Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 37 návštěvníků)

Opravdu výborná domácí vepřová konzerva-rychle hotová

0.0
Opravdu výborná domácí vepřová konzerva-rychle hotová

Potřebné ingredience

1/2kg bůčku,1/2kg plecka,1 malá lžička rychlosoli,1l vody

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky,v hrnci promícháme s vodou a rychlosolí(opravdu je lepší než normální sůl,po ní má masíčko krásnou růžovou barvu!!!ale s ní opatrně-je slanější)Vaříme v hrnci s poklicí do měkka.Podle potřeby doléváme vodu.Musí nám zůstat trochu šťavy,ať se nám utvoří zulc.Š´touchadlem na brambory rozmělníme a dáme do sklenice zchladit.Uchováváme v ledničce pár dní-pokud vydrží))) Já servíruji s chlebem a cibulí.

S kupovanou se to opravdu nedá porovnat.Jedním slovem chuťovečka!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Michaela_ 30. 9. 2011, 6:49
rychlosul? *-)
limlice 30. 9. 2011, 7:34
@Michaela_ Nebo-li také zvaná Praganda. Koupíte v drogérii.
Michaela_ 3. 10. 2011, 12:02
@limlice dekuji.. (F) a kdyz to normalne zavarim, tak by to mohlo vydrzet dele..ale ted nevim, zda zavarovat jako maso (2hodiny a druhy den jeste jednou), nebo myslite ze staci jako klasicka zavarenina?..mate zkusenost? dekuji
Kamis1 30. 9. 2011, 5:43
Vyzkouším.....může to být mňamka |:o) :-)
kikimama 23. 9. 2011, 8:57
jdu na ní (Y) tak mi držte palečky ať se povede (Y)
kikimama 26. 9. 2011, 13:55
@kikimama chuťově se mi moc povedla |:o) je vynikající |:o) ale asi jsem to maso nakrájela na malé kousky a úplně se mi to rozpadlo, tak to mám skoro jako umletý *-) na jak velký kousky se to maso má krájet? abych to měla hezky jako vy ve sklenici *-) na obrázku?
kamka25 27. 11. 2009, 8:51
Dnes opět dělám.Je skvěláááá. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
venda kudelova 14. 11. 2009, 19:41
Marti mám hotovo a je (Y) (Y) (Y) (clamp)moc dobrá budu dělat častěji.Vendula (L) (jidlo) (jidlo) (hello)
Mandy1972 17. 11. 2009, 18:11
@venda kudelova Vendul, to mě těší od vás,která máte úúúúžasné recepty (Y) (Y)
Mandy1972 2. 10. 2009, 22:51
Vendi, z této dávky mám asi 0,7l sklínku a ještě jednu menší.Dejte vědět,jak vám chutnala :-$
kamka25 2. 10. 2009, 13:30
Marti, je ůžasnááááá. (L) (L)
venda kudelova 19. 7. 2009, 15:11
Marti prosím ^o) ^o) kolik asi sklenek bude z této dávky.Vypadá to skvěle.Děkuji Venda (F) (F) (Y)
lomačka 9. 1. 2009, 15:34
Máš tam málo tučnýho masa ,proto nemáš sulc a přidej si str.česneku zvýrazní to chuť
zdenka54 21. 8. 2008, 21:22
Teda Marti,konečně výborná vepřovka,my jsme měli rádi čínskou,ale to co teď vyrábějí,to je hnus. 8-|Je to fakt dobrota,akorát se mi neudělal žádný sulc,jen ta šťáva ztuhla,má to tak být?Nebo je to tím,že jsem měla bůček bez kůže? (L)
Mandy1972 26. 8. 2008, 20:16
@zdenka54 Zdeni,děkuji za pochvalu.Ono moc toho sulcu není.Ale můžete zkusit přidat kůži nebo aspoň nožky a pohrát s obíráním.Pěkný večer (L)
Kacur 26. 5. 2008, 12:19
Marti, skvělý recept. Výborná chuť. Jen tak na chleba, jak píšete, nebo do rizota - prostě balada (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (L)
Mandy1972 27. 5. 2008, 11:23
@Kacur Kati,taky někdy v této vepřovce dávám těstoviny.Jen maso ochutím zeleninou,je to taky skvělé |:o).
Mandy1972 26. 5. 2008, 12:28
@Kacur Kati,taky si myslím,že to nemá chybu.Děkuji za chválu (L) (L) [A]
Kacur 26. 5. 2008, 12:35
@Mandy1972 Jo, a zkusila jsem to jakoby zavařit. Tak uvidíme, jak dlouho to vydrží. Horké - vařící, jsem to nalila do sklenic, zavíčkovala, a obrátila vzhůru nohama na 20min. Tak uvidíme, jestil to stačilo. Už je to týden, a zatím pořád v lednici dobrý (Y) (Y) (Y)
Mandy1972 27. 5. 2008, 11:26
@Kacur Snad by to takhle mohlo vydržet déle v ledničce.Ale na delší uskladnění by bylo asi lepší to klaicky zavařit ve vodě.Pak pisněte jak Vám dlouho vydržela. :-) :-)
petunie7 16. 5. 2008, 11:09
Marti,dnes dělám na požádání znovu :-) :-) :-),tak moc chutnala (Y) (Y) (Y),děkuji za skvělý recept (F) (F) (F)
Mandy1972 17. 5. 2008, 20:58
@petunie7 Peti,jsem ráda,že se osvědčila [A] (L)
Hyzule 12. 5. 2008, 11:09
Paní Martinko moc dík za skvělou baštu.Doma jsme se mohli utlouct.Už budu dělat z více dávek.Všem jen doporučuji. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (Y) (Y) (Y)
Mandy1972 12. 5. 2008, 17:07
@Hyzule Marci,opravdu mě těší slovíčka chvály :-$ :-$Pěkné odpoledne (L) (L)
petunie7 12. 5. 2008, 10:25
Je vynikající (Y) (Y) (Y),dělala jsem ji o víkendu brigádníkům ke svačině,jen se olizovali (clamp) (clamp) (clamp)
Mandy1972 12. 5. 2008, 17:05
@petunie7 Snad si ti brigádníci neolizovali i maltu :-D :-DTěší mě chvála.Děkuji [A] [A]
arabelka 8. 5. 2008, 20:46
tak tenhle recept jsem jedla u našich a jen jedno slovo - famózní |:o)
jad 8. 5. 2008, 15:55
Mohlo by se to zavařit? *-)
Casablanka 17. 5. 2008, 21:38
@jad U nás zavařujeme maso takto: do 3/4 naplníme většími kousky syrového masa sklenici,(používám ty 800 ml),v každé musí být alespoň jeden kousek bůčku i s kůží (aby nám to vytvořilo ve sklenici sulc),přidáme 1 lžičku soli a 1 dl vody.Zavíčkujeme úplně novými víčky s červenou gumičkou.Sterilujeme 1 hodinu při 100°C a necháme zcela vychladnout.Potom opět strelijume 1 hodinu při 100°C.Takto zavařené maso nemusíme skladovat v lednici,stačí spíž a vydrží i 2 roky.Ne,že by snad tak dlouho u nás vydrželo,ale při úklidu spíže jsem jednu takovou zapomenutou sklenici objevila a rozhodně byla vynikající.Doufám,že Vám bude chutnat tak,jako nám.
Mandy1972 8. 5. 2008, 19:44
@jad Já myslím,že ano.Na zabíjačkách se taková podobná dělá.Jen bych dala více vody a zavařila to na 20min. |:o)
jad 8. 5. 2008, 19:51
@Mandy1972 tak to zkusím ^o) ^o)
Mandy1972 8. 5. 2008, 20:25
@jad Jani,zkuste a dejte pls vědět.Už se mě ptala na to samé jedna kuchařinka na mailu.Napsala jsem ji to samé.Snad mě nebudete proklínat do horoucích pekel [A]Pamatuji si,že děda dělával tak podobně vepřové maso na zabíjačkách.Přeji úspěch |:o)
jolča 8. 5. 2008, 13:15
Marti vypadá skvěle (Y),ale nevím jestli by mi ji (X) (X) jedly jsou dost vybíravé,ale manželovi by chútnala ;-) ;-) takže mu ji udelám. :-p (L) (L) (L)
Mandy1972 8. 5. 2008, 15:51
@jolča Joli,jak koukám na Vaše komentáře budou Vaše holčičky na sladké (^) ;-)Ale manželovi uděláte určitě radost a pochutná si (B)
Zrušený účet 8. 5. 2008, 9:14
Domácí je prostě domácí, na tu já dopustit nedám (L) V plechovce jsem ji koupila naposledy asi před deseti lety. Letěla do koše a od té doby bych ji nekoupila ani omylem +o(
Mandy1972 8. 5. 2008, 11:48
@ Právě proto ji dělám doma,je skvělá |:o) |:o)Já už nekupuji,je to jen sečka odpadů :-p
sarula 8. 5. 2008, 8:54
rychlo sůl kupuji kdekoliv kde maji koření (Globus, Tesco, Terno....) Jmenuje se to přímo "Křehké maso" :-)
Mandy1972 8. 5. 2008, 11:48
@sarula To jsem nevěděla a už jsem chytřejší ;-) ;-)Až mi dojde,vím kde se kouknout |:o)Díky.
bubík4 25. 4. 2008, 10:10
(Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie