(recept
si oblíbilo 240 návštěvníků)
ČOKOLÁDOVÉ VANILKOVÉ ROHLÍČKY- NAŠE TOP 1 VÁNOČNÍ CUKROVÍ !!!

Potřebné ingredience
Těsto : 240 g hladká mouka, 200 g hera, 120 g mletých ořechů, 40 g ml. cukr, 1 ks vanilk. cukr, 20 g kakaa holandského typu. Dále moučkový cukr smíchaný s vanilkáčem na obalení rohlíčků.
Postup přípravy
Z uvedených surovin vypracuji vláčné těsto, poté postupně udělám tenké válečky, krájím na malé kousky a vytvaruji pěkné rohlíčky. Dám do trouby vyhřáté na 180° a peču přibl. 10-15 min....nevím přesně, každá trouba peče jinak...já mám zkušenost, že jak zavoní, jsou hotové.
Po upečení ještě teplé obalím v moučkovém cukru smíchaným s vanilkáčem.
Tyto rohlíčky jsou úplně nejlepší až na druhý den...to se úplně rozplývají na jazyku !!!
U nás nikdy nesmí na vánoce chybět... vždy musím dělat z dvojité dávky a jsou první snězené !
Po upečení ještě teplé obalím v moučkovém cukru smíchaným s vanilkáčem.
Tyto rohlíčky jsou úplně nejlepší až na druhý den...to se úplně rozplývají na jazyku !!!
U nás nikdy nesmí na vánoce chybět... vždy musím dělat z dvojité dávky a jsou první snězené !
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ludvajs
(upraveno)
2. 12. 2015, 10:48
Dobrý den, Gábi, těsto je bez cukru, pouze se v cukru rohlíčky obalují. Helena
nahlásit
ludvajs
(upraveno)
1. 12. 2015, 22:19
Jani, Silvi a ostatní mamči, píšu ten slíbený recept na rohlíčky od Zagorky: 250g hladké mouky, 210 g másla - mám vyzkoušeno, že lepší je Hera, 100 g mletých ořechů (vlašské) - zpracovat těsto, nechat odpočinout v lednici, potom udělat rohlíčky stylem, co má popsaný Jana, pečeme v předehřáté troubě na cca na 180, když jsou dorůžova, vyndáme, po vyndání nechám chvíli na plechu, pak ještě teplé obalit v moučkovém cukru. Žádná výjimečnost v surovinách, ale je to velká dobrota - rohlíčky jsou křehké, rozplývají se na jazyku a do Vánoc vždy musím připéct nějakou tu dávku, páč ze špajzu záhadně mizí
Tak hodně úspěchů a dobou chuť. Helena


nahlásit

Mutter
(upraveno)
15. 12. 2015, 7:56
@ludvajs
Heli, tak jsem včera otestovala Vaše rohlíčky "od Zagorky" a musím říct, že jsou vynikající
...patří mezi to cukrovíčko, u kterého jedna dávka prostě nestačí
Při obalování se mi jich pár podařilo zlomit, ale to je spíš moje chyba...Recept už mám zapsaný a budu dělat pravidelně
Přeji krásné vánoce







nahlásit
myška1000
(upraveno)
6. 12. 2015, 19:41
@ludvajs
POZOR!!! Do těsta od H.Zagorové patří ještě 70g cukru moučka-alespoň já tak recept mám.
nahlásit
ludvajs
(upraveno)
7. 12. 2015, 8:45
@myška1000
Jani, ale ten cukr je na obalení - v postupu je uvedeno (tedy v tom receptu, který mám k dispozici), že smícháme vše kromě cukru, v něm se pak rohlíčky obalují, ale není vyloučeno, že kolují varianty receptu... já jsem s cukrem nikdy nezadělávala, pouze jsem v něm obalovala. Jakou máte zkušenost s přidáním cukru (tedy mysím, zda se nenarušila konzistence těsta atd.)? Helena
nahlásit
srneckova
(upraveno)
2. 12. 2015, 9:08
@ludvajs
Dobrý den Heli ,jen mám dotaz do těsta cukr není..moc děkuji Gabča

nahlásit

herlíci
(upraveno)
2. 12. 2015, 5:58
@ludvajs
Zkusim, diky.
nahlásit

evikuk1
(upraveno)
30. 11. 2015, 13:07
Určite vyskúšam
dík za recept



nahlásit
ludvajs
(upraveno)
30. 11. 2015, 11:18
Dobrý den, Jani, musím přiznat, že mě kakaové vanilkáče lákají, u nás vedou zatím ty klasické "bílé" podle receptu maminky Hanky Zagorové - to je doslova "nebe v hubě", u všech návštěv mají nej úspěch, tak bych chtěla ještě doplnit repertoár vanilkáčů a ty vaše kakaové by byly ideální. Mám dotaz, zda necháváte po zadělání těsto "odpočinout" v lednici nebo uplácáte těsto a rovnou tvoříte? Díky, Helena
nahlásit

Mutter
(upraveno)
30. 11. 2015, 21:20
@ludvajs
Dobrý den Heli,jde to tak i tak, můžete dát těsto odpočinout, ale já je většinou dělám rovnou
Určitě doporučuji vyzkoušet, ten první den to ještě není ono...jsou ještě křehké, ale po rozležení jsou fantastické a opravdu se v puse jen rozplynou...
Ráda vyzkouším zase Vaše rohlíčky, pokud je máte v receptech... Zdravím Jana


nahlásit
ludvajs
(upraveno)
1. 12. 2015, 9:00
@Mutter
Jani, díky za odpověď - v receptech ty "naše" vanilkáče nemám, ale dodám, mám je založené v "papírové podobě", vyškubla jsem si recept z časopisu, tak písnu receptík takto do vzkazů, jestli to nebude vadit, třeba ho využije i některá z dalších pekařek
Až dorazím z práce domů, tak slib splním Zdravím Helena




nahlásit

silvik001
(upraveno)
1. 12. 2015, 11:09
@ludvajs
Dobrý den Heli, lákají mě jak kakaové rohlíčky, tak i ty Vaše od Zagorky
)) Už se těším na receptík
Silva


nahlásit
catine
(upraveno)
30. 11. 2015, 10:38
Včera upečeno *** luxusní*** díky moc

nahlásit

Mutter
(upraveno)
30. 11. 2015, 21:24
@catine
Mirko, díky za pochvalu...těší mě moc, že Vám chutnaly


nahlásit
evikk84
(upraveno)
29. 11. 2015, 9:47
vypadají úžasně,vyzkouším určitě a možná zkusím obalit ve skořicovém cukru

nahlásit

dajka188
(upraveno)
28. 11. 2015, 23:41

nahlásit
jome
(upraveno)
27. 11. 2015, 13:29



nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
25. 11. 2015, 23:10


nahlásit
catine
(upraveno)
25. 11. 2015, 19:53
těch 40g.ml.cukru a van cukr patří do těsta? nabo na obalení?
nahlásit

Mutter
(upraveno)
25. 11. 2015, 23:09
@catine
Mirko, ano...cukr uvedený v receptu patří do těsta

nahlásit
srneckova
(upraveno)
24. 11. 2015, 20:33
jé tak to musím vyzkoušet




nahlásit

darinka30
(upraveno)
23. 11. 2015, 19:56







nahlásit

Bibi1
(upraveno)
23. 11. 2015, 19:49
Dobrý nápad - kakaové nedělám.... bílé dělám také bez vajíčka-žloutku.. a jsou nejlepšíííí..... Díky D.
nahlásit
českolipačka
(upraveno)
23. 11. 2015, 12:13
A nedrobí se bez vajíčka resp, aspoň žloutku? Díky, Jana
nahlásit

Mutter
(upraveno)
23. 11. 2015, 12:18
@českolipačka
Jani, nedrobí...jsou výborné, uvidíte

nahlásit
českolipačka
(upraveno)
23. 11. 2015, 15:13
@Mutter
Díky, zítra se na ně vrhnu, udělám zkušební předvánoční dávku.
nahlásit
laskonka333
(upraveno)
23. 11. 2015, 10:17




nahlásit