí",to dáváte sůl a cukr do tekutiny a pak teprve mouku s droždím?Nerada bych to zvrtala :-) :-)
JanaLud 18. 9. 2008, 18:51
@zdenka54 Zdenko dávám sůl a cukr na mouku vždy do "protilehlého" rohu pekárny, prostě ne vedle sebe. A droždí většinou doprostřed. Zatím mi takhle vše vykynulo. Ať se povede (Y) (hello) (flower)
godzillka 18. 9. 2008, 10:54
Vyzera perfektne! Potrebovala by som vysvetlit co znamena "pridame po signalu". Mame doma pekarnicku no zatial v nej piekla len mamina a sestra, takze ja tomu nerozumiem... Dakujem!
JanaLud 18. 9. 2008, 18:47
@godzillka Andrejko to znamená, že moje pekárna (a jistě ne jen moje) v určitém bodu programu "pípá, či píská", takže po tomto tónu přidávám koření, atd. Mějte se (hello) (hello)
Violass 16. 9. 2008, 7:21
Prosím vás co je to PL, fakt nevím. ;-) ;-) ;-)
JanaLud 16. 9. 2008, 7:49
@Violass Kamčo, PL = polévková lžíce, mějte se (hello)
Violass 16. 9. 2008, 11:58
@JanaLud ;-) ;-) ;-)
steklina 10. 9. 2008, 22:26
Tak jsem taky neodolala a upekla a výsledek nám všem moc chutnal (Y) (zajic). Taky už ho mám mezi oblíbenými a budu píct pravidelně (radost)
JanaLud 11. 9. 2008, 10:11
@steklina To mi těší, že vám chutná (hello) (hello)
johnny 7. 9. 2008, 16:01
(Y) (Y) (Y) Jani (clamp) (clamp) (clamp) výborný chlebíček, zařadili jsme ho mezi oblíbené. Ještě jednou díky (F) (F) (F) příjemný den Johnny
JanaLud 7. 9. 2008, 21:23
@johnny Jsem moc ráda, že vám chutnal. (hello) (hello) (flower)
luarka 4. 9. 2008, 18:17
Teda Jani (clamp) (clamp) (clamp) přes počáteční obavy z čerstvé cibule a majoránky, jsem to riskla a chlebík je luxusní. Zrovna se dopekl a už je půlka pryč... jak píšete - je prudce jedlý!!!! (Y) (Y)
JanaLud 7. 9. 2008, 15:19
@luarka Jsem moc ráda, že vám chutná. Já už jiný nepeču. A zkuste s uzeným.........to je pak teprve vůně. (D) (hello)
Alena70 26. 8. 2008, 21:35
Jani, je to pečené v pekárně, nebo tam jen kyne *-). On ten chlebík vypadá, jako by se pekl v troubě, ale určitě ho vyzkouším, fakt je lákavý (F)
JanaLud (upraveno) 26. 8. 2008, 22:13
@Alena70 Alenko, vše je děláno v pekárně i pečení. (F) Možná vás zmátlo, že není zespoda moc děravý. Vždy před pečením vyndavám háky, je to sice patlání, ale vyplatí se to.
Bubalka 26. 8. 2008, 21:06
teda, to je nej chleba z pekárny, co jsem tu viděla.....má krásnou kůrččku. Mohu se zeptat, co máte za pekárnu, začínám zvažovat .... (L)
JanaLud 26. 8. 2008, 21:15
@Bubalka Dobrý den Blani, děkuji za pochvalu. Mám Severina BM 3986. Už rok a půl a jsem s ní maximálně spokojená. Dělám v ní skoro vše. A kamarádím už dokonce i s kynutým těstem ;-)
Bubalka 26. 8. 2008, 21:40
@JanaLud tedy, i manžel tu slintal, že by si dal říct....myslela jsem, že v pekárně, nejde udělat chlebíček s pořádnou kůrčičkou, vše se mě vždy zdá jako buchta.... (L)
JanaLud 26. 8. 2008, 22:11
@Bubalka Jde to, někdy ho pomašluju jen vodou, tentokrát jsem to vynechala. Ještě je vlažnej, rozdělila bych se :-). Ale je pravda, že již dělám jenom tenhle recept. Je vyzkoušený a hlavně s tou cibulí prudce jedlý. Jde tam dát i uzený, česnek......fantazii se meze nekladou. Peču ho často, zvláště teď v létě ke grilováníčku. MŇAM. (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie