Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 164 návštěvníků)

DORT Z KARLOVARSKÝCH LAZEŇSKÝCH OPLATEK- nepečený, jednoduchý a může být pokaždé jiný!!!

0.0
DORT Z KARLOVARSKÝCH LAZEŇSKÝCH OPLATEK- nepečený, jednoduchý a může být pokaždé jiný!!!

Potřebné ingredience

8-9 ks Karlovarských lázeňských oplatek

Krém: 1 vanilkový pudink, 300 ml mléka, 1PL cukru, ....1 máslo nebo 1/2 na 1/2 máslo a nějaký margarín ( Stela, Lukana), 40 g moučkového cukru, 100 g marcipánové hmoty (buď jí koupíte hotovou nebo použijete jakoukoliv, která je zde uveřejněna), 3 cl rumu (pro děti můžete vynechat) 160 g mandlí nebo ořechů namletých.

Kdo má rád krémy ze Salka....dělá se stejně jako u medovníku, buď vyšleháte Salko s máslem a nebo Salko 2 hodiny vaříte ve vodě na karamel a po vychladnutí vyšleháte s máslem a přidáte rum a ořechy....to mám taky vyzkoušené a je to taky výtečné, na mě už moc sladké, ale můj táta to takhle miluje!

Na posypání asi 50-60 g čokolády a ovoce podle libosti a chuti, ale nemusíte dávat ovoce, prostě jakkoliv nazdobit.

Postup přípravy

Já jsem pro tuto variantu použila lázeňské oplatky oříškové, ale klidně můžete použít kakaové, můžete udělat i krém jakýkoliv...karamelový, čokoládový, prostě co kdo má rád nebo co se mu dělá snáz. Není to vůbec podstané. My máme rádi tuto variantu, hrozně mi to připomíná i medovník, asi proto, že jsem nepoužila mandle, ale ořechy( vlašáky).
Uvaříte si pudink...v mléce rozmícháte pudink v prášku a přidáte cukr. Uvařený pudink posypte moučkovým cukrem, nebude se dělat škraloup.
Vymíchám si nastrouhanou marcipánovou hmotu s polovinou másla do hladka, pak přidám druhou polovinu másla a 40 g moučkového cukru, šlehám. Postupně přidávám studený pudink.Přimíchám rum a nastrouhané mandle nebo ořechy. Oplatky potírám krémem, většinou mi to vyjde na 8-9 oplatků, Tentokrát 9 oplatků. V krabici jich je 8 ks, takže Vám to v pohodě stačí. Potřeme zbytkem krému celý dort a posypeme hustě čokoládovými hoblinkami. Pak už jenom zdobíme ovocem dle vlastní fantazie. Dáme do lednice nejlépe na 24 hodin, aby se oplatky rozpustily, ale u nás jsem ráda, když to ubráním do rána.

Tento dort je fakt neuvěřitelně variabilní, stačí mít doma lázeňské oplatky a pak už záleží jen na Vás!!!!!!!!!

uvařený pudink,teď jen posypat cukrem, aby se neudělal škraloup

hotový marcipán, já ale použila zbytek, co mi zůstal od neděle z dortu pro syna.....ale můžete ho i vynechat

hotový krém

takto vypadá namazaný z 9 ks oplatků

jiný pohled

a takto vypadá celý potřený

nastrouháme čokoládu

nazdobíme ovocem

A šup s ním do lednice!!!

dort na řezu

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie