Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Strašidlácký dort

0.0
Strašidlácký dort

Potřebné ingredience

KORPUS (klasická olejová bábovka) - 300g hrubé mouky, 1/2 sáčku prášku do pečiva, 200g moučkového cukru, 4 vejce, 100g oleje, 100g vlažné vody, kakao, tuk a mouka na vymazání a vysypání formy. KRÉM - 100g mletých vlašských ořechů, 200g másla, cukr moučka podle chuti. MARCIPÁN - stejným dílem sušené mléko a moučkový cukr (cca 6 a 6 lžic), pár kapek mandlové esence, lžíce oleje, voda. DÁLE - potravinářské barvy, stříbrné cukrové kuličky, kulaté lázeňské oplatky, špejle, svíčky.

Postup přípravy

KORPUS: smíchat mouku s prdopečem, cukrem, žloutky, olejem a vodou, na závěr přimíchat sníh z bílků, pak oddělit 1/3 těsta a obarvit kakaem. Do vymazané a vysypané formy doprostřed klademe na střídačku 2 lžíce světlé hmoty a na to jednu lžíci tmavé hmoty, a tak pořád dokola (inspirace zde na MMB u paní Dáši V. (onasi), supr nápad a úžasný výsledek!!!). Pečeme na 175 stupňů cca 50 minut (podle trouby, jak jste zvyklé péct bábovku :-)). Vychladlý korpus jsme rozkrojili a oslavenec si ho namazal nejdřív marmeládou a pak vrstvou krému (změklé máslo smíchat s mletými ořechy a dosladit podle chuti, jak kdo má rád), část korpusu s krémem pak putovala do ledničky, aby vrstva ztuhla, a následně jsme na to přiklopili horní část, pomazali krémem celý dort a opět dali ztuhnout.
MARCIPÁN: smíchat sušené mléko, cukr, mandlovou esenci, olej a postupně jsem přidávala vodu, až to bylo akorát. Na barevný marcipán jsem ještě před vodou přimíchala potravinářské barvivo (odhadem - vyšlo to). Dort jsem potahovala důkladně ztuhlý a vychlazený! Marcipán ničím nepodsypávám, válím na potravinářské fólii, placka jde krásně sundat.
MĚSÍC je lázeňská oplatka obalená marcipánem a do něj jsem potom "zaválela" drcené stříbrné cukrové kuličky. Zbytek jsem nasypala na cestičku :o).
Uvědomuju si, že má mouchy a vím, co příště udělám jinak, ale malej měl obrovskou radost, a to je pro mě rozhodující :o)))))!!!

Začala jsem oplatkou... a pak jsem zezadu přidala ještě jednu, aby byl měsíc pevnější (krásně se na marcipán přilepila)

Vtlačené stříbrné střípky a čarodějnice z modrého marcipánu

Oslavenec si maže dort marmeládou :o)...

... a krémem...

... po ztuhnutí krému jsme připlácli vršek...

... a pomazali kolem dokola... Následně byl oslavenec zahnán do postele, aby měl taky nějaký překvapení :-)

A mamina začala tvořit... chybka se vloudila - špatně rozmíchané barvivo :-(

A šup s tím na dort

Měsíc zezadu podepřený, nechtěl držet, mrška :o)...

.

S oslavencem :o)

Na řezu

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Edicek 17. 4. 2008, 19:34
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
lejča 17. 4. 2008, 19:30
(Y) no ten je nádherný>...skvělý nápad (witch) máte můj obdiv (clamp)
Jobula 17. 4. 2008, 19:30
no nadhera (clamp) (clamp) (clamp)naozaj!!!ste sikula (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Navis 17. 4. 2008, 19:21
No ale ten je FANTASTICKÝ!!! (^) (^) (^) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L)Super!! :-$Opravdu nádhera! (radost)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie