(recept
si oblíbilo 59 návštěvníků)
Litá buchta s tvarohem a ovocem
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek cukru krystal, 1/2 hrnku oleje, 1 vejce, 1 hrnek mléka, 1 lžíce kakaa, 2 lžíce mléka
Na náplň: 2 tvarohy (500 g), 1 vejce, 3 lžíce cukru krystal, 1 vanilkový cukr, trochu mléka, ovoce
Postup přípravy
Suroviny na těsto smícháme (kromě kakaa a 2 lžic mléka). 2/3 umíchaného těsta nalijeme na plech, natřeme tvarohovou náplň a poklademe jakýmkoliv ovocem čerstvým nebo kompotovaným. Do zbylé 1/3 těsta vmícháme kakao a 2 lžíce mléka a nalijeme na tvaroh. Dáme péct.
Tento moučník je velmi jednoduchý a rychý, ideální pro milovníky tvarohu.
Tento moučník je velmi jednoduchý a rychý, ideální pro milovníky tvarohu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vanusak
(upraveno)
30. 8. 2014, 20:07
Vy ni ka jí cí, vláčná, jednoduchá. A ještě lepší druhý den. Dělala jsem s meruňkama: http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4624260diskuse
chucky 1111
(upraveno)
20. 2. 2013, 19:11
Děláváme často
MOONINCE
(upraveno)
20. 2. 2013, 17:30
Dobrý den,musím říct,že to je hodně dobrá buchta,povedla se a všem moc chutnala.Děkuji za recept Monika
vladik82
(upraveno)
12. 5. 2012, 13:00
prave jsme dopekli a je moc dobry a rychly, diky za recept
gohii
(upraveno)
13. 2. 2011, 13:52
Štěpánko, buchta je tuze dobrá , děkuji za skvělý tip a bezva mňamku, i naši "loupežníci" se olizují, zdravím Lenka
muška22
(upraveno)
24. 10. 2009, 20:02
Dnes jsem zkoušela péct,je výborný .Rychlý,jednoduchý.
ivka71
(upraveno)
14. 12. 2008, 10:38
dnes jsem pekla je výbornááááááááááá přeje vám Iveta
Kozlíci
(upraveno)
20. 9. 2008, 19:52
Buchta je opravdu mooc dobrá určitě budu dělat častěji, je to lehké a rychlé Jen mi asi peče málo trouba zespod, bylo to pod tvarohem hodně řídké,neměla jsem to tak pěkně tmavé zespod jako Vy Ale i tak všem chutnalo A prosím Vás jaké ovoce jste zkoušela? Nejvíce se hodí asi merunky a broskve že Díky za receptík
8czelva
(upraveno)
20. 9. 2008, 20:32
@Kozlíci
Vlaďko, nejlepší jsou asi opravdu meruňky a broskve. Dělala jsem i s jahodami a také to bylo moc dobré . Jiné ovoce jsem zatím nezkoušela. Mějte se hezky
danuscha
(upraveno)
19. 9. 2008, 20:47
Štěpánko, před chvílí jsem buchtu dopekla a mizí závratnou rychlostí ještě teplá , asi ji do rána neuchráním , je opravdu výýýýýborná
RaJen
(upraveno)
25. 8. 2008, 20:42
Štěpánkooooooooooo, musiiim napsat jak vyborna tato buchta je , dostala jsem se k ni naprosto nahodou : byla jsem behem prazdnin na navsteve u kamosky (Lenka R. (Leňour) ID 82683), ta mi ji dala ke kave a protoze je fakt vyborna, rikam, posles mi pak na meil odkaz na recept, jo (travim totiz cele leto uprostred lesa na chaloupce a uzivam si s detmi necivilizovaneho prostredi bez netu a PC ). No a kdyz jsem se vratila na chatu, natrhala ostruziny, tak jsem neodolala a poprosila ji, at mi to posle smskou, ze ji upecu na vikendovou rodinnou slezinu...buchta mela obrovsky uspech , zmizela naprostou rychlosti blesku a za prazdniny uz jsem ji pekla snad tisickrat s ovocnymi obmnenami. Takze diky, opravdu je to nas favorit nejfavoritovatejsi mezi buchtami
8czelva
(upraveno)
26. 8. 2008, 13:05
@RaJen
Radko, díky za pochvalu . Jsem ráda, že buchta má tak velký úspěch a že chutná . Receptík klidně posílejte dál a tímto děkuji i Vaší kámošce Lence
RaJen
(upraveno)
26. 8. 2008, 15:42
@8czelva
Štěpi už jsem poslala, protoze tomu se fakt neda odolat
ivete
(upraveno)
26. 7. 2008, 16:22
Taky ho peču u nás je oblíbený. http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=7850&user=10844
Leňour
(upraveno)
25. 7. 2008, 14:17
Štěpánko moc prosím chystám se dělat tuhle vaší buchtu. Jak dlouho a na kolik jí prosím pečete??? Moc děkuju.Lenka
8czelva
(upraveno)
25. 7. 2008, 21:05
@Leňour
Pekla jsem předevčírem na 150 stupňů a zhruba půl hodiny. Zkuste špejlí, jestli je propečená. Je opravdu moc dobrá. Doporučuji. Tentokrát jsem tam dala čerstvé broskvičky a dopadlo to dobře
Leňour
(upraveno)
26. 7. 2008, 7:34
@8czelva
Tedááááááááááááááá Štěpánko!!!!!!!!!!!!!!!! Nejlepší buchta co jsem kdy jedla Dělala jsem s borůvkama a zaprášilo se po ní.Nejdřív jsem se bála jak na to těsto budu mazat tu náplň,ale nakonec to dopadlo výborně. Moc děkuju za recept na takovou mňamku
8czelva
(upraveno)
26. 7. 2008, 14:39
@Leňour
Lenko, jsem ráda, že Vám chutnalo
Květoňka
(upraveno)
9. 7. 2008, 20:20
Včera jsem pekla, dnes už není. Super mňamka.
HANASVA
(upraveno)
26. 6. 2008, 15:17
Děkuji moc za recept Je jednoduchá, rychlá a opravdu vynikající
silvic
(upraveno)
15. 6. 2008, 16:02
Ahoj ženy, mám debilní dotaz, jelikož jsem tak dva roky kvůli troubě nic nepekla, takže jsem zas začátečnice - v jakém pekáčku či na jakém plechu mám tuhle buchtu péct????? "stydícísesmajlík"
8czelva
(upraveno)
15. 6. 2008, 20:02
@silvic
Já nejčastěji peču v pekáčku o rozměrech 36 x 29 cm
silvic
(upraveno)
15. 6. 2008, 22:32
@8czelva
Štěpánko díky, jdu pro metr , pak napíšu , jak se mi (ne)povedla
silvic
(upraveno)
16. 6. 2008, 18:46
@silvic
Štěpánko tak já ne že jen začátečník, já su i debil, ted sem to těsto rozlila po plechu, který mi rozměrově nejvíc připomínal vaše 26x39 a nevyšlo mi to hehe, na okraje vůbec, no jiné pekáče byly bud rapidně menší či větší, tak nevím v čem udělali soudruzi chybu ....až se budete jednou nudit, můžete mi ten Váš ehm pekáček vyfotit, at si aspon stejnej pořídím už vidím jak se u každého receptu, kterej mám uloženej ptám majitelky v čem to pekla
8czelva
(upraveno)
18. 6. 2008, 12:23
@silvic
Dobrý den Silvi, pekáček vám vyfotim a pošlu . Nic si z toho nedělejte, že to napoprvé nevyšlo na 1*, i já jsem se učila a pár moučníků zkazila Nejradši používám spíš menší pekáčky nebo plechy, protože na ty velké mi taky nevychází těsto
silvic
(upraveno)
23. 6. 2008, 15:12
@8czelva
Štěpánko, já Vám nenapsala jak to dopadlo- ono se to těsto nakonec umoudřilo a rozlezlo po plechu mrcha a buchta byla vý-bor-nááááááá, udělala jsem ji s broskvičkama a ten plech mám na svědomí z větší části já..... . Už jsem jí dělala třikrát a je SKVĚLÁ, není suchá, což nemáme rádi, je to prostě óda pro hubu!!
micuna
(upraveno)
13. 6. 2008, 9:16
Dneska upeču vaší buchtičku snad se mi povede vypadá výborně mnam,mnam
yvar
(upraveno)
9. 6. 2008, 20:21
Moc děkuji za SUPER recept , buchta nevydržela ani do druhého dne , je opravdu vynikající Díky , Pavla
BRUSÍČEK
(upraveno)
6. 6. 2008, 10:09
vypadá to skvěle,určitě vyzkouším
8czelva
(upraveno)
6. 6. 2008, 11:08
@BRUSÍČEK
Vyzkoušejte, nebudete zklamaná
Beata27
(upraveno)
5. 6. 2008, 19:50
Ten tvaroh než ho dáte na korpus, tak ještě nějak upravíte? Nebo ho z vaničky vyklepnete na ten korpus?
8czelva
(upraveno)
5. 6. 2008, 20:46
@Beata27
Na náplň: 2 tvarohy (500 g), 1 vejce, 3 lžíce cukru krystal, 1 vanilkový cukr, trochu mléka - promíchat a nalít na buchtu
Beata27
(upraveno)
6. 6. 2008, 9:56
@8czelva
děkuju
kopretin.a
(upraveno)
5. 6. 2008, 19:32
vypadá to výborně, ale asi bych tam ani nedávala to ovoce
8czelva
(upraveno)
5. 6. 2008, 19:42
@kopretin.a
ovoce tam být nemusí, ale s ovocem je to barevnější a šťavnatější