(recept
si oblíbilo 156 návštěvníků)
VYNIKAJÍCÍ PIŠKOTOVÁ ROLÁDA S PAŘÍŽSKÝM KRÉMEM- VŽDY SE POVEDE!!!
Potřebné ingredience
TĚSTO:4 vajíčka,20dkg.cukru,16dkg.hl.mouky,1 lžička prdopeč,1 lžíce oleje
KRÉM: 1 máslo,1 šlehačka 30%,1 čoko na vaření,cca 10 dkg.cukru
Postup přípravy
Těsto:Vyšleháme 4 bílky,do nich poté zašleháme cukr,žloutky a ostatní přísady.
Na pečící papír - ten ještě lehce potírám olejem nalijeme těsto a upečeme v troubě cca 10 min na 170 st.
Krém:Den předem svaříme šlehačku s čokoládou na vaření - musí projít varem a dáme zchladnout do lednice.
Máslo vyšleháme s cukrem a do něj zašleháme svařenou šlehačku.
2/3 krému natřeme na vychladlé těsto a zarolujeme - díky oleji v těstě se roláda neláme.
Zbytkem krému nazdobíme roládu dle vlastní fantazie.
Roláda zatím každému moc chutnala,je to výborný moučník vhodný pro jakoukoli příležitost.
Dobrou chuť.
Na pečící papír - ten ještě lehce potírám olejem nalijeme těsto a upečeme v troubě cca 10 min na 170 st.
Krém:Den předem svaříme šlehačku s čokoládou na vaření - musí projít varem a dáme zchladnout do lednice.
Máslo vyšleháme s cukrem a do něj zašleháme svařenou šlehačku.
2/3 krému natřeme na vychladlé těsto a zarolujeme - díky oleji v těstě se roláda neláme.
Zbytkem krému nazdobíme roládu dle vlastní fantazie.
Roláda zatím každému moc chutnala,je to výborný moučník vhodný pro jakoukoli příležitost.
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Petanka
(upraveno)
7. 5. 2008, 14:16
Kači dnes odzkoušeno, a je to vynikající moc dobrá a hlavně ten paříž hmmm.......
alula
(upraveno)
8. 5. 2008, 12:09
@Petanka
Péťo,díky,mně se taky ten recepis zdá jednoduchý a vždy s ním slavím úspěch.Pokud chci změnu - dělám máslový krém nastavený pudingem,posypu kokosem a je to zase jiná varianta vlastně téhož. Máme raději jak dort.
Mourinka
(upraveno)
25. 4. 2008, 12:11
Jedna maličká finta - chystala jsem se jednou na dort s paížskou šlehačkou, ale zapoměla jsem si jí den předem svařit. Tak jsem riskla přidat do ušlehané šlehačky hořké kakao - a ono to vyšlo - byla taky výborná. Samozřejmě originál s čokoládou je o kapku lepší, ale chutnala i tato.
alula
(upraveno)
25. 4. 2008, 12:12
@Mourinka
Dík za radu,to se hodí
MarťaD
(upraveno)
25. 4. 2008, 10:12
Jak velká čokoláda na vaření - 100 g? Díky Marťa
alula
(upraveno)
25. 4. 2008, 12:07
@MarťaD
Ano,100 g čoko,používám Orion
Jáňa2
(upraveno)
24. 4. 2008, 21:58
Katko, vypadá to moc dobře. Chtěla bych se zeptat, jestli tento krém, můžu dát na dort ?
alula
(upraveno)
25. 4. 2008, 12:07
@Jáňa2
Jani,díky za kompliment,můžete,krém je univerzální.v