Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

SLůŇÁTKO k MDD - aneb už žádné potahování nikdy víc!

0.0
SLůŇÁTKO k MDD - aneb už žádné potahování nikdy víc!

Potřebné ingredience

piškotový korpus připravený v nádobě s kulovitým dnem, marcipán - pokud možno NEtekoucí..

Postup přípravy

No comment - ještěže jsem si moudře vybrala slona, který má ošklivou, drsnou, hrbolatou kůži - aspoň je to věrohodné..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zuzaa 1. 6. 2008, 11:22
Ado, super, jste šikulka, oceňuji hlavně vaši fantazii a super nápad!!!!! |:o) |:o) |:o) Já na tohle nemám hlavu *-) +o(
alimama 1. 6. 2008, 21:47
@zuzaa Zuzi - nápady mám, ale ty realizace pokulhávají -mám strašně málo času a všechno odbývám. Vůbec nechápu, jak to děláte třeba Vy s dvojčaty, nebo Mamemi se čtyřmi dětmi.. Moc děkuji za pochvalu! (L)
zuzaa 1. 6. 2008, 21:52
@alimama Já mám ještě staršího kluka ;-) s dětmi to jde docela dobře, já peču na etapy - jeden den korpus, v noci promazat, druhý den potáhnout, během dne po chvilkách nebo večer dozdobit. Další den ráno je připravený na předání :-$ :-$ :-$ Prostě to nějak pytlíkuju ve volných chvilkách.. děti už jsou vycvičené, vědí, že na nic se nesmí sahat a občas se i rádi dívají.. to ale musím být ve střehu a hlídat čtyři malý ručičky (H) Akorát mi jich je vždycky líto, když se ptaj: Pro tetu je, pro tetu? s takovou lítostí v hlásku, že není pro nás.. tak se jím to snažím vynahradit a občas něco udělat i jim.. ale většinou toho moc nesníme, tak spíš pro ten pocit, že je to pro ně (L) (L) (L) A závidím vám vaši fantazii, ta mě se nějak vyhla 8o|
alimama 1. 6. 2008, 22:26
@zuzaa Chuďátka odstrčený.. ! (X) (Z) Proto se mi skvěle peče cukroví - malý dostane svých pár kousků a koulí si, maže si, jak se mu líbí - a já zvládnu spoustu práce - od dortů ho musím odhánět..
korivana 1. 6. 2008, 11:17
Ado, náhodou je moc pěkný a super nápad (clamp) (clamp) (clamp) u té hmoty Vám příště poradím, když Vám udělá žmolky, vyválet hodně do tenka a zase zpracovat, pomáhá to... A marcipán nepoteče když ho vyválíte nejméně na 3mm a potahujete dort, který je dobře ztuhlý v lednici :-) Nicméně, věřím, že děti budou mít obrovskou radost a že bude i moc chutnat :-) :-) :-) (F) (F) (F)
alimama 1. 6. 2008, 21:37
@korivana Děkuji, Ivo.. Žmolky jsem si způsobila sama - bylo mi líto vyhodit zbytek navlhlého mléka a naivně jsem si myslela, že to zapracuju (N). A s tím tečením - mám jeden problém - nikdy nejsem schopná odhadnout, kolik marcipánu budu potřebovat, většinou to podhodnotím a nastupuje metoda - přilej - přisyp - a to je výsledek.. :-S Ještě jednou díky za povzbuzení! (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie