LAHODNÝ SMETANOVÝ DEZERT S KOKOSEM - NEPEČENÝ
Potřebné ingredience
Suroviny na základ: 250 g kakaových piškotů, 125 g másla. Suroviny na krém: 50 g jemné kokosové moučky, 125 g kokosového jogurtu, 250 g mascarpone, 125 g moučkového cukru, 7 g plátkové želatiny, 2 PL horkého mléka, 250 g smetany ke šlehání.
Postup přípravy
Postup-základ z kakaových piškotů:
Kakaové piškoty rozdrtíme najemno, které smícháme s rozpuštěným máslem a směs namačkáme do dortové formy, vyloženou pečícím papírem. Vložíme do ledničky a necháme zatuhnout.
Postup-krém:
Želatinové plátky necháme v trošce studené vody nabobtnat a pak rozpustit v horkém mléce. Ve větší misce smícháme kokos s cukrem a spojíme s jogurtem, mascarpone, rozpuštěnou želatinou a nakonec opatrně vmícháme pevně vyšlehanou smetanu-vše dobře spojíme.
Dokončení:
Krém ihned vlijeme na vychlazený piškotový základ, zarovnáme povrch a nejlépe do dalšího dne uložíme do ledničky.
Před servírováním z dortíku opatrně sundáme formu s papírem, posypeme kokosem a libovolně dozdobíme.
Přeji dobrou chuť.
Kokosový lehoučký dortík.
Nepečený korpus z kakaových piškotů naplněný krémem se želatinou. Celý povrch je ještě před ztuhnutím posypaný kokosem. Můj tip-plátkovou želatinu necháme v trošce studené vody změknout, pak ji rozpustíme s horkým mlékem a nakonec rozředíme přidáním jedné lžíce jogurtu z předepsaných surovin. Vše dobře promícháme a spojíme s připravenou směsí na krém. Pevně vyšlehanou smetanu dodáme až naposled, kterou celý krém opatrně propojíme. Výsledek je znát na dalších fotografiích.
Dortík doporučuji nechat v ledničce do dalšího dne ztuhnout a zaležet, ještě před nazdobením.
Dezert můžeme libovolně nazdobit.
V našem případě je vzoreček vytvořený z kakaového prášku.
Foto rozkrojeného dortíku.
Další obrázek v momentě porcování.
Pohled z vrchu na ozdobné kakaové proužky.
Klínek dezertu, kde je patrný pěkný řez vychladlého želatinového krému.
Ještě jeden kousek.
Detail
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé