Ostrov s džunglí
Potřebné ingredience
Hlavním přáním u tohoto dortu bylo hodně zvířátek, hodně krému, hodně jahod a co nejméně marcipánu, takže kde to šlo, tam jsem ho nahradila jinou alternativou :o)
Sehnat čersvé jahody na začátku července byl téměř nadlidský výkon, jezdila jsem skoro tři hodiny od obchodu k obchodu, objela jsem jich sedm a nakonec jsem sehnala v Tescu..
Postup přípravy
ŠLEHAČKOVÝ KRÉM - 2 smetany na šlehání nalijeme do hrnce, zahřejeme. Přidáme do hrnce bílou čokoládu (2ks á 100g), nalámanou na kousky, mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Do druhého dne necháme v lednici důkladně vychladit, přidáme 2 ztužovače šlehačky (nemusí být, ale krém pak lépe drží) a vyšleháme - pozor, trvá to docela dlouho, ale opravdu se vyšlehá na hustý krém.
*
*
*
*
*
Plnila jsem krémem ze svařené šlehačky a bílé čokolády a podle přání jsem dala hodně jahod. Z máslového krému jsem si vytvořila nejprve "rantl" a nechala důkladně zatuhnout, poté naplnila. Dort díky tomu krásně drží tvar a nemusím mít obavu, že se mi šlehačkový krém "potká" s marcipánem :o)
*
*
Jedno pracovní foto..
Džungli jsem si sestavila a polila zvlášť na talířku, abych si neznečistila celý dort. Pak jsem ji jen přenesla na dort, dodělala moře, trávu a po vychlazení dolepila zvířata. Na tomto dortu jsem vše lepila rozehřátou čokoládou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé