(recept
si oblíbilo 1320 návštěvníků)
Jahodová buchta - nejúžasnějšííí!!!
Potřebné ingredience
3 vejce,
1 sklenička vlažné vody,
1/2 dcl oleje,
2 skleničky polohrubé mouky,
prášek do pečiva,
1 sklenička cukru,
kakao,
...na krém: 25 dkg másla,
20 dkg cukr moučka,
25 dkg tvarohu (ve vaničce),
hořká čokoláda,
jahody
Postup přípravy
Z vajec,cukru,vlažné vody,oleje,mouky,kakaa a prášku do pečiva vymícháme těsto,které vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct,poté necháme buchtu vychladnout.
Mezitím si připravíme krém...vyšleháme máslo a cukr moučku,přidáme tvaroh.
Na vystydlou buchtu namažeme hotový krém,na něj hustě poklademe jahody (čím víc,tím líp) a nakonec na celou buchtu nastrouháme na jemném struhadle celou hořkou čokoládu.Dáme vychladit!!!
Vychlazená je naprosto dokonalá!!!!!!!!!!
Dá se dělat i ze zamražených jahod (dělávám během roku také,ale ty pak pustí šťávu,takže je to více rozteklé,nejlepší je z čerstvých!).
Mezitím si připravíme krém...vyšleháme máslo a cukr moučku,přidáme tvaroh.
Na vystydlou buchtu namažeme hotový krém,na něj hustě poklademe jahody (čím víc,tím líp) a nakonec na celou buchtu nastrouháme na jemném struhadle celou hořkou čokoládu.Dáme vychladit!!!
Vychlazená je naprosto dokonalá!!!!!!!!!!
Dá se dělat i ze zamražených jahod (dělávám během roku také,ale ty pak pustí šťávu,takže je to více rozteklé,nejlepší je z čerstvých!).
Těsto dáme péct a pak buchtu necháme vystydnout...
...na vystydlou buchtu namažeme hotový krém...
...na krém dáme jahody...
...
...nastouháme na celou buchtu na jemném struhadle čokoládu a dáme chladit!!!
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
rencamila
(upraveno)
18. 6. 2008, 15:15
Tedy jak skvěle vypadá na pohled,tak ještě líp chutná ,fakt je úplně super a taky jsem trochu darovala a všude samá chvála .Moc díky za receptík
lenka620
(upraveno)
18. 6. 2008, 18:38
@rencamila
Renatko moc,moc děkuji !!!Taková chvála těší .Jsem strašně ráda,že Vám tak chutnala!
Kozlíci
(upraveno)
18. 6. 2008, 12:02
No musím potvrdit fakt je naprosto vynikající ráno jsem upekla, na to jak vypadá krásně je to rychlovka i se dvěma prckama jsem to zvladla A ted chvilka klidu a já Díky za recept a všem jen doporučuji.Užasná kombinace chutí
lenka620
(upraveno)
18. 6. 2008, 12:07
@Kozlíci
Moc děkuji za takovou pochvalu ,to mě moc těší .Tak si tu chvilku u užijte!!!Mějte se krásně.
7.8
(upraveno)
18. 6. 2008, 11:13
Je vynikající,kdybych se nestyděla tak je celá moje . A co dát nahoru borůvky ?? Nemáte někdo vyzkoušené???? Dík
lenka620
(upraveno)
18. 6. 2008, 11:28
@7.8
Moc díky ,borůvky taky milujeme,to by taky mohla být dobrota ,asi by jich tam muselo být hodně,ale za zkoušku to určitě stojí,kdyby jste náááhodou dělala,písněte,jaké to bylo!
ednet
(upraveno)
18. 6. 2008, 11:04
Starší syn mě ráno zaúkoloval,že by si dal buchtičku s jahůdkama a s čokoládkou ,tak mi právě recept od Vás přišel zrovinka vhod Dobrůtka už se chladí a my se těšíme na odpoledne
lenka620
(upraveno)
18. 6. 2008, 11:25
@ednet
Tak to doufám Luci,že Vám i synovi bude chutnat ,naše děti se po ní můžou utlouct .
ednet
(upraveno)
20. 6. 2008, 9:54
@lenka620
Leni byla to paráda Tchýňka ochutnala a hned chce na příští tden ode mne upéct tři plechy na oslavu do práce-odchází totiž do důchodu
Radecka7
(upraveno)
18. 6. 2008, 9:06
Jen co budu mít čerstvé jahůdky,tak ji udělám
lenka620
(upraveno)
18. 6. 2008, 9:13
@Radecka7
určitě udělejte a pak písněte,jak Vám chutnala!
janice
(upraveno)
18. 6. 2008, 0:26
Och, právě jsem dodělala a koštla, je to fakt bašta největší Díky
lenka620
(upraveno)
18. 6. 2008, 8:20
@janice
Jani móóóc děkuji za pochvalu ,jsem opravdu ráda,že i takhle z rána Vám tak moc chutná .Mějte se krásně.
janice
(upraveno)
18. 6. 2008, 16:11
@lenka620
I v práci se mňamka navodila slastné výrazy v obličejích konzumentů 24 hodin buchta nedožije ani náhodou
lenka620
(upraveno)
18. 6. 2008, 18:46
@janice
Tak to jsem moc ráda .24 hodin se bohužel nedožívá ani u nás ?!Mějte se hezky.
Domkenzon
(upraveno)
17. 6. 2008, 15:57
Tak jsem vyzkoušela a určitě bude zařazena do velmi chutných a rychlých zákusečků sice jsem neměla jahody, ale zavařené hrušky si v ničem nezavdaly
lenka620
(upraveno)
17. 6. 2008, 19:35
@Domkenzon
To mě moc těší Markétko !!!Hrušky nejsou vůbec špatný nápad,někdy vyzkouším .
Dandulee
(upraveno)
17. 6. 2008, 15:49
Je opravdu úúúúžasná
lenka620
(upraveno)
17. 6. 2008, 19:34
@Dandulee
Ilonko děkuji... .
Kamek
(upraveno)
16. 6. 2008, 9:34
Vypadá úžasně ,musím ji vyzkoušet
lenka620
(upraveno)
16. 6. 2008, 9:46
@Kamek
Určitě vyzkoušejte !Ať se povede a chuná!
pindrusee
(upraveno)
16. 6. 2008, 9:11
dobrý den, chci se jen optat na velikost skleničky, tak 250ml jako hrneček? děkuji za odpověď
lenka620
(upraveno)
16. 6. 2008, 9:14
@pindrusee
Jindřiško,to je jedno,teť jsem odměřovala do malého hrnečku..asi 200 ml,jinak dělávám do normálního..těch 250 ml,podle toho bude jen ta buchta pak vyšší.Mějte se hezky.Lenka.
Maderka
(upraveno)
15. 6. 2008, 17:28
dneska jsme ji taky udělala a zbyl mi jen plech s páru drobkama.je super
lenka620
(upraveno)
15. 6. 2008, 18:23
@Maderka
Moni moc díky ,jsem moc ráda,že Vám tak chutnala !Mějte se krásně.Lenka.
moninani
(upraveno)
14. 6. 2008, 19:23
Taky ji dělám http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=20171&user=4637 a je vážně nejúžasnější.Dělám ji jen z čerstvých jahod a vždy už se na ni moc těším
lenka620
(upraveno)
15. 6. 2008, 12:17
@moninani
Máte pravdu je naprosto super ,u nás doma hned zmizí !Já jí dělávám i z těch mražených,ale čerstvé jsou čerstvé!
Evika
(upraveno)
14. 6. 2008, 15:23
vypadá úžasně
lenka620
(upraveno)
15. 6. 2008, 12:13
@Evika
Je úúúžasná!!!