(recept
si oblíbilo 231 návštěvníků)
Vepřová pečeně s výborným sosíkem a hranolkami
Potřebné ingredience
4 ks vepřové pečeně bez kosti, 2 menší cibule, koření na steak (př. 7 druhů pepřů), hladká mouka, olej, worchester (nebo sojovka), sůl, pepř, hranolky, plátek másla
Postup přípravy
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme marinádou ze dvou lžiček koření a trochy oleje - dle množství masa. Necháme hodinku, dvě odležet a poté posypeme moukou. Smažíme narychlo na rozpáleném oleji asi 4 min. z každé strany. Vyndáme maso a ve výpeku smažíme na půlkolečka nakrájenou cibuli. Po chvilce zakápneme worchesterem, posolíme a zalijeme asi 1/4 litrem vody (i více). Vložíme zpět maso do omáčky. Přidáme plátek másla, necháme rozpustit, případně omáčku ještě trošku zahustíme lžicí hladké mouky. Vaříme pod poličkou asi 10 minut. Hranolky mezitím pečeme v troubě, dáme na talíř, přidáme maso s cibulkovou omáčkou a přelijeme šťávou a cibulkou. (Pokud nemáte rádi v omáčce kousky cibule, doporučuju omáčku rozmixovat, připadně ji můžete ještě trochu zahustit.)
Dobrou chuť:))
Dobrou chuť:))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
brčule123
(upraveno)
6. 6. 2012, 14:54
Vyzkoušíme.vypadá to mooooc dobře
ONdráčci
(upraveno)
3. 6. 2012, 12:31
Určitě vyzkouším. Vypadá to úžasně.
1Lenka4
(upraveno)
3. 6. 2012, 11:59
Je to super jídlo, díky za typ.
Marsseilka
(upraveno)
28. 4. 2012, 10:08
Vyborne!!!! maso jsem si nalozila den predem, cela lednice jim vonela!A dnes uvareno za 20min! Fakt mnamkozni rychlovka! moc dikyyyy!!!
Marcela 1980
(upraveno)
16. 12. 2011, 9:02
to vypada uzasne
millihu
(upraveno)
14. 12. 2011, 14:59
Tak jsem taky neodolala a udělala jsem dnes k obědu......nejsem zrovna zdatná kuchařka,ale zvládnula jsem to Jednoduchý a moc dobrý recept
morcica
(upraveno)
16. 12. 2011, 8:55
@millihu
Tak to jsem moc ráda Hlavně se nepodceňovat a všechno jde
barbinka3
(upraveno)
25. 10. 2011, 9:12
Kamčo měli jsme v neděli k obědu moc dobréééééé vynikající jídlo Děkuju za receptík Hezké podzimní dny přejeme
morcica
(upraveno)
12. 11. 2011, 17:34
@barbinka3
Já děkuju za vyzkoušení receptu
lidare
(upraveno)
18. 10. 2011, 20:19
to vypadá úžasně dobře,určitě brzy vyzkouším,dobrý tip
morcica
(upraveno)
23. 10. 2011, 9:09
@lidare
Díky - a navíc je to i jednoduché na přípravu
solvi
(upraveno)
19. 9. 2011, 17:06
Dobrý den, dnes jsem vyzkoušela váš recept a chválím. Je to moc dobré! Díky za recept
morcica
(upraveno)
16. 10. 2011, 11:29
@solvi
Já děkuju za komentář
violka60
(upraveno)
28. 1. 2011, 14:39
Prosím, prosím, mohli by ste mi napísať čo je to "vepřová pečeně"????? U nás krkovička alebo karmenádla???? Ďakujem
morcica
(upraveno)
9. 4. 2011, 15:38
@violka60
Dobrý den, je asi jedno, z jakého masa to spácháte. Důležité je, mít ho co nejlibovější. Nejsem velký znalec názvů masa (a už vůbec ne ve slovenštině ) Ale myslím, že karmenádla je totéž, co u nás kotleta - z té by to bylo skvělé - znamená to totiž přímo pečeni, která je v originálním receptu . Nebo můžete použít i kýtu či plecko (ale jak je to po vašem, to bohužel nevím ) Doufám, že vám bude chutnat!
marthina
(upraveno)
23. 1. 2011, 13:43
Opravdu DOBROTA Díky za fajn receptík Zdraví Romana
morcica
(upraveno)
28. 1. 2011, 14:36
@marthina
Všem vám děkuju za chválu, jsem ráda, že chutná
MAJSTŘICE
(upraveno)
5. 12. 2010, 22:16
fakt mňamka, od té doby co jsem tenhle recept u vás četla, dělám ho každý víkend a ještě se nám nepřejedl , dělám ho se sojovkou a je to fakt výborný . Lenka M.
jiviji
(upraveno)
28. 11. 2010, 12:08
Přidáno do oblíbených..........fakt je to mňamka. My k tomu měli opečené plátky brambor a taky
Zrušený účet
(upraveno)
12. 9. 2010, 13:19
Děkuji za výborný recept ke kterému se určitě budu vracet. Dnes jsme měli k obědu a i když s bramborama, byla to veliká mňamka .
morcica
(upraveno)
25. 9. 2010, 18:17
@
Já děkuju za pochvalu
katka247
(upraveno)
29. 6. 2009, 19:44
recept jsem dnes udělala přesně podle Vás a bylo to fakt super, až na ty hranolky, které jsem měla nějaké míně kvalitní, takže rozhodně nevypadaly tak lákavě. Jinak maso jsem měla jen s kostí, ale už jsem nechtěla čekat další den, až koupím jiné . Díky moc za inspiraci
morcica
(upraveno)
9. 1. 2010, 17:35
@katka247
levandule08
(upraveno)
22. 3. 2009, 14:28
Moc děkuji za recept-chystám se ňamku udělat k večeři-vypadá to fakt lákavě Dala jsem si "bokem" kousek vepřového-prostě mi to nedalo...
morcica
(upraveno)
21. 6. 2009, 16:54
@levandule08
Doufám, že se dílo podařilo
morcica
(upraveno)
20. 3. 2009, 21:14
Díky za chválu všem
Přívětice
(upraveno)
10. 3. 2009, 10:37
Výborné Sklidila jsem o víkendu takovou pochvalu, že budu dělat znovu. Moc a moc děkujeme za bezva recept. Krásný Hrusková
monchere
(upraveno)
21. 2. 2009, 13:12
Paní Kamčo, právě jsme dojedlu tuto mňamku, všem moc chutnalo a já dostala pochvalu , recept už mám v oblíbených a ráda se k němu budu vracet. Dělala jsem ho jak píšete jen v tlakovém hrnci, pod pokličkou asi 7 min., masíčko bylo parádní!
Jitulag
(upraveno)
25. 9. 2008, 11:24
Tak jsem, Kamčo, na oplátku koukla na vaše recepty a tuhle mňamku určitě brzy vyzkouším, vypadá nááádherně ..už se těšíííím
morcica
(upraveno)
3. 10. 2008, 9:51
@Jitulag
Super doufám, že bude chutnat