(recept
si oblíbilo 210 návštěvníků)
Pečená hlíva ústřičná

Potřebné ingredience
500 g čerstvé hlívy ústřičné, 2 paličky česneku (jednotlivé stroužky neloupat, jen omýt), 1-2 cibule na půlměsíčky, olivový olej, máslo, bylinky (pokud možno čerstvé - např. majoránky, tymián, rozmarýn, šalvěj petrželka, libeček apod.), sůl a mletý pepř (z mlýnku - jiný nepoužívám)
Postup přípravy
Kdo máte rád hlívu, určitě vyzkoušejte tuto málo známou úpravu zdravé hlívy ústřičné.
Málo práce a efekt dokonalý !!! :-)
Předehřejte troubu na 200 °C. Hlívu očistěte a větší hlavičky natrhejte na menší kousky (nedělejte moc malé kousky, ať to pak nemáte na kaši). Silné konce nožiček raději odkrojte a použijte jindy, ať nezůstanou i po upečení tuhé. Houby dejte do pekáčku, přihoďte nevyloupané stroužky česneku, nakrájenou cibuli, přidejte olej, máslo,krájené bylinky (popř. sušené).
Osolte, opepřete a vše promíchejte.
Dejte do trouby a pečte 30–45 minut.
Podávejte s bramborovou kaší.
Málo práce a efekt dokonalý !!! :-)
Předehřejte troubu na 200 °C. Hlívu očistěte a větší hlavičky natrhejte na menší kousky (nedělejte moc malé kousky, ať to pak nemáte na kaši). Silné konce nožiček raději odkrojte a použijte jindy, ať nezůstanou i po upečení tuhé. Houby dejte do pekáčku, přihoďte nevyloupané stroužky česneku, nakrájenou cibuli, přidejte olej, máslo,krájené bylinky (popř. sušené).
Osolte, opepřete a vše promíchejte.
Dejte do trouby a pečte 30–45 minut.
Podávejte s bramborovou kaší.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

kvítečko
(upraveno)
17. 3. 2015, 15:38
vyzkouším

nahlásit
MilenaSob
(upraveno)
17. 3. 2015, 12:19











nahlásit