(recept
si oblíbilo 1168 návštěvníků)
Zelňáky
Potřebné ingredience
1/2 hlávky zelí,
hrubá mouka nebo polohrubá(hladká mouka),
2 vejce,
mléko,
olej,
salám(podle chuti, může být i uzené nebo anglická slaninka, prostě co lednička dá),
sůl, pepř,podravka, pálivá paprika
Postup přípravy
Tento recept dělám "podle oka", proto je možné podle potřeby přidat mouku atd.. těsto by ale mělo trochu "táhnout" a nemělo by ho být moc - zelí i salám musí být dobře vidět:-))
1/2 hlávky zelí nastrouháme, přidáme salám na kostičky, 1 vrchovatý hrnek hrubé nebo polohrubé mouky(většinou dělám z polohrubé),můžeme ještě trochu zaprášit hladkou moukou, 2 vejce, 1/2 hrnku mléka, 1/2 hrnku oleje, sůl(docela dost), podravka, mletý pepř, trochu pálivé papriky.
Směs dáme na pečící papír na plech, urovnáme do placky a pečeme cca 30minut v předehřáté troubě na 180°C (používám horkovzdušnou troubu, program koláč), nakrájíme a podáváme. Když přidáte prdopeč, vykouzlíte kompaktní koláč. Na fotografii je Zleňák bez prdopeče, ten je tak trochu "na vidličku", ale chutná nám víc :o)
Je to supr večeře, takový zelný bramboráček bez smažení:-)
Dobrou chuť!
1/2 hlávky zelí nastrouháme, přidáme salám na kostičky, 1 vrchovatý hrnek hrubé nebo polohrubé mouky(většinou dělám z polohrubé),můžeme ještě trochu zaprášit hladkou moukou, 2 vejce, 1/2 hrnku mléka, 1/2 hrnku oleje, sůl(docela dost), podravka, mletý pepř, trochu pálivé papriky.
Směs dáme na pečící papír na plech, urovnáme do placky a pečeme cca 30minut v předehřáté troubě na 180°C (používám horkovzdušnou troubu, program koláč), nakrájíme a podáváme. Když přidáte prdopeč, vykouzlíte kompaktní koláč. Na fotografii je Zleňák bez prdopeče, ten je tak trochu "na vidličku", ale chutná nám víc :o)
Je to supr večeře, takový zelný bramboráček bez smažení:-)
Dobrou chuť!
Zelňák, již z půlky sežrán :-))
Fialový zelňák z červeného zelí, docela mi ladí ke kuchyni :-)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
panímedvídková
(upraveno)
20. 7. 2008, 10:52
Všem děkuji za krásné vzkazy jsem moc ráda, že vám můj recept chutná Právě jsem zelňák dopekla, ale tentokrát jsem dělala rovnou dva plechy
Helca13
(upraveno)
19. 7. 2008, 17:15
Výýýýborné Radko,máte u mě velkou jedničku s .Při téhle mňamce teda vážně nezhubnu I můj manžel který po tepelné úpravě zelí nepozře,neodolal a několikrát se přitočil k plechu,na kterém teď už bohužel nic nezbylo!!!Tak si to brzo zopakujeme!Díky a jen více takových receptů
zirafatka
(upraveno)
19. 7. 2008, 16:11
ajoj ted jsem nasla vas receptik vypada to moc dobre asi se do toho pustimm
usmev
(upraveno)
19. 7. 2008, 12:34
dělala jsem minulý týden a dneska dělám zase , tchýně nás zásobuje zelím , a toto je opravdu jednoduché a výýýýýýýýýýýýborné , manžel je frfňa , a tohoto snědl půl plechu sám
vojda
(upraveno)
22. 7. 2008, 20:58
Něco podobného dělám i já, jen z kysaného zelí. Mám to v receptech jako pometník. Jinak jsem zkusila vaši verzi a musím říct....VÝBORNÉ!!!! Lepší je doopravdy bez prdopeče
Mandy1972
(upraveno)
19. 7. 2008, 9:35
Raduš,včera jsem dělala a musím říct .Dělala jsem bez prdopeče.Zaprášilo se po něm....
šnajdra
(upraveno)
18. 7. 2008, 22:26
Tak nevím, mám přidat prdopeč nebo ne - co poradíte?
panímedvídková
(upraveno)
19. 7. 2008, 9:25
@šnajdra
nám víc chutná bez
Marylin
(upraveno)
18. 7. 2008, 13:34
No prostě super . Dokonce i můj dvouletý vybíravý syn si přidal . Moc díky za recept a budu ho šířit dál přátelům . Mějte se hezky, Šárka N.
victorie
(upraveno)
18. 7. 2008, 7:52
Mooooc dobré , já měla místo zelí dva obrovské kedluby a jen se zaprášilo.......................... Díky za super receptík Katka
erbo
(upraveno)
17. 7. 2008, 23:08
Tak jsem narychlo udělala jako překvapení na oslavu a nejen, že to nestačilo ani vychladnout, ale nestihla jsem si to ani vyfotit - takže moc moc moc doporučuji Evča
Michaella1
(upraveno)
17. 7. 2008, 20:49
mňaaam včera som to robila a fakt výýýborné. ochutila som len vegetou a namiesto korenia som nakrájala celú nohu štipľavej klobásky. Dalo to tomu pikantnú chuť a tá vôňa och joooj super Nedávala som ani prdopeč-vôbec netreba a piekla som asi aj celú hodinu. Odporúčam
panímedvídková
(upraveno)
17. 7. 2008, 22:47
@Michaella1
Zrušený účet
(upraveno)
17. 7. 2008, 20:11
Asi budu za blba,ale na kolik stupňů to pečete? chci zítra dělat a v pečení nejsem moc zdatná díky za odpověď
panímedvídková
(upraveno)
17. 7. 2008, 22:45
@
peču na 180°C
suzi1
(upraveno)
17. 7. 2008, 19:07
Tak jsem je zkusila, moje maminka taky, jen jsme přidaly česnek. A bylo to hned pryč .
panímedvídková
(upraveno)
17. 7. 2008, 20:07
@suzi1
majda123
(upraveno)
17. 7. 2008, 12:46
Vynikající, jen sem to trochu přesolila, ale příště si dám bacha....doporučuji!!!!
panímedvídková
(upraveno)
17. 7. 2008, 13:11
@majda123
Niiika
(upraveno)
17. 7. 2008, 9:58
Ďakujem za vynikajúci recept. Chutil celej rodine,dokonca aj synovi,ktorý inak kapustu (u Vás zelí) neje. Dala som tak dopolovice osmaženú oravskú slaninu na kocky,plech som vymazala tukom zo slaniny,bez papiera,super.Fakt vynikajúce.Deti chodili,že už to vonia,kedy to už bude. Ešte raz vďaka,pekný deň. Veronika
panímedvídková
(upraveno)
17. 7. 2008, 12:07
@Niiika
Krupino
(upraveno)
16. 7. 2008, 7:37
Radko tak Vám musím dát taky pochvalu,včera jsme s manžou vyzkoušeli a opravdu mňamózní,při takových receptech se teda hubnout nedá Pořád jsem chodila a ujídala,supééér
panímedvídková
(upraveno)
16. 7. 2008, 12:41
@Krupino
Já se taky vždy nacpu, a naposledy to bylo pozdě večer...no hrůůza
ivahouba
(upraveno)
16. 7. 2008, 0:39
Tohle je TAK skvely a rychly recept, ze se da udelat i jako rychle pohosteni pro necekanou navstevu. Doplnila jsem ho salatem ze syrove cervene repy (MMB) a nasi pratele se pekne nacpali Jeste ze tu jsou MMB recepty - zdroj skvelych napadu - diky vam, sikovnym devcatum. Iva Asch.
panímedvídková
(upraveno)
16. 7. 2008, 12:42
@ivahouba
Jsem moc ráda, že jste měla úspěch u návštěvy!!!
Pet´ule
(upraveno)
15. 7. 2008, 21:47
Zelńáky jsem už vyzkoušela-opravdu to byla mńamka,jenom se zaprášilo.Děkuji za recept
panímedvídková
(upraveno)
15. 7. 2008, 22:13
@Pet´ule
Richina
(upraveno)
15. 7. 2008, 18:20
Jedním slovem vynikající,včera jsme se málem porvaly o poslední kousek ,studený i teplý je to prostě neodolatelný..Moc děkuji za receptík ..Už se těším až ho udělám příště a že to bude hodně brzy..
panímedvídková
(upraveno)
15. 7. 2008, 22:14
@Richina
Petra (Kája + Honzík
(upraveno)
15. 7. 2008, 12:21
Paní Radko, včera mne Váš recept tak zlákal, že jsem jej hned po příchodu z práce udělala Musím říct, že je to naprosto mňamózní výborné teplé, a studené dnes v práci s nakrájenými rajčátky ještě lepší a velice oceňuji i rychlost přípravy, dělala jsem to dokonce ze sáčkového kysaného zelí, a smícháno a nakrájeno za 5 minut a šup do trouby, prostě SUPER (jo a dělala jsem to bez prdopeče)
panímedvídková
(upraveno)
15. 7. 2008, 18:16
@Petra (Kája + Honzík
Děkuji za chválu kysané zelí také vyzkouším, to bude ještě rychlejší příprava!!