(recept
si oblíbilo 37 návštěvníků)
Opravdu výborná domácí vepřová konzerva-rychle hotová
Potřebné ingredience
1/2kg bůčku,1/2kg plecka,1 malá lžička rychlosoli,1l vody
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostky,v hrnci promícháme s vodou a rychlosolí(opravdu je lepší než normální sůl,po ní má masíčko krásnou růžovou barvu!!!ale s ní opatrně-je slanější)Vaříme v hrnci s poklicí do měkka.Podle potřeby doléváme vodu.Musí nám zůstat trochu šťavy,ať se nám utvoří zulc.Š´touchadlem na brambory rozmělníme a dáme do sklenice zchladit.Uchováváme v ledničce pár dní-pokud vydrží))) Já servíruji s chlebem a cibulí.
S kupovanou se to opravdu nedá porovnat.Jedním slovem chuťovečka!!
S kupovanou se to opravdu nedá porovnat.Jedním slovem chuťovečka!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Michaela_
(upraveno)
30. 9. 2011, 6:49
rychlosul?
limlice
(upraveno)
30. 9. 2011, 7:34
@Michaela_
Nebo-li také zvaná Praganda. Koupíte v drogérii.
Michaela_
(upraveno)
3. 10. 2011, 12:02
@limlice
dekuji.. a kdyz to normalne zavarim, tak by to mohlo vydrzet dele..ale ted nevim, zda zavarovat jako maso (2hodiny a druhy den jeste jednou), nebo myslite ze staci jako klasicka zavarenina?..mate zkusenost? dekuji
Kamis1
(upraveno)
30. 9. 2011, 5:43
Vyzkouším.....může to být mňamka
kikimama
(upraveno)
23. 9. 2011, 8:57
jdu na ní tak mi držte palečky ať se povede
kikimama
(upraveno)
26. 9. 2011, 13:55
@kikimama
chuťově se mi moc povedla je vynikající ale asi jsem to maso nakrájela na malé kousky a úplně se mi to rozpadlo, tak to mám skoro jako umletý na jak velký kousky se to maso má krájet? abych to měla hezky jako vy ve sklenici na obrázku?
kamka25
(upraveno)
27. 11. 2009, 8:51
Dnes opět dělám.Je skvěláááá.
venda kudelova
(upraveno)
14. 11. 2009, 19:41
Marti mám hotovo a je moc dobrá budu dělat častěji.Vendula
Mandy1972
(upraveno)
17. 11. 2009, 18:11
@venda kudelova
Vendul, to mě těší od vás,která máte úúúúžasné recepty
Mandy1972
(upraveno)
2. 10. 2009, 22:51
Vendi, z této dávky mám asi 0,7l sklínku a ještě jednu menší.Dejte vědět,jak vám chutnala
kamka25
(upraveno)
2. 10. 2009, 13:30
Marti, je ůžasnááááá.
venda kudelova
(upraveno)
19. 7. 2009, 15:11
Marti prosím kolik asi sklenek bude z této dávky.Vypadá to skvěle.Děkuji Venda
lomačka
(upraveno)
9. 1. 2009, 15:34
Máš tam málo tučnýho masa ,proto nemáš sulc a přidej si str.česneku zvýrazní to chuť
zdenka54
(upraveno)
21. 8. 2008, 21:22
Teda Marti,konečně výborná vepřovka,my jsme měli rádi čínskou,ale to co teď vyrábějí,to je hnus. Je to fakt dobrota,akorát se mi neudělal žádný sulc,jen ta šťáva ztuhla,má to tak být?Nebo je to tím,že jsem měla bůček bez kůže?
Mandy1972
(upraveno)
26. 8. 2008, 20:16
@zdenka54
Zdeni,děkuji za pochvalu.Ono moc toho sulcu není.Ale můžete zkusit přidat kůži nebo aspoň nožky a pohrát s obíráním.Pěkný večer
Kacur
(upraveno)
26. 5. 2008, 12:19
Marti, skvělý recept. Výborná chuť. Jen tak na chleba, jak píšete, nebo do rizota - prostě balada
Mandy1972
(upraveno)
27. 5. 2008, 11:23
@Kacur
Kati,taky někdy v této vepřovce dávám těstoviny.Jen maso ochutím zeleninou,je to taky skvělé .
Mandy1972
(upraveno)
26. 5. 2008, 12:28
@Kacur
Kati,taky si myslím,že to nemá chybu.Děkuji za chválu
Kacur
(upraveno)
26. 5. 2008, 12:35
@Mandy1972
Jo, a zkusila jsem to jakoby zavařit. Tak uvidíme, jak dlouho to vydrží. Horké - vařící, jsem to nalila do sklenic, zavíčkovala, a obrátila vzhůru nohama na 20min. Tak uvidíme, jestil to stačilo. Už je to týden, a zatím pořád v lednici dobrý
Mandy1972
(upraveno)
27. 5. 2008, 11:26
@Kacur
Snad by to takhle mohlo vydržet déle v ledničce.Ale na delší uskladnění by bylo asi lepší to klaicky zavařit ve vodě.Pak pisněte jak Vám dlouho vydržela.
petunie7
(upraveno)
16. 5. 2008, 11:09
Marti,dnes dělám na požádání znovu ,tak moc chutnala ,děkuji za skvělý recept
Mandy1972
(upraveno)
17. 5. 2008, 20:58
@petunie7
Peti,jsem ráda,že se osvědčila
Hyzule
(upraveno)
12. 5. 2008, 11:09
Paní Martinko moc dík za skvělou baštu.Doma jsme se mohli utlouct.Už budu dělat z více dávek.Všem jen doporučuji.
Mandy1972
(upraveno)
12. 5. 2008, 17:07
@Hyzule
Marci,opravdu mě těší slovíčka chvály Pěkné odpoledne
petunie7
(upraveno)
12. 5. 2008, 10:25
Je vynikající ,dělala jsem ji o víkendu brigádníkům ke svačině,jen se olizovali
Mandy1972
(upraveno)
12. 5. 2008, 17:05
@petunie7
Snad si ti brigádníci neolizovali i maltu Těší mě chvála.Děkuji
arabelka
(upraveno)
8. 5. 2008, 20:46
tak tenhle recept jsem jedla u našich a jen jedno slovo - famózní
jad
(upraveno)
8. 5. 2008, 15:55
Mohlo by se to zavařit?
Casablanka
(upraveno)
17. 5. 2008, 21:38
@jad
U nás zavařujeme maso takto: do 3/4 naplníme většími kousky syrového masa sklenici,(používám ty 800 ml),v každé musí být alespoň jeden kousek bůčku i s kůží (aby nám to vytvořilo ve sklenici sulc),přidáme 1 lžičku soli a 1 dl vody.Zavíčkujeme úplně novými víčky s červenou gumičkou.Sterilujeme 1 hodinu při 100°C a necháme zcela vychladnout.Potom opět strelijume 1 hodinu při 100°C.Takto zavařené maso nemusíme skladovat v lednici,stačí spíž a vydrží i 2 roky.Ne,že by snad tak dlouho u nás vydrželo,ale při úklidu spíže jsem jednu takovou zapomenutou sklenici objevila a rozhodně byla vynikající.Doufám,že Vám bude chutnat tak,jako nám.
Mandy1972
(upraveno)
8. 5. 2008, 19:44
@jad
Já myslím,že ano.Na zabíjačkách se taková podobná dělá.Jen bych dala více vody a zavařila to na 20min.
jad
(upraveno)
8. 5. 2008, 19:51
@Mandy1972
tak to zkusím
Mandy1972
(upraveno)
8. 5. 2008, 20:25
@jad
Jani,zkuste a dejte pls vědět.Už se mě ptala na to samé jedna kuchařinka na mailu.Napsala jsem ji to samé.Snad mě nebudete proklínat do horoucích pekel Pamatuji si,že děda dělával tak podobně vepřové maso na zabíjačkách.Přeji úspěch
jolča
(upraveno)
8. 5. 2008, 13:15
Marti vypadá skvěle ,ale nevím jestli by mi ji jedly jsou dost vybíravé,ale manželovi by chútnala takže mu ji udelám.
Mandy1972
(upraveno)
8. 5. 2008, 15:51
@jolča
Joli,jak koukám na Vaše komentáře budou Vaše holčičky na sladké Ale manželovi uděláte určitě radost a pochutná si
Zrušený účet
(upraveno)
8. 5. 2008, 9:14
Domácí je prostě domácí, na tu já dopustit nedám V plechovce jsem ji koupila naposledy asi před deseti lety. Letěla do koše a od té doby bych ji nekoupila ani omylem
Mandy1972
(upraveno)
8. 5. 2008, 11:48
@
Právě proto ji dělám doma,je skvělá Já už nekupuji,je to jen sečka odpadů
sarula
(upraveno)
8. 5. 2008, 8:54
rychlo sůl kupuji kdekoliv kde maji koření (Globus, Tesco, Terno....) Jmenuje se to přímo "Křehké maso"
Mandy1972
(upraveno)
8. 5. 2008, 11:48
@sarula
To jsem nevěděla a už jsem chytřejší Až mi dojde,vím kde se kouknout Díky.
bubík4
(upraveno)
25. 4. 2008, 10:10