(recept
si oblíbilo 512 návštěvníků)
Chlebík, který nám chutná nejvíc
Potřebné ingredience
310 ml vody, 1 PL oleje, 1 PL octa, 2 ČL soli, 1 ČL cukru, 380g hladké mouky, 120g žitné mouky, 1 ČL sušeného droždí. Po pípnutí: 1 ČL kmínu, hrst majoránky a cibule (nakrájená)
Postup přípravy
Vše dát v uvedeném pořadí do DP
Ingredience v DP
Toto dáme po signálu
Vše se míchá a hněte
a kyne............
A hotovo, ani se na chlebík nemusí nic mazat, jak je jedlej.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Bberi
(upraveno)
19. 9. 2012, 15:53
Moc dobrý.druhý den je taky super
sonik22
(upraveno)
16. 9. 2012, 14:54
Je opravdu vynikající. Dlouho vydrží vláčný. Děkuju za super recept.
jav
(upraveno)
10. 8. 2012, 13:30
Jani já jsem včera pekla z klasické bílé hladké dvounulky a žitné tmavé chlebové hladké.
Bacilek4
(upraveno)
7. 8. 2012, 15:40
Mohla byste mi prosím napsat, jakou mouku používáte? Hladkou pšeničkou bílou (obyčejnou) nebo chlebovou? A tu žitnou? Kterou konkrétně? žitných je tolik, že nevím, kterou si na Váš recept vybrat Děkuju.
Bacilek4
(upraveno)
7. 5. 2013, 15:01
@Bacilek4
Velmi dobrý chlebík ! Třetí den jako čerstvý
KAČKA LUCKA KAČENKA
(upraveno)
31. 7. 2012, 11:35
Dneska jsem ho pekla s přidáním smažené cibulky to je dobrota díky za recept
zuhur
(upraveno)
22. 4. 2012, 20:34
Dnes jsem upekla poprvé a rozhodně ne naposled. Je senzační
d12420
(upraveno)
18. 4. 2012, 16:01
Dobrý den Jani, dnes jsem konečně upekla váš chlebík a je opravdu . Jsem moc ráda, že jsem na váš recept narazila, s různýma obměnama se dá péct pořád a pořád dokolečka . Krásný den a jaro. Denisa ...a takhle se mi povedl http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4029939
snurka
(upraveno)
22. 3. 2012, 16:32
Vynikající, konečně jsme objevila chleba, který stojí za to si doma péct. bála jsem se majoránky, ale celé je to vynikající děkuji za recept, Edit
Stenny
(upraveno)
9. 2. 2012, 7:03
Dosud jsem pekla pouze z kupovaných směsí, a díky Vám začnu dělat vlastní Chlebík je výborný a povedl se na 1* Děkuji
Blančí
(upraveno)
31. 12. 2011, 15:55
Právě jsme ho dopekli...A už se na něj těšíme........Díky za recept.......
Brucha Vecha
(upraveno)
31. 12. 2011, 11:45
Dělám tento týden už podruhé, všem velice chutná děkuji za super recept
jagida
(upraveno)
30. 12. 2011, 19:08
Dnes jsem pekla a je to obr mňamka Děkuji za výborný recept Marie
kloukee
(upraveno)
29. 12. 2011, 16:37
Dobrý den, k Vánocům jsem dostala pekárnu Nordica,ale je na max chleba o 900 g, chtěla jsem se zeptat, na kolik gramu je zhruba tento recept.Děkuji
manhartici
(upraveno)
19. 10. 2011, 8:04
Je výborný koupili jsme si pekárnu a Váš recept jsem zkoušela jako první a povedlo se
JanaLud
(upraveno)
23. 12. 2011, 20:52
@manhartici
andulka12
(upraveno)
28. 9. 2011, 14:10
fajnovy chlebik, idem ho upiect, uz som ho davno nerobila, nasa 4-rocna bambula ho tiez jedla, ze mamka dobry je dakujem za pripomenutie
JanaLud
(upraveno)
14. 10. 2011, 11:13
@andulka12
EVITA 1470
(upraveno)
28. 9. 2011, 11:28
Ať zijí Prachatice a Jana L.!Kdyby se uděloval Oscar v chlebu,tenhle by ho zcela jistě a zaslouženě získal!Blahopřeje a za celou rodinu děkuje Evita.
JanaLud
(upraveno)
28. 9. 2011, 13:25
@EVITA 1470
MOC MOC MOC D Í K Y
monulinka78
(upraveno)
28. 9. 2011, 8:52
Naprostý luxus
JanaLud
(upraveno)
28. 9. 2011, 13:25
@monulinka78
katany
(upraveno)
8. 8. 2011, 13:30
Dobrý den paní Jano,máme novou pekárnu a hledám recepty na dobrý chléb,našla jsem ten Váš.Jen moc nerozumím těm vašim zkratkám.PL,ČL?Děkuji za odpověď.Jakou jinou mouku bych mohla použít místo té žitné nevíte?Děkuji Pavla
giigiina
(upraveno)
8. 8. 2011, 13:52
@katany
doufám že se paní Jana nebude zlobit,že píšu za ní PL-polévková lžíce a ČL-čajová lžíce
JanaLud
(upraveno)
28. 9. 2011, 13:32
@giigiina
Jasně že se nezlobím
katany
(upraveno)
8. 8. 2011, 21:05
@giigiina
Děkuji,taky mě to už napadlo.Ale mám ještě jiný problém,zdá se mi ,že chleba /koupila jsem u Lidla směs/ není vůbec vypouklý,vypadá to ,jako by byl sražený,nebo nevykynutý,nevíte čím by to mohlo být?Děkuji Pavla
JanaLud
(upraveno)
28. 9. 2011, 13:28
@katany
Pavli, jestli můžu pozdě, ale sice odpovědět, když se vám těsto "hňoucá" musíte sledovat, jestli je těsto hutné, či ne. Nebojte se i do kupované směsi, pokud je řidší přisypat mouku. Já to dělám od oka, ale vzhledem k tomu, že každá mouka "saje" jinak, jak už tu píše jedna maminka, musíte zkoušet. Před pečením je lepší mít hutné těsto - pak vám nevznikne ušák, Tak ať se daří
giigiina
(upraveno)
9. 8. 2011, 14:09
@katany
mě se třeba stalo,že mi taky chleba nevykynul pořádně,ale to může byt tím,že jsem dala hodně droždí včera jsem pekla a povedl se ale místo sušeného jsem dala čerstvé,člověk musí zkoušet
Pelupe
(upraveno)
9. 8. 2011, 10:17
@katany
Dobrý den jo já taky, jsou to takový ušáci, propadlí uprostřed ,taky nevím proč...?
katany
(upraveno)
13. 8. 2011, 21:08
@Pelupe
Dobrý večer maminky,mám pekárnu jen týden ,moc se mi v ní nedařilo.Když jsem vyndala těsto na kynutí,bylo studené/kamarádka ho má teplé/.Dnes jsem jí šla reklamovat.Tak uvidíme co oni na to .Měla jsem značku SENCOR SBR 95SS.Na internetu bylo snad 150 recenzí a všechny kladné.Já měla těsto sražené,málo vykynuté.Chleba ze směsi jsem měla poloviční velikosti než kamarádka/měla tu samou/.Pokud by měl někdo tu samou pekárnu ,ozvěte se prosím jak se Vám peče.Hezký večer a předem děkuji za odpovědi.Pavla
evkaD
(upraveno)
31. 7. 2011, 18:06
Dobrý den Jani chlebík je moc dobrý, ale propadl se mě střed tak jsem se chtěla zeptat kde jsem udělala chybu.... Děkuji Eva
JanaLud
(upraveno)
28. 9. 2011, 13:30
@evkaD
Evi, příště dosypávejte mouku, ať je těsto hutnější. Omlouvám se, že odepisuji po takové době, ale na receptíky (své) moc nechodím
Ivik79
(upraveno)
26. 7. 2011, 19:14
musím vyzkoušet