(recept
si oblíbilo 512 návštěvníků)
Chlebík, který nám chutná nejvíc
Potřebné ingredience
310 ml vody, 1 PL oleje, 1 PL octa, 2 ČL soli, 1 ČL cukru, 380g hladké mouky, 120g žitné mouky, 1 ČL sušeného droždí. Po pípnutí: 1 ČL kmínu, hrst majoránky a cibule (nakrájená)
Postup přípravy
Vše dát v uvedeném pořadí do DP
Ingredience v DP
Toto dáme po signálu
Vše se míchá a hněte
a kyne............
A hotovo, ani se na chlebík nemusí nic mazat, jak je jedlej.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
dekorace u Báry
(upraveno)
18. 2. 2009, 15:44
Taky se přidávám ke spokojeným pekařkám Chleba se u nás nadobro zabydlel . Dělám ho na různé varianty např. se škvarkama, který manža miluje, a to pak stojí u kráječe a rovnou ho baští na stojáka nebo pouze s kmínem, naposledy jako ošatkový v troubě. Byl doslova skvostný Většinou kombinuji pšeničnou mouku s celozrnnou špaldovou. Díky za něj
JanaLud
(upraveno)
18. 2. 2009, 20:52
@dekorace u Báry
Není zač, víc mě těší, že vám chutná. A díky za inspiraci, ty škvarky mě dostaly , to bude bomba. Manža je miluje. Tak si šplhnu
Jeassie
(upraveno)
18. 2. 2009, 14:22
Dobry den Jano, chstam se udelat vas chlebik, jen bych potrebovala vedet, kdyz jste delala chleba s cerstvim dorzdim (1/2),tak jste ingredience dávala taky v poradi, jak je psano, nebo cerstve dorzdi do vody??? Prosim o radu.
JanaLud
(upraveno)
18. 2. 2009, 20:50
@Jeassie
Dobrý večer, omlouvám se, ne vždy se dostanu přes den k PC. Pokud máte klasické droždí, nic nepokazíte, pokud si prvně uděláte kvásek. Dám vodu, droždí a cukr. Zapnu pečení na cca 1-2 min. a nechám, ať se droždí činí. No a pak dodám tekuté + sypké a zapnu Ať se povede
křemílek1
(upraveno)
17. 2. 2009, 11:57
Jani,chlebík je naprosto úžasný. Vyzkoušela jsem jich už několik, ale tenhle vede na plný čáře Děkuji za recept.
JanaLud
(upraveno)
17. 2. 2009, 21:41
@křemílek1
Nemáte vůbec zač děkovat, nejvíc mi těší, že chlebík chutná
Natuš
(upraveno)
16. 2. 2009, 16:29
Jani,zrovna mám nachytané věci na Váš chlebík,jen nemám už sušené droždí. Nemáte náhodou vyzkoušené i s obyč. a kolik ho mám asi dát. Moc děkuji,jsem začátečník,tak snad ho nepokazím hned na poprvé
JanaLud
(upraveno)
16. 2. 2009, 18:06
@Natuš
Já jednou dělala z 1/2 droždí
sosal
(upraveno)
16. 2. 2009, 16:41
@Natuš
Já dávám čtvrtku čerstvého Jitka
bebushka
(upraveno)
22. 6. 2009, 18:35
@sosal
Dobrý den, Váš receptík se mi moc líbil a k tomu taková spousta kladných ohlasů! Už se hněte Jsem moc zvědavá Verča
pavlinka+jiříček
(upraveno)
16. 2. 2009, 15:07
Dobrý denJani,tak jsem právě začla dělat váš chlebík a s hrůzou jsem zjistila,že mám málo hl.mouky.Dala jsem k tomu polohrubou tak doufám,že to nebude propadák. Tak pak dám vědět
JanaLud
(upraveno)
16. 2. 2009, 18:09
@pavlinka+jiříček
Pavli, určitě to nebude propadák. Naopak, mám vyzkoušeno, že čím víc toho splácám, tím mám lepší výsledek Určitě se povede!!!
pavlinka+jiříček
(upraveno)
16. 2. 2009, 22:55
@JanaLud
Jani je vynikající budu dělat častěji
DVOJČÁTKA
(upraveno)
14. 2. 2009, 11:36
Dobrý den Jani,tak jsem včera večer pekla chléb a musím říct,ze je fakt super nejlepší kterej jsme ochutnali a už u něj zůstaneme kam se na něj hrabou ty směsi co jsem doposud kupovala, mějte se hezky a hezký víkend Petra
JanaLud
(upraveno)
15. 2. 2009, 19:14
@DVOJČÁTKA
Péťo, to je vážně poklona. Díky, že vám chutná. A máte pravdu, je lepší si upéct chlebík svůj, než z kupovaného , ale taky jsem tak začínala
pandysek
(upraveno)
12. 2. 2009, 19:43
výborný za tepla je mňam mňam
JanaLud
(upraveno)
12. 2. 2009, 20:13
@pandysek
Jáňa2
(upraveno)
12. 2. 2009, 16:57
Jani, chlebík jsme vyzkoušeli a moc nám chutnal . Určitě jsem ho nepekla naposledy .
JanaLud
(upraveno)
12. 2. 2009, 17:03
@Jáňa2
Jani to je poklona, děkuji za důvěru a dobrou chuť
ZANYSHOP
(upraveno)
11. 2. 2009, 12:17
JN HJHHGH
ZANYSHOP
(upraveno)
11. 2. 2009, 12:17
N ZHBNBHHHGVHGHHZGUHHHGBHHGZHZZZTJRTFHGFGVRFGEDVC VCB
Michaela128
(upraveno)
9. 2. 2009, 22:31
Také jsem vyzkoušela upéct chlebík podle vašeho receptu a je ÚŽASNÝ!!! . Křupavý, uvnitř krásně nadýchaný, voňavý a moc dobrý . Manžel z něj byl nadšený a v našem "žebříčku chlebů" ho dal na první místo . Zdravím, Míša
JanaLud
(upraveno)
9. 2. 2009, 22:59
@Michaela128
Míšo to mě moc těší, že jste spokojeni a že vám tak chutná . Pekárnám zdar
Monaiml
(upraveno)
9. 2. 2009, 21:11
Tak jsem to taky zkusila, jsem sice začátečník, ale chlebík super , skvělý recept, příště dám víc cibule, úžasně nakynul, nadýchanej, mňamka , zkusíme další
JanaLud
(upraveno)
9. 2. 2009, 22:58
@Monaiml
Moni díky za pochvalu, jsem ráda, že vám chutnal
Mišulienka
(upraveno)
7. 2. 2009, 20:10
Tak jsme se taky nechali zlákat vaším receptem a stala se nevídaná věc! Snědli jsme chlebík ještě teplý!!!! Takže teď můžu píct znova. Samozřejmě ten váš, protože je . Moooc díky za super recept. Miluška a její rodinka
JanaLud
(upraveno)
9. 2. 2009, 9:52
@Mišulienka
Miluško, to je poklona, díky. Taky už jsme ho tak jedli, nemohli jsme se dočkat.
Bybyla
(upraveno)
5. 2. 2009, 14:50
No tak řeknu vám, že tohle jsem ještě neviděla! Mám doma rozmazlený "pusy" ... děti i manžel nejraději čerstvé rohlíky, chleba v omezené míře a druhý den ho raději ani nenabízím... no a proto asi i Ježíšek naježil pekárnu Zkusila jsem váš chleba... uložili jsme děti a že si dáme sýrový talíř a k tomu kousíček chleba (manželovo přání)... dostal tedy kousíček toho vašeho... řekl si o další... a asi po půl hodině jsme zjistili, že jsme se zatím nedostali k sýrům Musela jsem pak chleba odnést, aby zbylo dětem.. ty předvedly ráno něco podobného, co manžel večer ... cooo nějaká šunčička, ládovaly chleba i bez ní Takže závěr je takový, že u nás už máme rádi i chleba
JanaLud
(upraveno)
6. 2. 2009, 16:28
@Bybyla
Dani to mě vážně MOC TĚŠÍ, že vám tak chutná
Verča-Berda
(upraveno)
21. 1. 2009, 11:28
Jani,můžu se ještě zeptat,jak vytahujete ty metličky?Resp. jaký máte čas na pekárně? ...Já teď peču chlebík,mám pekárnu Moulinex,tak jsem si navlhčila ruce a těsto odsunula a vytáhla.Čas tam byl 3:20.Tak snad jsem nic nepokazila.děkuju
JanaLud
(upraveno)
23. 1. 2009, 11:48
@Verča-Berda
Veroniko omlouvám se, nebyla jsem doma. Odpověď je vlastně již zbytečná, poradila jste si . Já vytahuju metličky před posledním kynutím. Nikdy to nemělo vliv.
Bastlici
(upraveno)
17. 1. 2009, 15:15
JanaLud
(upraveno)
17. 1. 2009, 23:44
@Bastlici
Verča-Berda
(upraveno)
12. 1. 2009, 16:59
Chlebík mám upečený,je jemný s křupavou kůrčičkou. ...budu zkoušet s tímto chlebíčkem experimentovat-šunka,ovesné vločky....děkuji za dobrounký recept
JanaLud
(upraveno)
12. 1. 2009, 18:17
@Verča-Berda
Veroniko, omlouvám se za pozdní odpověď. Ale jak je vidět, poradila jste si a to je hlavní. Myslím, že by šla i chlebová, nebo i úplně jiná. Se šunkou to bude určitě taky bomba , mám vyzkoušeno s uzeným a je to ňamka . Díky za pochvalu a děkovat nemusíte, mám radost, že chutná
Verča-Berda
(upraveno)
11. 1. 2009, 20:52
Jani,akorát jdu dělat váš chlebík.jen jsem se chtěla zeptat,tu žitnou mouku dáváte celozrnnou nebo chlebovou? já dám celozrnnou a dám vědět,jak jsem dopadla.
DANINEC
(upraveno)
11. 1. 2009, 12:41
Janičko, v úterý jsem si dovezla domů pekárničku a středou počínaje jsem už 3x pekla Váš chlebík je fakticky perfektní,mňamózní,chutný ...... Takže dávám za 1 určitě se stane naším nej Včera jsem dělala z dvojnásobné dávky a pomalu nám to zvedlo víko ale i tak se povedl,je nadýchaný,jemný a propečený tak moc děkuji za recept
JanaLud
(upraveno)
11. 1. 2009, 15:01
@DANINEC
Dani, tak to je poklona. Péct první recept hned 3x . Tak ať vám pekárnička slouží jako nám a přeji spoustu úspěšných a chutných "výtvorů"
kosice
(upraveno)
11. 1. 2009, 9:41
Opravdu uzasnej chlebik
JanaLud
(upraveno)
11. 1. 2009, 14:59
@kosice
Díky Jani