(recept
si oblíbilo 1321 návštěvníků)
Jahodová buchta - nejúžasnějšííí!!!
Potřebné ingredience
3 vejce,
1 sklenička vlažné vody,
1/2 dcl oleje,
2 skleničky polohrubé mouky,
prášek do pečiva,
1 sklenička cukru,
kakao,
...na krém: 25 dkg másla,
20 dkg cukr moučka,
25 dkg tvarohu (ve vaničce),
hořká čokoláda,
jahody
Postup přípravy
Z vajec,cukru,vlažné vody,oleje,mouky,kakaa a prášku do pečiva vymícháme těsto,které vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct,poté necháme buchtu vychladnout.
Mezitím si připravíme krém...vyšleháme máslo a cukr moučku,přidáme tvaroh.
Na vystydlou buchtu namažeme hotový krém,na něj hustě poklademe jahody (čím víc,tím líp) a nakonec na celou buchtu nastrouháme na jemném struhadle celou hořkou čokoládu.Dáme vychladit!!!
Vychlazená je naprosto dokonalá!!!!!!!!!!
Dá se dělat i ze zamražených jahod (dělávám během roku také,ale ty pak pustí šťávu,takže je to více rozteklé,nejlepší je z čerstvých!).
Mezitím si připravíme krém...vyšleháme máslo a cukr moučku,přidáme tvaroh.
Na vystydlou buchtu namažeme hotový krém,na něj hustě poklademe jahody (čím víc,tím líp) a nakonec na celou buchtu nastrouháme na jemném struhadle celou hořkou čokoládu.Dáme vychladit!!!
Vychlazená je naprosto dokonalá!!!!!!!!!!
Dá se dělat i ze zamražených jahod (dělávám během roku také,ale ty pak pustí šťávu,takže je to více rozteklé,nejlepší je z čerstvých!).
Těsto dáme péct a pak buchtu necháme vystydnout...
...na vystydlou buchtu namažeme hotový krém...
...na krém dáme jahody...
...
...nastouháme na celou buchtu na jemném struhadle čokoládu a dáme chladit!!!
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
katka 777
(upraveno)
10. 2. 2013, 7:58
idem ho dnes upiecť,dám hore zavárané jahody...
lenka620
(upraveno)
11. 2. 2013, 18:59
@katka 777
Tak snad bude chutnat,ale pokud budete mít v létě čerstvé,tak vyzkoušejte,pak je to naprosto dokonalééé .....
kristufek30
(upraveno)
9. 2. 2013, 20:14
Já bych se chtěla zeptat jako pro začátečníky, nejsem ještě tak zběhláááá jestli kakao, jako slazené, nebo to Holandskééé a na kolik stupňů a na jak dlouhoooo
lenka620
(upraveno)
11. 2. 2013, 18:58
@kristufek30
Kakao hořké...takže třeba Holandské ,já peču na 180 st. a jak dlouho,to nedokážu říct,píchnu do buchty špejlí,pokud už nelepí,je buchta hotová ....
jome
(upraveno)
21. 6. 2012, 15:22
vypadá dóóóbře
lenka620
(upraveno)
21. 6. 2012, 20:11
@jome
....a taky tak chutná....
Bberi
(upraveno)
21. 6. 2012, 14:55
Moc dobrá, dala jsem o polovinu míň cukru a bylo to bez chyby.
ONdráčci
(upraveno)
8. 6. 2012, 21:26
Zítra vyzkouším. Vypadá moc dobře.
latramvai
(upraveno)
8. 6. 2012, 21:05
zitra pecu je uzasna a vsechno mam doma
cue24
(upraveno)
7. 6. 2012, 21:28
Leničko, tak buchta zmizela během odpoledne z plechu Je opravdu vynikajicí Moc děkujeme za receptík
lenka620
(upraveno)
11. 6. 2012, 17:27
@cue24
Simčo nemáte zač ...
šubka
(upraveno)
3. 6. 2012, 14:18
Ta teda vypadá moooooc dobře
lenka620
(upraveno)
3. 6. 2012, 18:16
@šubka
Zuzanko pokud máte čerstvé jahody,tak vyzkoušejte,určitě nebudete litovat,je úúúžasná ,čím více jahod,tím lépe .
šubka
(upraveno)
6. 6. 2012, 20:16
@lenka620
jahody mám čerstvý, takže v pátek to zkusím, snad se povede jako Vám, už jsem poslala recept i kamarádce a ona hned - no to vypadá mooc dobře, takže bude pect taky, díky za recept Leni,
šubka
(upraveno)
8. 6. 2012, 19:12
@šubka
tak upečeno a už nakrojeno, moc dobrá
lenka620
(upraveno)
7. 6. 2012, 16:05
@šubka
Nemáte zač...písněte,jaká byla ....
šubka
(upraveno)
9. 6. 2012, 12:53
@lenka620
upečeno, skoro snězeno, moc dobrá
lenka620
(upraveno)
11. 6. 2012, 17:26
@šubka
děkuji...
ilonakopecka
(upraveno)
1. 5. 2012, 22:00
uzasna mnamka Jen se mi zdrcnul krem,mela jsem maslo i tvaroh z Lidlu,tak jsem rychle mazala do kramku pro nove ingredience a krem se povedl .
lenka620
(upraveno)
8. 5. 2012, 10:47
@ilonakopecka
Ilonko jsem ráda,že vám buchta chutnala ... Myslím,že jsem to tady už možná někde psala....nikdy se mi ještě nestalo,že by se mi zdrcl krém,až posledním rokem ....tak jsem z toho byla už nešťastná,jelikož jsem nedělala nic jinak,než roky před tím,tak jsem zjišťovala,v čem je chyba a od cukrářky jsem se dozvěděla,že je to buď díky tvarohu,nebo máslu...což my bohužel neovlivníme ... Ale rada na příště....krému se nezbavujete a dejte ho v misce do vodní lázně a zahřívejte...stále míchejte,až se vám ingredience opět spojí dohromady....krém je pak výborný a krásně hladký.... ( jo a pozor...krém znovu pak už nešlehat,jinak se znova zdrcne ) Přeji hezký večer .
ilonakopecka
(upraveno)
5. 5. 2012, 8:00
@lenka620
Super,tak moc dekuji radu . Hezky vikend .
tacenta
(upraveno)
2. 5. 2012, 22:36
@lenka620
Dobrý den, jestli se mohu přidat do diskuze o zdrclém krému, tak se mi to bohužel také párkrát stalo. Vyřešila jsem to tyčovým mixérem - krásně se to spojilo Buchtu určitě brzy vyzkouším, jen co seženu jahody Katka
Ivinka32
(upraveno)
11. 9. 2011, 9:42
Leni, tak buchta se povedla a je naprosto úúúúžasná .Díky za super recept - je to fakt vynikající a rychlá dobrůtka
lenka620
(upraveno)
11. 9. 2011, 14:01
@Ivinka32
Tak to jsem moc ráda Ivetko ,ale až budeš mít jahody čerstvé,tak pak jí vyzkoušej znova a teprve uvidíš,jaká to je bomba ! Pa,pa
mysterious
(upraveno)
2. 8. 2011, 9:23
Dobrý den, Na svoje narozeniny jsem se rozhodla upéct vaši buchtu. Tolik trápení, co jsem si s ní zažila bych nikomu nepřála místo toho, aby celková příprava trvala cca 45 min, tak mě to trvalo min 2hodiny. Největší problém byl krém, který se mi zdrcl. Díky fíglu, který jsem si přečetla o pár řádcích níž tak jsem krém zachránila. Jenomže krém mi vůbec netuhnul, protože jsem měla tolik času, tak proč bych si ještě nezašla do obchodu pro ztužovače. Všechno vypadalo nádherně. Do druhého dne jsem ji zachránila celou bez uždibnutého kousku a to je co říct. Přes to, že jsem měla jahody čerstvé, tak pustily tolik šťávy, že jsem místo buchty měla milkshake.Korpus byl vynikající. Ale přes všechna utrpení všem velmi chutnalo. Jsem odhodlaná ji v nejbližší době upéct znovu. Tak mi držte palce
lenka620
(upraveno)
8. 8. 2011, 16:19
@mysterious
Nikol to mě mrzí,že jste měla u pečení takové problémy,snad Vám to příště půjde snáze ....palce držím...
Mája 1
(upraveno)
18. 7. 2011, 13:41
Dobrý den, tak jsem dělala tuto buchtu jako malinovo-jahodovo-borůvkovou se zakysanou smetanou a tvarohem a je výýýýtečnááááá + a nemá to chybu. Děkuji za tip ....dávám si do oblíbených
lenka620
(upraveno)
18. 7. 2011, 21:00
@Mája 1
To mě těší....
Dandulicka
(upraveno)
27. 6. 2011, 8:03
Dobrý den, tato buchta nemá chybu - opravdu doporučuji všem vyzkoušet! Dělala jsem během týdne už 2x, na oslavu, po talířku dostali i sousedi a každý byl blahem bez sebe Krém jsem dělala bez másla, lehčí - 1 veliká zakysanka, 2 bílé jogurty, 3 vanilkové cukry a Dr. Oetker Želatinové potěšení či jak se to jmenuje Díky za bezva recept.
lenka620
(upraveno)
30. 6. 2011, 11:11
@Dandulicka
Děkuji za krásný komentář....
monka229
(upraveno)
25. 6. 2011, 21:33
vyzkoušeno a
lenka620
(upraveno)
25. 6. 2011, 23:23
@monka229
To jsem moc ráda a děkuji .
Edisonka
(upraveno)
24. 6. 2011, 22:04
Tááák . Buchta je opravdu vynikající . Chutě jsou krásně vyvážené a chlazená z ledničky nemá chybu. Až nebudou jahody,zkusím i např. s borůvkama nebo malinama,určitě to bude zase ňamka. Děkuji za skvělý recept do těch osvědčených co nikdy nezklamou. Šárka a spokojení strávníci.
lenka620
(upraveno)
25. 6. 2011, 9:47
@Edisonka
Šárko moc děkuji za krásný komentář ,jsem ráda,že jste si pochutnali .
Dada34
(upraveno)
23. 6. 2011, 11:36
lenka620
(upraveno)
23. 6. 2011, 18:08
@Dada34
Edisonka
(upraveno)
23. 6. 2011, 11:29
dneska jdu do ní
lenka620
(upraveno)
23. 6. 2011, 18:07
@Edisonka
Písněte,jak chutnala ...
Silvík3
(upraveno)
15. 6. 2011, 23:49
Opravdu výborná , chutná i manželovi a to je co říct, -je doooost mlsný . Takže velká poklona a dííííííky
lenka620
(upraveno)
16. 6. 2011, 15:42
@Silvík3
To jsem moc ráda ,nemáte za co děkovat,teší mě,že buchta chutná......
bubík4
(upraveno)
15. 6. 2011, 12:29
Tak mám upečeno, krém jsem dělala jiný, mrkněte do rodinných, moc díky za recept
lenka620
(upraveno)
15. 6. 2011, 21:49
@bubík4
Jani nemáte zač,tak hlavně,že Vám buchta chutnala .
lidare
(upraveno)
14. 6. 2011, 21:30
mňamkovní
lenka620
(upraveno)
15. 6. 2011, 21:48
@lidare
Děkuji ...