(recept
si oblíbilo 512 návštěvníků)
Chlebík, který nám chutná nejvíc
Potřebné ingredience
310 ml vody, 1 PL oleje, 1 PL octa, 2 ČL soli, 1 ČL cukru, 380g hladké mouky, 120g žitné mouky, 1 ČL sušeného droždí. Po pípnutí: 1 ČL kmínu, hrst majoránky a cibule (nakrájená)
Postup přípravy
Vše dát v uvedeném pořadí do DP
Ingredience v DP
Toto dáme po signálu
Vše se míchá a hněte
a kyne............
A hotovo, ani se na chlebík nemusí nic mazat, jak je jedlej.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jassova
(upraveno)
7. 1. 2009, 21:11
teď jsem zkoušela chlebík na rychlý program,ale nevykynul mi dostatečně. Tak jsem to těsně před pečením vypla a nechávám to v rozehřátý pekárně dokynout. Až to dokyne,tak jenom zapnu pečení a snad se mi povede.
JanaLud
(upraveno)
7. 1. 2009, 21:21
@jassova
Veroniko to by snad mělo stačit, maximálně přidáte pečení. Tak držím palec
jassova
(upraveno)
8. 1. 2009, 16:11
@JanaLud
tak těsto po vypnutí krásně dokynulo a pak jsem jen zapla pečení. Výsledek byl perfektní. Opravdu výborný chlebík. Moc nám chutnal. Možná že to takhle budu dělat pořád. Ušetřím hodinu elektriky.
JanaLud
(upraveno)
9. 1. 2009, 15:22
@jassova
Jsem ráda, že vám chutnalo a máte pravdu, šlo by to i takhle.
vojda
(upraveno)
7. 1. 2009, 16:45
Dnes jsem ho dělala poprvé a je to lahoda. Fakt naprosto úžasný. Děkuji za receptík Chlebík je jak peřinka!
JanaLud
(upraveno)
7. 1. 2009, 17:27
@vojda
Jani jsem ráda, že jste spokojená
aweii
(upraveno)
7. 1. 2009, 9:55
Jani chtěla bych chlebík vyzkoušet, ale zajímá mě jak dlouho vydrží měkký?Krásný den přeje Eva
JanaLud
(upraveno)
7. 1. 2009, 17:27
@aweii
Evi tak to vám nepovím , jelikož u nás vydrží vždy max. do druhého dne Ale myslím, že správně zabalený (v utěrce) by mohl být 2-3 dny určitě dobrý. Každopádně budu ráda, pokud vyzkoušíte a dáte mi vědět
jitinka
(upraveno)
7. 1. 2009, 9:31
Včera jsem pekla, 100% úspěch, je naprosto vynikající, zatím nejlepší . Díky za receptík.
JanaLud
(upraveno)
7. 1. 2009, 17:24
@jitinka
Děkuji za pochvalu Jituš
evka
(upraveno)
5. 1. 2009, 17:18
Tak jsem chtěla taky vyzkoušet tenhle opěvovaný chlebík,jsem začátečník,ale výsledek byl .Po pročtení komentářů jsem zkusila upéct na rychlý program,ale chleba vůbec nevykynul,byl celý sražený,chuťově jsem v něm strašně cítila ten ocet,tak nevím,kde jsem udělala chybu Ale nevzdám to,zkusím ho tedy ještě na normální dlouhý program ,jen se chci zeptat na ty suroviny-nahoře u receptu píšete dát v uvedeném pořadí a pak nějaké paní odepisujete,že dáváte cukr a sůl na mouku,tak tohle bych prosím potřebovala vysvětlit ,ještě zatím fakt s pekárnou od Vánoc moc nekamarádím Díky.Eva
JanaLud
(upraveno)
5. 1. 2009, 18:52
@evka
Evi, nezoufejte!!! Já měla první 2 kousky (tedy jiné recepty) na vyhození, určitě se s pekárnou skamarádíte . Po 2 letech jde pečení "skoro samo" Takže, princip je tekuté věci a pak sypké. Je pravda, že sůl dávám až nahoru na mouku - udělám důlek a do toho sůl. No a cukr většinou smíchám s droždím a dávám na okraj mouky. Většinou se to "namočí" a tím to kyne. Snad jsem to popsala dobře, nejsem vysvětlovací typ . Možná je chyba v tom rychlém programu, já ho vždy pekla na základní - 3:20 čas. Tak snad se vám povede a pokud ne, svět se nezboří, ne? Na MMB najdete spoustu jiných dobrých chlebíků a ty už se vám určitě povedou . Držím palec, určitě se vám povede
stratos
(upraveno)
5. 1. 2009, 13:58
Taky už mám chlebík v pekárně. Sem moooc zvědavá jaky bude Dost mě zlákala kombinace chutí. Tak doufám že mě nezklame
JanaLud
(upraveno)
5. 1. 2009, 18:44
@stratos
Jani budu doufat, že vás tento recept nezklamal
k-p
(upraveno)
5. 1. 2009, 9:22
Dobrý den, máme pekárnu Domo 3975 a potřebovala bych vědět, po jeké době zazní signál pro vložení dalších surovin u programů: základní (basic 2:55 - 3 hod.) a základní rychlý (quick 2:10 hod.). Pekla jsem chleba, hlídala signál, ale bohužel jsem ho neslyšela. Přitom po upečení byl signám slyšet zcela zřetelně. Doufám, že jsou tedy ty pekárny všech značek nastaveny nastejno. Předem moc děkuji za odpověď.
JanaLud
(upraveno)
5. 1. 2009, 18:43
@k-p
Dobrý večer Katko omlouvám se za pozdní odpověď, nebyla jsem u PC. Já mám bohužel jinou pekárnu než vy (Severin), takže si vůbec netroufám říci, kdy máte signál. Mě "hlásí" cca za 25min. od zapnutí pekárny - při programu trvajícím 3:20 (základní). Tak snad jsem vám trošku pomohla, ale když to tam "naházíte" po 15-20 min. nic tím jistě nepokazíte. Nebo se mrkněte na server dáma a tam se zeptejte ostatních, které mají stejnou DP jako vy, určitě vám poradí
wikii
(upraveno)
3. 1. 2009, 17:23
Dobry vecer Jani, zkousim Vas recept na chlebik, uz je v pekarne,tak jsem zvedava
JanaLud
(upraveno)
5. 1. 2009, 18:37
@wikii
Omlouvám se za pozdní odpověď, nebyla jsem u PC Markét, doufám, že jste byla spokojená
Filipka
(upraveno)
3. 1. 2009, 16:59
Jani díky, včera se manžel ptal prodavačky v Globusu, jesti mají žitnou a koukala na něj , jak já na receptík, tak to už je v pohodě, určitě vyzkuším a přeji krásný nový rok Miluše
JanaLud
(upraveno)
5. 1. 2009, 18:36
@Filipka
Miluško není zač, mějte se krásně
Silvia0
(upraveno)
2. 1. 2009, 21:13
Janka chlebik je fakt super , dakujem za receptik, skusala som ho dokonca aj vo formickach na chlebik http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=411708
JanaLud
(upraveno)
5. 1. 2009, 18:35
@Silvia0
Omlouvám se za pozdní odpověď, nebyla jsem u PC. Tedy to je přímo skvostný výtvor, moc vám za nápad. NÁDHERA
Silvia0
(upraveno)
9. 1. 2009, 21:53
@JanaLud
dakujeeem
Filipka
(upraveno)
2. 1. 2009, 11:34
Jani, mám prosbu (asi to nevím jako jedinná) jaká je to žitná mouka? chebová? nebo nějaká celozrnná? díky moc Miluše
JanaLud
(upraveno)
2. 1. 2009, 12:52
@Filipka
Miluško, taky jsem to zpočátku nevěděla a prostála u mouk důlek . Můžete ji nahrazovat, já pekla z žitné mouky celozrnné (myslím, že jsem ji kupovala v Kauf.), ale můžete dát i chlebovou, nebo graham., nebo přidat vločky, atd. Nebojte se experimentovat, určitě to dopadne dobře Písněte, jak vám chutnalo
Jita K.
(upraveno)
2. 1. 2009, 11:21
Dobrý den, tak dnes již peču chlebík asi po páté. Je prostě super. Všem moc chutná . Pekárnu mám od Vánoc, ale tento chlebík prostě vede. Díky a do nového roku vše nej......... Jitka
JanaLud
(upraveno)
2. 1. 2009, 12:48
@Jita K.
Teda Jituš, to jste borec, od vánoc péct už po páté . Já zase teď dokola peču vánočku v DP. Pekárnám zdar a ať jste s ní stejně tak spokojená, jako my všechny zde na MMB Také přeji do nového roku vše NEJ
martina.in
(upraveno)
2. 1. 2009, 11:02
Dobrý den, včera jsem pekla tento váš výborný chleba - dlouho jsem si tak nepošmákla a nejenom já. Cibulku jsem opražila na oleji a bylo to vynikající. Díky moc a hodně štěstí do nového roku.
JanaLud
(upraveno)
2. 1. 2009, 12:46
@martina.in
Marti není vůbec zač, jsem opravdu moc ráda, že vám všem tak chutná. S tou cibulkou jsem to také tak zkoušela, dokonce i s orestovaným uzeným a co vám mám povídat oči nám lezly z důlků
kulicka25
(upraveno)
1. 1. 2009, 22:37
vypadá zajímavě ,už aby bylo teploučko a grilovalo se,to bude prima k masíčku a salátkům ))
JanaLud
(upraveno)
2. 1. 2009, 12:43
@kulicka25
Nadi, taky jsem ho dělala v létě ke grilování, jenže pak bylo skoror škoda pojídat k tomu masíčko. Je dobroučkej samotnééééééj
lenadv
(upraveno)
1. 1. 2009, 16:41
Chlebík je supeeeeeer Fakt výbornej! Když jsem ho dělala poprvé, tak se mi vůbec nepovedl, ale byla to moje chyba, dala jsem špatně pořadí surovin. Taky jsem to zkusila dát na program rychlý a nebyl ve vnitř dostatečně upečený. Takže dnes jsem dělala znovu a už si na něm pochutnáváme Přeji krásný sváteční den a
JanaLud
(upraveno)
2. 1. 2009, 12:42
@lenadv
Leni díky za informaci, taky už jsem měla párkrát cukání péct ho na rychlý, ale pak jsem ho vždy udělala tak, jako vždy. Teď už vím, že déle je lépe Tak dobrou chuť
KvetaH
(upraveno)
30. 12. 2008, 14:31
Dobrý den Jani, dnes jsme upekli tento skvělý chleba , je opravdu vynikající, chtěla jsem se Vás zeptat, jak ho potom uchováváte (pokud náááhodou zbyde ), aby byl takhle dobrý i druhý den? Díky moc No a právě nám stydne z Vašich receptů buchta Margotka , voní krásně, určitě bude i moc dobrá. Díky za skvělé recepty Květa
JanaLud
(upraveno)
30. 12. 2008, 16:47
@KvetaH
Dobrý den Květo, předně mě moc těší, že jste spokojená a že vám chutná. Já chlebík dávám do utěrky a do chlebníku, ale většinou ho sníme do druhého dne, déle jsem ho zatím neuchovala . Každopádně nejchutnější je čerstvý Mějte se krásně a
backa
(upraveno)
29. 12. 2008, 16:31
Tak jsem ho včera upekla a už ho jdu péct po druhé. Je výtečný,akorát jsem udělala bochník a upekla jsem ho v troubě.Nemá tak tvrdou kůrku a je vynikající. Díky za recept, Táńa
JanaLud
(upraveno)
29. 12. 2008, 20:56
@backa
Táni to mě moc těší
máza2
(upraveno)
29. 12. 2008, 15:23
Dobrý den, jdu se pustit do vašeho chlebíku. Dáváte kmín - asi celý, že? Tak jdu na to...
JanaLud
(upraveno)
29. 12. 2008, 20:55
@máza2
Ano Jani, kmín dávám celý. Tak doufám, že vám bude chutnat
veronique1980
(upraveno)
26. 12. 2008, 13:18
Dobrý den, právě jsem se pustila do prvního pečení chlebíku, ale mám problém, vy používáte sušené droždí a já mám normální a teď nevím jaký mám dát poměr??? Sušené vs. normální, no nic, zkusím jednu lžičku.. ale mám strach co to udělá. Písněte mi prosím, ať vím pro příště. Hezký den Verča
JanaLud
(upraveno)
27. 12. 2008, 21:24
@veronique1980
Veroniko omlouvám se, že odepisuji až dnes, nebyla jsem u PC. Přesně vám to popsala paní Jana z. Já používám na chleby jen sušené droždí, mám ho nakoupeno "do foroty". Ale s klasickým určitě nebude problém. Tak ať se podaří
borufkajana
(upraveno)
26. 12. 2008, 14:38
@veronique1980
Já dávám sušeného droždí 1 malou přiloženou odměrku na jeden chléb a normálního dávám 1/3-1/4 té kostičky droždí.Když peču chléb z většího množství mouky nebo dám větší díl celozrnné mouky, tak dám droždí víc a to tu 1/3 kostky.Jinak ta 1 kostička klidně vystačí na 4 chleby z 50 dkg mouky . Snad mi rozumíš.
veronique1980
(upraveno)
28. 12. 2008, 20:17
@borufkajana
Díky moc, chlebík se podařil... chce to cvik a bude ze mě pekařka
Lenka B.
(upraveno)
16. 12. 2008, 15:28
Váš chlebík je zatím nejlepší Pekla jsem ho už několikrát, ale pak mi došla žitná mouka a dlouho jsem ji neměla, tak jsem pekla jen ze směsek. Nemohla jsem Váš recept najít . Že byl před tím pod "pizzy,chleby" a ne pod "domácí pekárny"? No nic, naštěstí jsem ho našla a jdu na něj!!!!! Pro jistotu jsem si ho už dala do oblíbených.
JanaLud
(upraveno)
16. 12. 2008, 22:31
@Lenka B.
Leni máte pravdu, byl jinde (nějak jsem při vkládání receptu nemyslela ) a pak jsem ho "přendala" . Díky za důvěru a za to, že vám chutná . Krásné