Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

První zakázkový

0.0
První zakázkový

Potřebné ingredience

mramorovaný korpus, krém ze šlehačky a bílé čokolády, ananas, falešný marcipán od Ariell, hmota z marshmallow, hmota K2, čokoládová poleva bílá

Postup přípravy

Uvnitř klasika,bez problémů, poprvé jsem kvůli lehkému šlehačkovému krému boky dortu potřela pro jistotu rozpuštěnou čokoládou, to aby v místě dotyku s marcipánem nedocházelo k jeho rozpouštění. Jako zdobení navrch jsem si vymyslela "trávu" a kytičky. Tráva byla asi nejtěžším oříškem, zkoušela jsem postupně tři hmoty a nakonec použila na stébla ohnutá ven. Fondant podle slovenského receptu z mmb, ten zatuhl nejrychleji. Na ty, které jsou ohnuté dovnitř, jsem vzala zbytek z potahování, tedy hmotu z marshmallow. Hmota K2 byla i po několika hodinách krásně pružná. Bohužel pro mě...;)
Vršek dortu jsem chtěla udělat nějak plasticky, udělala jsem si za tímto účelem takovou mističku z čokolády, inspirovala mě tu na MMB nějaká maminka, která si z kartonů na vajíčka roztrhaných na kousky, namočených a vymačkaných, tvořila mističky na ozdobu. Postup na mou mističku jsem popsala u detailní fotografie.
Tohle byl můj první dort na zakázku, snažila jsem se hodně, nemohla jsem kvůli němu v noci ani spát, měla jsem sny, že otevřu lednici a bude tam rozteklá placka... Ráno byl ale v pořádku, tak ho raději rychle předáme...;)))

letecky

kytičky jsem lepila rozpuštěnou bílou čokoládovou polevou

kopuli jsem vyrobila tak, že jsem na obrácenou naběračku, kterou jsem si položila na skleničku tak, aby držela rovně, položila potravinářskou fólii a pocákala vydatně rozpuštěnou čokoládovou polevou.
Po vychlazení v lednici jsem z naběračky sejmula a opatrně sloupla fólii.

kytičky jsem lepila odspoda (díky, Zuzko za noční konzultaci), dvě použité barvy jsem střídala nahodile.

krém vypadal takto: Na takhle velký dort dávám dvě smetany ke šlehání, do nich nalámu bílou čokoládu (použila jsem dvoje Schogetten po 15kč za 100g) a rozpustím. Nechám důkladně vychladit v lednici a pak vyšlehám se ztužovačem, dokud nezhoustne. Můžete samozřejmě udělat i tmavou variantu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 31. 5. 2008, 23:25
Dášo, to je paráda. Koukám jak blázen. Jsem myslela, že pečeš na zakázku běžně. :-o Čokoškový kopeček je dobrý nápad. (clamp) (clamp)
onasi 31. 5. 2008, 23:41
@ myslela jsem na Tebe hodně, když jsem tam dávala ty kuličky... ;-) ;-) ;-) když ony jsou tak hezky dekorativní... :-# :-#
janina74 31. 5. 2008, 23:19
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) paráda (Y) (Y) (Y)
onasi 31. 5. 2008, 23:41
@janina74 dík moc... (hello)
Init 31. 5. 2008, 23:08
Teda Dášo, fakt první zakázkový? Ty fialky jsou úžasné... (Y) (^) (clamp) (D)
onasi 31. 5. 2008, 23:42
@Init hihi, ještě dopoledne jsem nevěděla, jak ho udělám, ale brácha mi z prahy přivezl fialovou barvu, tak jsem ji " musela" vyzkoušet... ;-) ;-)
zuzaa 31. 5. 2008, 23:05
Jsi šikulka, Dášo, opět jsi nezklamala, určitě udělá hodně radosti (L) (L) (L)
onasi 31. 5. 2008, 23:44
@zuzaa jsem spokojená, během dne jsem ale měla i krušné chvilky, nejen s dortem(třeba že nás v autě museli lanem tahat z příkopu, když jsme jeli na výlet za člo pršet a chtěli jsme zastavit u kraje silnice kvůli 2cm kroupám...) 8-| 8-| (dest) (dest) (dest) ;-)
zuzaa 1. 6. 2008, 9:08
@onasi Tak to jste měli fakt náročný.. hlavně, že se nic nestalo |:o) |:o) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie