(recept
si oblíbilo 146 návštěvníků)
Laskonkové řezy
Potřebné ingredience
Piškot- 3 vejce, 3 PL poloh. mouky, cukru, 1 PL kakaa... Laskon. plát- 4 bílky, 200g cukru, 3 PL kokosu.....Karamel- 2hrnky cukru, 2PL medu, 1 šlehačka....Karamel. krém - 1a 1/2 kostky másla,6PL karamelu, 1 pudink vanilkový, 250 ml mléka, cukr podle chuti.....Šlehačka 500ml, ztužovač
Postup přípravy
Laskonkový plát - 4 bílky vyšlehat nad parou s 200 g cukru do tuha, přidat 3 PL kokosu, zamíchat , dát na pečící papír a pomalu sušit (já jsem dala do trouby na 130°C,)
Ten jsem dala do trouby péct jako první a když jsem si připravila těsto na piškot tak jsem ten lask. plát vyndala , dala upéct piškot a pak jsem tam ten laskonkový plát zase vrátila , sušila jsem ho asi dalších 20 minut , vypla a nechala jsem ho tam do vychladnutí.
Piškot - bílky vyšlehat se špetkou soli a 3 PL cukru do tuha, přidat žloutky a šlehat do tuhé hmoty, pak opatrně zamíchat 3 PL polohrubé mouky a PL kakaa, upéct.
Karamelový krém - 1 1/2 másla vyšlehat s pudinkem z 250ml mléka a 6 PL karamelu a cukrem podle chuti
Karamel - 2 hrnky cukru krupice , 2 PL medu, 1 šlehačka - cukr upálit na karamel, přidat 2 PL medu a zalít horkou šlehačkou, nechat vychladit.
Karamelu je víc, stačí udělat 1/2dávky, já dělám tohle množství, využiju do pohárů, na větrníky .....
Finále- piškot natřít výraznou marmeládou ( trošku ředím rumem ), natřít polovinou krému, položit laskonkový plát, natřít 2 polovinou krému a nahoru dát ušlehanou šlehačku, ozdobit čokoládovými hoblinami.
Jsou opravdu výborné
Ten jsem dala do trouby péct jako první a když jsem si připravila těsto na piškot tak jsem ten lask. plát vyndala , dala upéct piškot a pak jsem tam ten laskonkový plát zase vrátila , sušila jsem ho asi dalších 20 minut , vypla a nechala jsem ho tam do vychladnutí.
Piškot - bílky vyšlehat se špetkou soli a 3 PL cukru do tuha, přidat žloutky a šlehat do tuhé hmoty, pak opatrně zamíchat 3 PL polohrubé mouky a PL kakaa, upéct.
Karamelový krém - 1 1/2 másla vyšlehat s pudinkem z 250ml mléka a 6 PL karamelu a cukrem podle chuti
Karamel - 2 hrnky cukru krupice , 2 PL medu, 1 šlehačka - cukr upálit na karamel, přidat 2 PL medu a zalít horkou šlehačkou, nechat vychladit.
Karamelu je víc, stačí udělat 1/2dávky, já dělám tohle množství, využiju do pohárů, na větrníky .....
Finále- piškot natřít výraznou marmeládou ( trošku ředím rumem ), natřít polovinou krému, položit laskonkový plát, natřít 2 polovinou krému a nahoru dát ušlehanou šlehačku, ozdobit čokoládovými hoblinami.
Jsou opravdu výborné
hotovo
..
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé