Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 1168 návštěvníků)

Zelňáky

5.0
Zelňáky

Potřebné ingredience

1/2 hlávky zelí,
hrubá mouka nebo polohrubá(hladká mouka),
2 vejce,
mléko,
olej,
salám(podle chuti, může být i uzené nebo anglická slaninka, prostě co lednička dá),
sůl, pepř,podravka, pálivá paprika

Postup přípravy

Tento recept dělám "podle oka", proto je možné podle potřeby přidat mouku atd.. těsto by ale mělo trochu "táhnout" a nemělo by ho být moc - zelí i salám musí být dobře vidět:-))

1/2 hlávky zelí nastrouháme, přidáme salám na kostičky, 1 vrchovatý hrnek hrubé nebo polohrubé mouky(většinou dělám z polohrubé),můžeme ještě trochu zaprášit hladkou moukou, 2 vejce, 1/2 hrnku mléka, 1/2 hrnku oleje, sůl(docela dost), podravka, mletý pepř, trochu pálivé papriky.

Směs dáme na pečící papír na plech, urovnáme do placky a pečeme cca 30minut v předehřáté troubě na 180°C (používám horkovzdušnou troubu, program koláč), nakrájíme a podáváme. Když přidáte prdopeč, vykouzlíte kompaktní koláč. Na fotografii je Zleňák bez prdopeče, ten je tak trochu "na vidličku", ale chutná nám víc :o)

Je to supr večeře, takový zelný bramboráček bez smažení:-)
Dobrou chuť!

Zelňák, již z půlky sežrán :-))

Fialový zelňák z červeného zelí, docela mi ladí ke kuchyni :-)))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

