(recept
si oblíbilo 1320 návštěvníků)
Jahodová buchta - nejúžasnějšííí!!!
Potřebné ingredience
3 vejce,
1 sklenička vlažné vody,
1/2 dcl oleje,
2 skleničky polohrubé mouky,
prášek do pečiva,
1 sklenička cukru,
kakao,
...na krém: 25 dkg másla,
20 dkg cukr moučka,
25 dkg tvarohu (ve vaničce),
hořká čokoláda,
jahody
Postup přípravy
Z vajec,cukru,vlažné vody,oleje,mouky,kakaa a prášku do pečiva vymícháme těsto,které vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct,poté necháme buchtu vychladnout.
Mezitím si připravíme krém...vyšleháme máslo a cukr moučku,přidáme tvaroh.
Na vystydlou buchtu namažeme hotový krém,na něj hustě poklademe jahody (čím víc,tím líp) a nakonec na celou buchtu nastrouháme na jemném struhadle celou hořkou čokoládu.Dáme vychladit!!!
Vychlazená je naprosto dokonalá!!!!!!!!!!
Dá se dělat i ze zamražených jahod (dělávám během roku také,ale ty pak pustí šťávu,takže je to více rozteklé,nejlepší je z čerstvých!).
Mezitím si připravíme krém...vyšleháme máslo a cukr moučku,přidáme tvaroh.
Na vystydlou buchtu namažeme hotový krém,na něj hustě poklademe jahody (čím víc,tím líp) a nakonec na celou buchtu nastrouháme na jemném struhadle celou hořkou čokoládu.Dáme vychladit!!!
Vychlazená je naprosto dokonalá!!!!!!!!!!
Dá se dělat i ze zamražených jahod (dělávám během roku také,ale ty pak pustí šťávu,takže je to více rozteklé,nejlepší je z čerstvých!).
Těsto dáme péct a pak buchtu necháme vystydnout...
...na vystydlou buchtu namažeme hotový krém...
...na krém dáme jahody...
...
...nastouháme na celou buchtu na jemném struhadle čokoládu a dáme chladit!!!
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
EXPERTKA
(upraveno)
17. 4. 2022, 16:51
Dobrý den, zajímá mě jak velký plech mám použít. Děkuji
hrošice
(upraveno)
6. 3. 2022, 19:10
Dobrý večer,oleje je 50 mi nebo 150 ml,prosím?
lidare
(upraveno)
29. 4. 2018, 23:17
Lena64
(upraveno)
17. 6. 2017, 7:53
Luxus
kvítečko
(upraveno)
4. 7. 2015, 7:55
babičkakvětka
(upraveno)
3. 7. 2015, 20:01
perfektní přímo lahůdka jen jsem dala do krému dva tvarohy + pudink bez vaření vanilkový + 1 zakys. smatanu+asi 100 gr. moučka cukr ,a k jahůdkám trochu borůvek,snad bude zítra hostům chutnat a Vám Lenko DÍK za skvělý letní recept
bertica
(upraveno)
2. 7. 2015, 20:53
toto je veliká dobrota.dnes jsem nesehnala čerstv jahody tak budu dělat zítra z mražených.jsem zvědavá co to udělá. moc dobrá buchta,dělala jsem několik krát
lenka620
(upraveno)
3. 7. 2015, 15:34
@bertica
Z mražených to není ono , už to mám vyzkoušené,pustí hodně šťávy i když se nechají úplně povolit a je ta buchta pak taková rozblemcaná,ale sníst se dá ...
buschka
(upraveno)
29. 6. 2015, 20:17
Tak toto je naprostá pecka , neskutečně výborný. Během týdne jsem dělala 2x.
lenka620
(upraveno)
3. 7. 2015, 15:36
@buschka
... jj, my jí děláme,dokud jsou jahody...jednu za druhou,u nás vydrží bohužel jen jeden den a pak už je ...
koniprd
(upraveno)
21. 6. 2015, 18:40
tak jako bomba něco tak dobrého jsem dlouho nejedla,i naše cácorka co se furt ofrňuje,to tu dlabe díky,tohle budu dělat častějc
lenka620
(upraveno)
21. 6. 2015, 20:59
@koniprd
Tak to jsem ráda,že jste si pochutnali...
Mášenka
(upraveno)
16. 6. 2015, 13:33
Tak včera upečeno, už skoro snědeno, teda kdybych nehlídala aby ještě zbylo, tak je pryč Je úplně úžasná, děkuji za receptík. Určitě budu péct často!!!
lenka620
(upraveno)
21. 6. 2015, 21:00
@Mášenka
To mě těší,děkuji
srneckova
(upraveno)
16. 6. 2015, 12:29
lenka620
(upraveno)
21. 6. 2015, 21:00
@srneckova
blanor
(upraveno)
13. 6. 2015, 21:11
Luxus,určitě nepeču naposledy
lenka620
(upraveno)
15. 6. 2015, 20:01
@blanor
...díky ...
tarantule007
(upraveno)
13. 6. 2015, 20:34
rsdr12er223er23r1rrERru1il erer0werEerzloooiooooi12i0oioloi0ouuuuu1uzz1uz
lenka620
(upraveno)
15. 6. 2015, 20:01
@tarantule007
asi Vám chutnala,že?
PetraRol
(upraveno)
13. 6. 2015, 14:10
Výborná, upečeno, ochutnáno, zbytek zatím v ledničce. Díky za recept.
lenka620
(upraveno)
15. 6. 2015, 20:02
@PetraRol
Není zač,u nás se vychladí a večer už většinou není ani kousek .
anaba
(upraveno)
14. 6. 2015, 8:13
vypadá skvěle!!! a dopisuju-je luxusnííí!!!
lenka620
(upraveno)
15. 6. 2015, 20:03
@anaba
nafi
(upraveno)
29. 5. 2015, 10:24
Musím opet napsat....tuto buchtu dělám už min. 5 let a muzu říct že je stále naprosto božská.....vždy ma velký úspěch
lenka620
(upraveno)
30. 5. 2015, 15:00
@nafi
Děkuji Petro ,jsem moc ráda,že chutná,nám se právě chladí v lednici .
Marky.M
(upraveno)
7. 6. 2015, 18:39
@lenka620
Tak já jí už dělám od samého začátku, co vyšla na mimibazaru a právě jsme byli dnes na jahůdkách a teď se vyrábí. Děti se už těší.
laskonka333
(upraveno)
27. 4. 2015, 15:38
lenka620
(upraveno)
28. 4. 2015, 18:31
@laskonka333
díky....
PAVLUŠA13
(upraveno)
26. 4. 2015, 18:27
babkamt
(upraveno)
14. 3. 2014, 20:28
Až sa mi slinky zbiehajú . Musím ho spraviť.
lenka620
(upraveno)
15. 3. 2014, 9:38
@babkamt
...vyzkoušejte,je fákt dobrá...
lakak
(upraveno)
14. 3. 2014, 20:26
kolik asi těch jahod
lenka620
(upraveno)
15. 3. 2014, 9:38
@lakak
Co nejvíce,já jí dělám jen z čerstvých jahod,když je sezóna a nakrájím tam celou velkou mísu,prostě čím více,tím lépe .....