(recept
si oblíbilo 156 návštěvníků)
VYNIKAJÍCÍ PIŠKOTOVÁ ROLÁDA S PAŘÍŽSKÝM KRÉMEM- VŽDY SE POVEDE!!!
Potřebné ingredience
TĚSTO:4 vajíčka,20dkg.cukru,16dkg.hl.mouky,1 lžička prdopeč,1 lžíce oleje
KRÉM: 1 máslo,1 šlehačka 30%,1 čoko na vaření,cca 10 dkg.cukru
Postup přípravy
Těsto:Vyšleháme 4 bílky,do nich poté zašleháme cukr,žloutky a ostatní přísady.
Na pečící papír - ten ještě lehce potírám olejem nalijeme těsto a upečeme v troubě cca 10 min na 170 st.
Krém:Den předem svaříme šlehačku s čokoládou na vaření - musí projít varem a dáme zchladnout do lednice.
Máslo vyšleháme s cukrem a do něj zašleháme svařenou šlehačku.
2/3 krému natřeme na vychladlé těsto a zarolujeme - díky oleji v těstě se roláda neláme.
Zbytkem krému nazdobíme roládu dle vlastní fantazie.
Roláda zatím každému moc chutnala,je to výborný moučník vhodný pro jakoukoli příležitost.
Dobrou chuť.
Na pečící papír - ten ještě lehce potírám olejem nalijeme těsto a upečeme v troubě cca 10 min na 170 st.
Krém:Den předem svaříme šlehačku s čokoládou na vaření - musí projít varem a dáme zchladnout do lednice.
Máslo vyšleháme s cukrem a do něj zašleháme svařenou šlehačku.
2/3 krému natřeme na vychladlé těsto a zarolujeme - díky oleji v těstě se roláda neláme.
Zbytkem krému nazdobíme roládu dle vlastní fantazie.
Roláda zatím každému moc chutnala,je to výborný moučník vhodný pro jakoukoli příležitost.
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
novackova
(upraveno)
5. 10. 2017, 15:10
1975
(upraveno)
5. 10. 2017, 10:04
Dobry den...taky mě zajímá,jestli se ta šlehačka ma druhý den vyslehat,nebo uz jen naliit k maslu??? Děkuji
Lucia80
(upraveno)
14. 11. 2015, 16:20
dnes jsem dělala, s mascarpone krémem. vypadala dobře. jen mi po rozmotání pokřupala, nevím, kde jsem udělala chybu. možná, že nebyla úplně vychladlá, byla ještě teplá, když jsem rozmotávala. určitě ale zkusím výhledově znova.
petunka32
(upraveno)
19. 7. 2015, 12:18
pasticka
(upraveno)
2. 3. 2015, 13:56
Dobrý den, o víkendu jsem pekla roládku všem chutnala. Po upečení jsem ji zatočila i s pečícím papírem. U krému jsem měla trochu problém, zdá se mi že se zdrcnul. Chuť to neovlivnilo, ale budu vděčná za radu jak děláte krém. Předem děkuji.L.
milka1m1
(upraveno)
25. 2. 2015, 7:33
Vypadá krásně.Nikdo ale nenapsal,jestli se ta pařížská má ušlehat. A co ta placka,nechat vychladnout volně,nebo stočit.Díky za odpověď
radanan
(upraveno)
25. 2. 2015, 8:11
@milka1m1
S tím krémem si taky nevím rady, ale upečenou roládu určitě nechat vychladnout stočenou, rolády už jsem pekla celkem dost, a vždy se nechávala vychladit stočená. Snad někdo poradí i jak na ten krém
radanan
(upraveno)
24. 2. 2015, 21:55
Prosím o radu, u toho krému si nevím rady, když svařím tu šlehačku s čokoládou a druhý den, než jí dám do toho másla, mám jí vyšlehat? Nebo rovnou zašlehat jen do másla?
P.A.V.L.A
(upraveno)
21. 3. 2014, 14:49
laskonka333
(upraveno)
21. 3. 2014, 13:17
beautka
(upraveno)
21. 3. 2014, 10:38
valentynahk
(upraveno)
3. 5. 2013, 21:01
jeremy
(upraveno)
22. 11. 2012, 10:50
Bibiána H.
(upraveno)
1. 11. 2012, 15:16
Halmat
(upraveno)
1. 11. 2012, 15:05
NĚKDY VYZKOUŠÍM Vypadá báječně!
lidare
(upraveno)
1. 11. 2012, 14:22
prdecek
(upraveno)
14. 1. 2012, 13:20
Moc děkuji na bezva pařížský krém. .Vyzkoušela jsem,je jednoduchý,nastříkala jsem je do trubiček a úplně bezva,ztuhlý,velmi dobrý...budu dělat už jen tento ...děkuji moc za radu
pipiš
(upraveno)
23. 9. 2009, 19:51
Katko , chci se zeptat jestli mám tu šlehačku před tím než ji spojím s tím máslem klasicky vyšlehat,nebo ji tam prostě k tomu máslu vlít? děkuji za odpověd Monika
purmik
(upraveno)
22. 9. 2009, 19:39
Paní Katko,o víkendu jsem pekla tu Vaši roládu ..je opravdu výborná,krásně šla rolovat,nelámala se a ten krém no fantazie.Manžel měl narozeniny ,všem hostům mooooc chutnala Díky za výborný recept, určitě budu péci častěji Vložila jsem si foto mezi své recepty
Freaa
(upraveno)
17. 6. 2009, 12:07
Tak dnes jsem tuto roládku taky upekla. Je výborná, díky za super recept. Jen by mě zajímalo, jak pracujete s upečenou roládou. Jestli ji necháte naplacato vychladnout a nebo ji rolujete hned po upečení. Já totiž roluji hned po vytažení z trouby. Sroluji s pečícím papírem, pak hned rozroluji a sroluji už jen roládu samotnou a nechám ji vychladnout zarolovanou. Tak právě mě zajímá, jestli se tato může nechat vychladnout na plechu a roluje se až když se namaže krémem?? Díky Kamila
Zrušený účet
(upraveno)
9. 6. 2008, 22:28
Kacenko,Vaše roládka je oprvadu vynikající.S těstem se skvěle pracovalo a krém je nejlepší jaký jsem kdy jedla Moc moc díky za skvělý recept,jinou už nikdy dělat nebudu.
alula
(upraveno)
9. 6. 2008, 22:31
@
Maruško,díky za pochvalu Udělala mi radost.Ano,taky ten krémík miluji a vyzkoušela jsem řadu roládek a s tímto těstem se mi taky výborně pracuje.Tak ať chutná!!!!