panímedvídková 14. 3. 2009, 13:26
Děkuji všem za krásné komentáře :-) (L) (L)
Toddy 12. 3. 2009, 22:23
Dobrý večer Radko, vyzkoušeno, snězeno, máte od nás jedničku. Recept je jednoduchej a výsledek moc dobrej. Nedala jsem sůl ani papriku (čekala jsem, že zelíčko bude baštit i dvouletej Adámek, ale jeho nejoblíbenější jídlo je momentálně lízátko tak snad příště). Manžel je "králík" a vybíravej, ale s Vaším receptem to byla trefa do černýho. Zelňák bude u nás na talíři často. Mějte se moc hezky zdraví Katka s klukama (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
plchotka 28. 2. 2009, 22:43
(Y) (Y)
Amaalka 28. 2. 2009, 6:56
(F)
Jaf 13. 2. 2009, 11:48
Dobrý den Radko. Právě jsem vytáhla z trouby a ochutnala tuto mňamku. Je to vážně výborný. (Y) (clamp) Moc děkuji za super recept. Jsem zvědavá co na to řekne manžel, až se vrátí z práce. Teda, jestli na něj něco zbyde ;-) Jsem absolutně přejezená, ale nějak se od toho nemůžu odtrhnout (smich) Ještě jednou díky (clamp)
Prrothea 5. 2. 2009, 21:20
Můžu se zeptat? ono to takhle drží po kupě jako koláč? at vím na čem budu až budu dělat k nějaké příležitosti (Y) (Y) díky
panímedvídková 10. 2. 2009, 19:01
@Prrothea Po vychladnutí drží pohromadě, sem tam tedy kousíček upadne tak je lepší jíst vidličkou. Po přídání prdopeče drží lépe, ale nám víc chutná bez :-$ (L)
Prrothea 13. 2. 2009, 12:58
@panímedvídková tak jsem vyzkoušela a je suprovní díky za recept (L)
ivast 27. 1. 2009, 17:45
Výborné, přidala jsem i pár brambor a nemělo to chybu. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
marketasch 20. 1. 2009, 21:25
Já jsem přímo nadšená - ne tak už mé snažení večer nejíst.... Pochutnali si všichni - holky i manžel Právě jsme to dojedli nastudeno. Já jsem dělala z hlávkového zelí a naprosto úúúúúúúúúúúúúúúúžžžžžžžžžžžžžžžžžaaaaaaaaaaaaaasssssssssssssssnnnnnnnnnnnnnnnnnéééééééééééééééééé. |:o) |:o)
panímedvídková 21. 1. 2009, 13:11
@marketasch (L) (L) (L)
Bylinka1 20. 1. 2009, 19:17
:'(tak jsem na to měla chuť,jenomže nakonec jsem se nechala zvyklat a podle příspěvků jiných kuchařinek jsem to dělala z kysaného zelí a výsledek teda nic moc.Mrzí mě to,protože zelí miluju jakékoliv.Tohle ale bylo jako takové hutné klasické zelí,ale samostatně mi to moc nejelo a s knedlíkem by se to taky nedalo.Leda bych k tomu upekla pořádnou flákotu ;-).Příště raděj zkusím z toho hlávkového!!!
panímedvídková 21. 1. 2009, 13:10
@Bylinka1 (kocka) příště to bude určitě lepší (Y) (F)
Janci 20. 1. 2009, 14:59
Mohu říci, že mě recept mile překvapil (pl) (Y)
Pralinkaa 12. 1. 2009, 20:17
Tak jsem to vytáhla z trouby a říkám si,že to hned ochutnám.Tak chutnám chutnám chutnám a najednou koukám,že je půlka plechu pryč. :-)Ještě že zbyla druhá pro manžela. ;-)Mňam bylo do móóc dobré. (jidlo)
babina 12. 1. 2009, 14:29
Čistě náhodou jsem dnes viděla Váš recept a taky , že jsem měla všechny ingr. doma, řekla jsem si prubnu to :-$ . Perfektní, rychlý, výborný (pl).
Pralinkaa 12. 1. 2009, 11:23
Tak zelňák je v troubě jsem zvědavá jak dopadne-pak napíšu jaký byl výsledek. :-$
leonakon 8. 1. 2009, 12:48
Dnes delam poprve,jsem zvedava jak to dopadne.Dam urcite vedet.Kazdopadne,recept se mi strasne moc libi,jen,jsem takova kucharinka zacatecnice... ;-)
Kozlíci 3. 1. 2009, 13:22
Naprosto skvělý recept (Y) (Y) (Y)ten budu dělat určitě často |:o) |:o) |:o)Kysané zelí moc nemusím. ale toto z hlaávkového prostě nemělo chybu (pl) (pl) (pl)přidala jsem i sýr, všem doporučuji a děkuji za recept (hello) (hello) (hello)
inka 29. 12. 2008, 22:31
Dnes jsem pekla - z kysaného zelí (Y) (Y) (Y) .. po tom vánočním cukroví, to byla ideální záležitost (Y) (Y) (Y) (Y)
maca333 23. 12. 2008, 20:31
Tak jsem dneska potřebovala udělat rychlovku,ať se můžem vrhnout na (banky) a je to super recept (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp)Dcera normálně nejí zelí a teď do ní padalo jedna báseň.Díky moooc za typ (hello) (hello) (hello) (hello)Marcela
MisaSS 18. 12. 2008, 13:33
Raduš, včera jsme dělali zelňák, udělala jsem z čínského zelí, protože zrovna doma jiné nebylo a řeknu - výborná mňamka!!! I manža si pochutnával. Takže děkujeme za skvělý recept (Y) (Y)
Dana 00 12. 12. 2008, 11:34
Tak jsem tedy taky vyzkoušela a je to výborné (Y). Kam se hrabe bramborák +o(. Manžel má dnes přijít domu kolem třetí (zázrak), ale nevím nevím jestli něco zbyde (smich)
zverimex 28. 11. 2008, 16:44
a je to zase.... je pátek , máme posezení s kámošema v hospůdce....a hádejte , co budu dělat?? :-p No samozřejmě vaší dobrůtku (clamp) (clamp) Petra
panímedvídková 29. 11. 2008, 12:12
@zverimex (B) (zajic) (B) (zajic) (B) (Y) (Y) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie