(recept
si oblíbilo 185 návštěvníků)
Pečená štavnatá kuřecí křídla - úžasně křupavá kůrka - rychlovka
Potřebné ingredience
Kuřecí křídla dle počtu strávníků *1 kondenzované mléko /tatra mléko/ * sůl * sladká paprika * koření dle vaší chuti tj. např. grilovací, bbg, nebo provensálské či na kuře , jak kdo má rád
Postup přípravy
Křídla omyjeme, osušíme, vetřeme sůl, posypeme sladkou paprikou, a vybraným kořením, klidně stačí i jen sůl a sladká paprika. Vše důkladně zalejeme kondenz. mlékem, nejlépe každý záhyb:) * Dáme na chvilku do lednice, stačí i jen chvilka, zkoušela jsem uložené den předem i 10 min před pečením a vždy je to dobré - křupavé. Předehřejme troubu cca na 200C a dáme péct /doporučuji na pečící papír, mléko se spéká/ do křupava do zlaté křupavé kůžičky cca 45min dle trouby. Jsou to naše nejoblíbenější křídla jiná už nedělám, po všech pokusech s medem apod, jsou opravdu tyto nej štavnaté a s vynikající křupavou kůžičkou. Lze podávat jen tak s pečivem nebo i např. s rýží či pečeným bramborem. Také je na vás dip, který preferujete, nám k tomu chutná např. Thai sweet chilli omáčka nebo česneková. Recept si přivezl náš známý z USA a byla to hitovka jeho restaurace. Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Martitina
(upraveno)
18. 1. 2016, 19:07
Potvrzuji již několikrát napsané.... KŔIDÉLKA JSOU LUXUSNÍ Recept jsem pojala ve stylu Jirky Babici - nestora metody nahrazování ingrediencí - "a když nemáte kondenzované, tak tam dejte obyčejné mléko" Po naložení křidélek do obyčejného mléka vyšla laskomina převeliká Akorát jich přístě musím udělat víc! Určitě VYZKOUŠEJTE!!!!!
kymama
(upraveno)
12. 2. 2016, 15:27
@Martitina
Děkuji Martí za pochvalu receptu a teda ta Vaše náhradní inovace by mě vůbec nenapadla a ono to také jde
Stepula
(upraveno)
17. 1. 2016, 21:49
Děkuji za luxusní recept. Boule za ušima, pusu a prsty od masa a neskutečná lahoda v žaludku.
kymama
(upraveno)
21. 1. 2016, 14:03
@Stepula
Moc děkuji za vtipné info a jsem ráda, že vám také tolik chutnalo
srneckova
(upraveno)
17. 1. 2016, 20:35
Šutr
(upraveno)
17. 1. 2016, 19:58
Tak jsem také dnes vyzkoušela, nakoupila jsem si po jednom balení křidélek, spodních a horních stehýnek a pustila se do toho. Během pečení jsem to ještě polila zbytekm mléka a bylo to mňamózní . Děkuji za recept....
kymama
(upraveno)
20. 1. 2016, 12:20
@Šutr
Děkuji za pochvalu a jsem ráda, že chutnalo
janymonca
(upraveno)
16. 1. 2016, 19:08
luxusní...lepší jsem ještě nejedla
rozovka
(upraveno)
10. 12. 2015, 21:46
Dělala jsem je včera k večeři. Křupavé a maso krásně křehké. Pečené v troubě jsem lepší než tato nejedla Díky
kymama
(upraveno)
11. 12. 2015, 21:58
@rozovka
Děkuji za pochvalu . Jsem ráda, že chutnalo
cucka18
(upraveno)
24. 11. 2015, 11:08
nejlepší včera jsem je dělala a všichni jsme měli boule za ušima díky moc
kymama
(upraveno)
24. 11. 2015, 22:07
@cucka18
Lucko, děkuji moc za pochvalu a jsem ráda, že jste si pochutnali
Paluna
(upraveno)
22. 11. 2015, 18:53
Vanusak
(upraveno)
22. 11. 2015, 14:30
Vyzkoušeno a fááákt vynikající! Dali jsme ve třech lidech 2kg křidýlek, nezbylo ani jedno a to byl plný pekáč. Musela jsem péct teda trochu dýl, asi hodinu, příště nechám grilovat chvíli i druhou stranu, ale i tak opravdu dobrota. Děkuji za recept, s Tatrou by mě to fakt nenapadlo. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4759001#diskuse
kymama
(upraveno)
22. 11. 2015, 21:00
@Vanusak
Ivo, moc Vám děkuji za chválu mého receptu a díky za super fotodokumentaci, ta poslední fotka s kostičkami nemá chybu . Také občas použiju na pár posledních minut gril, hlavně když to chci urychlit kvůli nedočkavým strávníkům.
petunka 77
(upraveno)
16. 11. 2015, 21:15
Hmmm musim vyzkouset
piškotka1
(upraveno)
16. 11. 2015, 11:10
Musím říci, že jsem lepší křidélka nejedla .Úžasný recept.
kymama
(upraveno)
18. 11. 2015, 16:53
@piškotka1
Děkuji za info a jsem ráda že chutnají. U nás už se jiné nedělají.
kymama
(upraveno)
17. 11. 2015, 21:10
@piškotka1
Děkuji za info a jsem ráda že chutnají. U nás už se jiné nedělají.
pipicjukova
(upraveno)
11. 11. 2015, 17:33
Dnes jsem vyzkoušela, moc dobré.Děkuji Ivaně za recept. Nezkoušel někdo s jiným masem?
PetraRol
(upraveno)
10. 11. 2015, 21:13
Tak tenhle recept zní skutečně zajímavě. Celkem mě láká vyzkoušet ho.
Eva147
(upraveno)
4. 11. 2015, 19:42
tak jsem dnes vyzkoušela recept a to je tedy s prominutím žrádlo jen je příště zkusím udělat pikantnější moc děkuji za recept
kymama
(upraveno)
5. 11. 2015, 9:24
@Eva147
Eví děkuji, konečně někdo vyzkoušel. Jsem ráda, že moc chutnalo. Také je dělám někdy pikantní s chilli pro dospělé, anebo když peču i pro děti tak k tomu dáme tu chilli omáčku na namáčení, tohle taky moc dobré. U nás se dělají fakt často.
Aluch
(upraveno)
1. 11. 2015, 14:00
Děkuji za recept ..........brzy vyzkoušíme
kymama
(upraveno)
2. 11. 2015, 18:22
@Aluch
Vyzkoušejte a dejte vědět, jak chutnalo. Je to rychlovka, navíc celkem zdravá, pečená nikoliv smažená. Dobrou chuť
Aluch
(upraveno)
14. 11. 2015, 20:04
@kymama
Dobrý večer, vyzkoušeno v tomto týdnu už po druhé opravdu moc dobrá mňamka Alena
kymama
(upraveno)
15. 11. 2015, 16:58
@Aluch
Alenko, jsem ráda, že to má u vás také takový úspěch a děkuji za zpětné info
Vera N
(upraveno)
1. 11. 2015, 12:06
vyzkouším
kymama
(upraveno)
1. 11. 2015, 21:26
@Vera N
Děkuji, určitě vyzkoušejte, jiná už nedělám a doma i návštěvy moc chválí
nula
(upraveno)
31. 10. 2015, 10:16
takže na ten plech s papírem nalejete s křídlama i všechno to mléko jestli sem to pochopila správně ?... vzbudilo to mou zvědavost určitě vyzkouším
kymama
(upraveno)
31. 10. 2015, 11:03
@nula
Nee, kdepak poskládám je na plech s pečícím papírem, oni jsou vlastně už tím hustým mlékem tzv. opatlané, zbytek toho mléka vyleju rozhodně né nalít na plech. Před tím poskládáním na plech je ještě v tom mléku jednou okoupu. Vyzkoušejte je to opravdu moc dobré, levné a poměrně málo kalorické.
nula
(upraveno)
31. 10. 2015, 16:12
@kymama
děkuji , určitě vyzkouším
kymama
(upraveno)
31. 10. 2015, 17:24
@nula
Dejte vědět jak jste si pochutnali
jackny
(upraveno)
30. 10. 2015, 20:54
dáváte tam to mléko slazené nebo neslazené recept vypadá zajímavě, určitě vyzkouším
kymama
(upraveno)
30. 10. 2015, 21:33
@jackny
Neslazené - klasické kondenzované mléko. Vyzkoušejte jsou opravdu luxusní.
laskonka333
(upraveno)
29. 11. 2015, 16:13
.www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4760852#komentare