Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 59 návštěvníků)

Litá buchta s tvarohem a ovocem

0.0
Litá buchta s tvarohem a ovocem

Potřebné ingredience

2 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek cukru krystal, 1/2 hrnku oleje, 1 vejce, 1 hrnek mléka, 1 lžíce kakaa, 2 lžíce mléka
Na náplň: 2 tvarohy (500 g), 1 vejce, 3 lžíce cukru krystal, 1 vanilkový cukr, trochu mléka, ovoce

Postup přípravy

Suroviny na těsto smícháme (kromě kakaa a 2 lžic mléka). 2/3 umíchaného těsta nalijeme na plech, natřeme tvarohovou náplň a poklademe jakýmkoliv ovocem čerstvým nebo kompotovaným. Do zbylé 1/3 těsta vmícháme kakao a 2 lžíce mléka a nalijeme na tvaroh. Dáme péct.
Tento moučník je velmi jednoduchý a rychý, ideální pro milovníky tvarohu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vanusak 30. 8. 2014, 20:07
Vy ni ka jí cí, vláčná, jednoduchá. (Y) A ještě lepší druhý den. |:o) Dělala jsem s meruňkama: http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4624260diskuse
chucky 1111 20. 2. 2013, 19:11
Děláváme často
MOONINCE 20. 2. 2013, 17:30
Dobrý den,musím říct,že to je hodně dobrá buchta,povedla se a všem moc chutnala.Děkuji za recept Monika
vladik82 12. 5. 2012, 13:00
prave jsme dopekli a je moc dobry a rychly, diky za recept (F)
gohii 13. 2. 2011, 13:52
Štěpánko, buchta je tuze dobrá (clamp) (Y) (Y), děkuji za skvělý tip a bezva mňamku, i naši "loupežníci" se olizují, zdravím Lenka (jidlo) (Z)
muška22 24. 10. 2009, 20:02
Dnes jsem zkoušela péct,je výborný (Y).Rychlý,jednoduchý.
ivka71 14. 12. 2008, 10:38
(Y) (Y) (Y) dnes jsem pekla je výbornááááááááááá (L) (L) (L) (andel) (stromecek)přeje vám Iveta
Kozlíci 20. 9. 2008, 19:52
Buchta je opravdu mooc dobrá (Y) (Y) (Y)určitě budu dělat častěji, je to lehké a rychlé (Y) Jen mi asi peče málo trouba zespod, bylo to pod tvarohem hodně řídké,neměla jsem to tak pěkně tmavé zespod jako Vy *-) Ale i tak všem chutnalo (C) A prosím Vás jaké ovoce jste zkoušela? Nejvíce se hodí asi merunky a broskve že *-) Díky za receptík (L) (L) (L)
8czelva 20. 9. 2008, 20:32
@Kozlíci Vlaďko, nejlepší jsou asi opravdu meruňky a broskve. Dělala jsem i s jahodami a také to bylo moc dobré (zajic) (zajic). Jiné ovoce jsem zatím nezkoušela. Mějte se hezky (hello) (hello)
danuscha 19. 9. 2008, 20:47
Štěpánko, před chvílí jsem buchtu dopekla a mizí závratnou rychlostí ještě teplá ;-) ;-) ;-), asi ji do rána neuchráním ;-), je opravdu výýýýýborná (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
RaJen 25. 8. 2008, 20:42
Štěpánkooooooooooo, musiiim napsat jak vyborna tato buchta je |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (Y) (Y) (Y) (Y), dostala jsem se k ni naprosto nahodou : byla jsem behem prazdnin na navsteve u kamosky (Lenka R. (Leňour) ID 82683), ta mi ji dala ke kave a protoze je fakt vyborna, rikam, posles mi pak na meil odkaz na recept, jo (travim totiz cele leto uprostred lesa na chaloupce a uzivam si s detmi necivilizovaneho prostredi bez netu a PC ;-) ). No a kdyz jsem se vratila na chatu, natrhala ostruziny, tak jsem neodolala a poprosila ji, at mi to posle smskou, ze ji upecu na vikendovou rodinnou slezinu...buchta mela obrovsky uspech (zajic) (zajic), zmizela naprostou rychlosti blesku a za prazdniny uz jsem ji pekla snad tisickrat s ovocnymi obmnenami. Takze diky, opravdu je to nas favorit nejfavoritovatejsi mezi buchtami (Y) (Y) (Y) (Y) :-) :-) :-) :-) :-) (hello) (hello)
8czelva 26. 8. 2008, 13:05
@RaJen Radko, díky za pochvalu [A] . Jsem ráda, že buchta má tak velký úspěch a že chutná (zajic). Receptík klidně posílejte dál a tímto děkuji i Vaší kámošce Lence (L) (hello)
RaJen 26. 8. 2008, 15:42
@8czelva Štěpi už jsem poslala, protoze tomu se fakt neda odolat ;-) ;-) (L)
ivete 26. 7. 2008, 16:22
Taky ho peču u nás je oblíbený. http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=7850&user=10844
Leňour 25. 7. 2008, 14:17
Štěpánko moc prosím chystám se dělat tuhle vaší buchtu. Jak dlouho a na kolik jí prosím pečete??? Moc děkuju.Lenka
8czelva 25. 7. 2008, 21:05
@Leňour Pekla jsem předevčírem na 150 stupňů a zhruba půl hodiny. Zkuste špejlí, jestli je propečená. Je opravdu moc dobrá. Doporučuji. Tentokrát jsem tam dala čerstvé broskvičky a dopadlo to dobře (zajic) (zajic) (hello)
Leňour 26. 7. 2008, 7:34
@8czelva Tedááááááááááááááá Štěpánko!!!!!!!!!!!!!!!! Nejlepší buchta co jsem kdy jedla (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) Dělala jsem s borůvkama a zaprášilo se po ní.Nejdřív jsem se bála jak na to těsto budu mazat tu náplň,ale nakonec to dopadlo výborně. Moc děkuju za recept na takovou mňamku (kytara) (kytara) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
8czelva 26. 7. 2008, 14:39
@Leňour Lenko, jsem ráda, že Vám chutnalo (jidlo)
Květoňka 9. 7. 2008, 20:20
Včera jsem pekla, dnes už není. ;-) ;-) ;-)Super mňamka. (Y) (Y) (Y)
HANASVA 26. 6. 2008, 15:17
Děkuji moc za recept (clamp) (clamp) (clamp) Je jednoduchá, rychlá a opravdu vynikající |:o) |:o) |:o) (C)
silvic 15. 6. 2008, 16:02
Ahoj ženy, mám debilní dotaz, jelikož jsem tak dva roky kvůli troubě nic nepekla, takže jsem zas začátečnice *-) - v jakém pekáčku či na jakém plechu mám tuhle buchtu péct????? "stydícísesmajlík" ;-)
8czelva 15. 6. 2008, 20:02
@silvic Já nejčastěji peču v pekáčku o rozměrech 36 x 29 cm :-$
silvic 15. 6. 2008, 22:32
@8czelva Štěpánko díky, jdu pro metr , pak napíšu , jak se mi (ne)povedla ;-)
silvic 16. 6. 2008, 18:46
@silvic Štěpánko tak já ne že jen začátečník, já su i debil, ted sem to těsto rozlila po plechu, který mi rozměrově nejvíc připomínal vaše 26x39 a nevyšlo mi to hehe, na okraje vůbec, no jiné pekáče byly bud rapidně menší či větší, tak nevím v čem udělali soudruzi chybu ;-) ;-) ....až se budete jednou nudit, můžete mi ten Váš ehm pekáček vyfotit, at si aspon stejnej pořídím :-) už vidím jak se u každého receptu, kterej mám uloženej ptám majitelky v čem to pekla *-) ;-)
8czelva 18. 6. 2008, 12:23
@silvic Dobrý den Silvi, pekáček vám vyfotim a pošlu (hello). Nic si z toho nedělejte, že to napoprvé nevyšlo na 1*, i já jsem se učila *-) a pár moučníků zkazila :-( Nejradši používám spíš menší pekáčky nebo plechy, protože na ty velké mi taky nevychází těsto :-@
silvic 23. 6. 2008, 15:12
@8czelva Štěpánko, já Vám nenapsala jak to dopadlo- ono se to těsto nakonec umoudřilo a rozlezlo po plechu mrcha :-) a buchta byla vý-bor-nááááááá, udělala jsem ji s broskvičkama a ten plech mám na svědomí z větší části já..... 8o| . Už jsem jí dělala třikrát a je SKVĚLÁ, není suchá, což nemáme rádi, je to prostě óda pro hubu!! (Y) (Y)
micuna 13. 6. 2008, 9:16
Dneska upeču vaší buchtičku snad se mi povede :-$ :-$ :-$ vypadá výborně mnam,mnam |:o)
yvar 9. 6. 2008, 20:21
Moc děkuji za SUPER recept (L), buchta nevydržela ani do druhého dne :-) :-) :-) :-) :-), je opravdu vynikající (zajic) (zajic) (zajic) Díky (hello), Pavla
BRUSÍČEK 6. 6. 2008, 10:09
vypadá to skvěle,určitě vyzkouším (F)
8czelva 6. 6. 2008, 11:08
@BRUSÍČEK Vyzkoušejte, nebudete zklamaná (hello)
Beata27 5. 6. 2008, 19:50
Ten tvaroh než ho dáte na korpus, tak ještě nějak upravíte? Nebo ho z vaničky vyklepnete na ten korpus?
8czelva 5. 6. 2008, 20:46
@Beata27 Na náplň: 2 tvarohy (500 g), 1 vejce, 3 lžíce cukru krystal, 1 vanilkový cukr, trochu mléka - promíchat a nalít na buchtu
Beata27 6. 6. 2008, 9:56
@8czelva děkuju (L) (L) (L)
kopretin.a 5. 6. 2008, 19:32
vypadá to výborně, ale asi bych tam ani nedávala to ovoce ;-)
8czelva 5. 6. 2008, 19:42
@kopretin.a ovoce tam být nemusí, ale s ovocem je to barevnější a šťavnatější :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie