Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

svatební dort

0.0
svatební dort

Potřebné ingredience

klasický piškotový korpus , mramorový korpus , pudinkový krém ,čokoládový krém , potahovací hmota K2 , ozdoby z mléčné hmoty

Postup přípravy

upéct koprusy a umatlat krémy zvládá kde kdo.. potažení také... tak bych chtěla dodat jen pár vychytávek na které jsem přišla během tvoření.

Výborný fígl na prořezání korpusu- naříznout jen tak lehce obvod dortu a vložit pevnou nit -pak už to říznete tak kolečko knedlíku... odpadá problém sehnat tak dlouhý nůž aby se korpus uvnitř nedrobil....

a potahování- spodní patro tohoto dortu je pečené ve formě o rozměru 35*35 cm- takže opravdu maxi kousek... vyválela jsem obr placku na tlouštku cca 4-5mm-dle rady Ariel- a bylo to tak akorát... ale- tak velkou placku jsem nedokázala přenést -když už jsem jí prskla na dort tak to prdlo... asi by to šlo slepit (na to je K2 dobrá ,záplatka jde zahladit k nepoznání) ,ale raději jsem to stahla zas dolů a udělala znova.. na placce bylo trochu krému,ten jsem otřela a zbytek se zapracoval-takže se nebojte hmota to vydrží . vyválela jsem to na silikonové podložce a na igelitovém ubrusu a přenesla na dort na ubrusu. Šlo to pak překlopit a ubrus stahnout.. ale musíte být aspoň dvě,mě pomáhala kamarádka Míša.. je to opravdu lepší.. Ostatní patra už byla brnkačka..

montáž dortu - měli jsme výhodu,že nám penzion ,kde byla svatba, povolil smontovat dort na místě.. Takže potažené korpusy jsme odvezli a na místě sesadili na sebe.. do spodního patra jsme napíchali pět krátkých brček-tak vysokých jako dolní patro,aby se dort nepropadnul-opravdu byl dost těžký.

a zdobení - to už bylo o inspiraci..měla jsem s sebou kamarádku Míšu-které mooc děkuju za pomoc.. Ozdoby jsme lepily na dort bílkem,chtěla jsem aby to opravdu drželo. největší ozdobu jsme posadili do bobečku z krému.. K zdobení se hodí pomůcky typu-zdobička na ty malé ďobečky krému,fén-na sušení slepených ozdobiček k sobě.

výroba ozdob- vyráběla jsem je asi tak tři týdny dopředu... vyválet plát a nakrájet proužky,pak podle fantazie tvořit ... spirálky na brčku,ostatní ručně.. je lepší nechat proužky trošičku oschnout,ne moc aby se nelámaly,ale tak aby držel hezky tvar plynulého ohybu..

plát vyválený ,tady to ještě vypadá dobře,ale potom se to protrhlo.. na podruhé s ubrusem to bylo lepší,ale bohužel nemám foto.

konečně hotovo,další patra už šla jak po másle..menší a lehčí .... i když preciznost musí být

ozobičky připravené k montáži..

a pak už jen zdobit a zdobit-aby to bylo hezké,barevné a i do prostoru a hlavně aby to drželo :o))

finále... z několika pohledů

tak

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

sosanky 7. 7. 2008, 14:29
díky za pochvalu. (L) není to zas tak těžké, a hlavně na to nepotřebujete žádný extra pomůcky... :-p . Když pominu,že musíte popřemýšlet nad tím,na co se vám ta obluda vejde... a v čem umícháte piškot z 16 vajec... já si nakonec koupila desetilitrový lavoorek (^)
Kattyna 7. 7. 2008, 14:28
ten je suprovýýý (Y) (Y) (Y) (Y) originální .. jak jste dělala ty ozdoby ? jdou jedna jak druhá, perfektní nápad... (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) to bylo speciální přání ??? krásný, byl i veliký,že ? moc se Vám povedl ..
sosanky 7. 7. 2008, 14:34
@Kattyna inspirace z internetu.. a nevěstě se líbil.. nekonvenční .. taková byla celá svatba- a že se povedla... ;-) . mmch ty ozdoby nebyli stejné,jen to prostě moc hezky vypadá..
zuzaa 7. 7. 2008, 14:26
Ivanko, vážně žasnu, jak ses do toho vrhla a jak se ti dort povedl, je úúúúúžasný (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L)
Init 7. 7. 2008, 14:14
Krásný dort a ty ozdoby jsou fakt netradiční, musely dát docela zabrat, že? Výsledek je perfektní (clamp) (clamp)
Betty72 7. 7. 2008, 14:06
(^)Jéééé, to je pěkný dortík!!! (^)Netradiční, zcela nový způsob zdobení!!BRAVÓÓ (clamp) (clamp)Péťa

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie