Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 29 návštěvníků)

Patrový potahovaný fondantem + pár pomůcek z domácích zdrojů :-)

0.0
Patrový potahovaný fondantem + pár pomůcek z domácích zdrojů :-)

Potřebné ingredience

mramorový korpus od Dáši - neodolala jsem a taky musela vyzkoušet :-), falešný marcipán od Ariell - super, 1/2 dávka vanilkový krém (z toho půlka obarvená kakaem s rumem), gustinový krém, fondant ze slovenského mmb - super, chuť taková cukrová. Podsypávala jsem kukuřičným škrobem,aby nelepil a šlo to dobře vyválet a přenést na dort.

Postup přípravy

pekla jsme ve formě - spodní díl průměr 26, horní 17
korpus - množství jak uvádí p.Dáša na průměr dortů 23+28 -viz. její recepty
krémy - v mým receptech, ten gustinový - kvůli bělosti na zdobení vrchní části
Fondant - 1 PL želatiny, 1/4 hrnku studené vody(62ml), 1ČL AROMA-MANDLOVÉ MŮŽE BÝT JAKÉKOLIV, 1/2 hrnku-125ml medu (prip. kukuricneho sirupu), cca 900 g prosátého moučkového cukru - zalezi jak se směs zpracovává, 1/2 ČL ztuženého tuku

- super se s ní pracuje, je bílá (příště použiju kukuřičný sirup a bude bělejší), má takovou cukrovou chuť a není vůbec špatná. Měla jsem obavy,že nebude k jídlu,ale mile překvapila :-)
-postup najdete na mmb.sk - Martina P. (Mata74) ID 9033
- Určitě si ho udělat minimálně den dopředu a skladovat v lednici v mikrot.sáčku uvnitř potřený stuženým tukem. Vytáhla jsem ho z ledničky,trošku prohnětla a hned vyválela. Nebyla potřeba delšího zpracování nebo čekání až se ohřeje na pokojovou teplotu.

shora

ze strany

pokus o kytičku na drátku - čerstvě objednané drátky a aranžovací páska od Malátků, tak jsem to chtěla hned vyzkoušet :-) Ale ještě mě čeká dlouhá cesta :-)

Konečně jsem si pořídila vykrajovátka na gerbery (taky kupované u Malátků) a už jsem přišla na využití odměrek z dět.sušeného mlíka :-) A já pořád co s nima :-) Pěkně se s kytičkama manipuluje.

Na vyvalování fondantu mi můj váleček nestačil, pořád jsem tam měla rýhy. Originál váleček se mi nechtěl kupovat, tak jsem naběhla do železářství a koupila toto :-) Na účtence bylo napsáno - dřevěná násada na motyčku malá 25,- a šlo to parádně :-)

ta SÍŤKA mi přišla v balíčku s cyklosedačkou z mmb, tak jsem našla uplatnění hned :-) Tímto děkuji mamince z mmb,která ji v balíčku zapomněla :-) - hned jsem využila na dečku na dort;

KOSTICE na modelování jsem koupila v obchodě s výtvarnými potřebami - používá se asi na plastelínu za 11,-/ks, ale pro moje pečení dostačující :-)

ČERVENÝM STRUHADLEM jsem dělala středy do gerber, udělala jsem kuličku a tu opatrně napichovala na struhadlo, až jsem udělala placku a tu nalepila do gerbery :-)

kuličky z krému po obvodu - jsou dělané zdobící špičkou od Wiltonu č. 402-P-12 -hladká - objednaná od Malátků. Ne vždy se obejdete z domácích zdrojů, občas je potřeba něco speciálního objednat :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jitkaad 13. 7. 2008, 21:11
Tak teda Pavli, tohle se ti povedlo na plné čáře, je to naprosto skvělé,(teda nevim jestli si tykáme, pořád je v tom zmatek) ty si pořídíš vykrajovátka a hned uděláš takové veledílo???? |:o) |:o) |:o) :-o :-o :-o nádhera přímo skvost, a že je ten fondan docela dobrý :-)já sním taky pracuju a dávám už ten sirup (^) je opravdu moc krásnýýýýýýý (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
pavlis 13. 7. 2008, 21:16
@jitkaad Díky moc (L), určitě tykat (D). Fondant je dobrý, i ostatní chválili. Už asi dort s polevou neudělám ;-). Kukuřičný sirup jsem prostě nesehnala, jen pšeničný, takže budu shánět dál. No já cvičím na svatbu, švagrová není provdaná, tak se učím abych pak byla připravená :-)
DášaB 13. 7. 2008, 21:02
Ten je nádherný,skoro jako svatební (^) a on je k takovému krásnému jubileu.Vše nejlepší oslavence (D)Dort je opravdu KRÁSNÝ
pavlis 13. 7. 2008, 21:05
@DášaB děkuji (L), on byl sice pro manželova dědečka, ale já si spíš chtěla vyzkoušet takový budoucí svatební :-D A hlavně patrový,který jsem ještě nedělala
Inka82 13. 7. 2008, 20:25
:-o :-o čumim jak umim to je naprosto dokonalá nádhera (Y) (Y) (Y) A věk požehnaný přeju hodně štěstíčka šťastnému majiteli dortíku (D) (D)
pavlis 13. 7. 2008, 21:06
@Inka82 děkuji (L)
Dočka 13. 7. 2008, 20:01
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)moc pěkný (^)
pavlis 13. 7. 2008, 21:06
@Dočka díky (L), chtěla jsem si vyzkoušet nově koupené vykrajovačky a hlavně patrový (^)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie