(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Makový koláč s rybízovou náplní
Potřebné ingredience
Těsto: 3 vejce, 120 g cukru moučka, 100 ml oleje, 150 ml bílého jogurtu, 250 g hladké mouky, 4 g prášku do pečiva, 50 g mletého máku, 1 lžička citronové kůry, špetka soli, 1 vanilkový cukr. Náplň: 250 g rybízu (mraženého), 3 PL cukru, 6 PL vody, ½ vanilkového pudinkového prášku, 3 PL rumu.
Postup přípravy
Tento recept vkládám na přání některých z vás, abych ho nemusela posílat jednotlivě.
Rybíz s cukrem dáme vařit, vlijeme pudinkový prášek rozmíchaný ve vodě a minutu povaříme. Do vychladlé náplně vmícháme rum.
Vyšleháme žloutky s cukrem, pomalu přidáváme olej, jogurt a směs mouky s práškem a citronovou kůrou. Do těsta lehce vmícháme mák a pevný sníh, ušlehaný z bílků, soli a vanilkového cukru.
Do vymazané a moukou vysypané koláčové formy (průměr 28 cm) natřeme asi 2/3 těsta, lžící naneseme náplň a potřeme zbytkem těsta. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C. Pekla jsem 35 minut.
Koláč je z těch méně sladkých, byl dobrý, ale mě osobně nenadchl, připadal mi takový moc obyčejný. Proto jsem ho původně ani nechtěla vložit. Třeba se ale bude recept někomu hodit.
Rybíz s cukrem dáme vařit, vlijeme pudinkový prášek rozmíchaný ve vodě a minutu povaříme. Do vychladlé náplně vmícháme rum.
Vyšleháme žloutky s cukrem, pomalu přidáváme olej, jogurt a směs mouky s práškem a citronovou kůrou. Do těsta lehce vmícháme mák a pevný sníh, ušlehaný z bílků, soli a vanilkového cukru.
Do vymazané a moukou vysypané koláčové formy (průměr 28 cm) natřeme asi 2/3 těsta, lžící naneseme náplň a potřeme zbytkem těsta. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C. Pekla jsem 35 minut.
Koláč je z těch méně sladkých, byl dobrý, ale mě osobně nenadchl, připadal mi takový moc obyčejný. Proto jsem ho původně ani nechtěla vložit. Třeba se ale bude recept někomu hodit.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
KáKá
(upraveno)
28. 1. 2015, 12:31
laskonka333
(upraveno)
28. 1. 2015, 11:44
chalupnicka
(upraveno)
27. 1. 2015, 15:19
Zajímavý koláček