(recept
si oblíbilo 42 návštěvníků)
masové koule
Potřebné ingredience
mleté maso 1 kg( jaké máte rádi) u nás vede krůtí , nebo hovězí, někdy si nechám připravit vepřové s kouskem uzeného, koření adžika - je hodně aromatické, nebo čubrica - to je méně voňavé..., půl kelímku smetany, 3 - 4 rozmačkané stroužky česneku a dál dle momentální chuti - někdy přidám strouhaný sýr, někdy koule naplním nivou..fantazii se meze nekladou
Postup přípravy
mleté maso dáme do mísy, přidáme smetanu, koření , propracujeme, necháme chvíli rozvonět a potom tvarujeme mokrou rukou koule, které dáváme do formy na muffiny...je to ideální řešení pro toho, kdo nerad smažená jídla... na 175 stupňů na horkovzduch jsou hotové za cca 20 minut...jinak už mleté nedělám...dříve jsem dělala karbanátky na plechu v troubě, ale forma na muffiny mi vyhovuje nejvíc, protože výborná vypečená šťáva z masa zůstane uvnitř formy - na fotografii jsou některé koule v papírovém košíčku, dávat se nemusí, já je tam mám, abych poznala více kořeněné a s nivou, někdy k nim dělám studenou omáčku z majolky, drobně pokrájené cibule, okurek a houbové sojové omáčky- je to něco na způsob tatarské omáčky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
NAMIKY
(upraveno)
31. 10. 2014, 16:36
VONÍ TO I Z OBRÁZKU JDU NA TO DĚKUJI ZA INSPIRACI
kachena
(upraveno)
31. 10. 2014, 17:13
@NAMIKY
tak to mě těší, nechte si chutnat
kvítečko
(upraveno)
31. 10. 2014, 16:05
dobrý nápad
kachena
(upraveno)
31. 10. 2014, 17:13
@kvítečko
krišon
(upraveno)
31. 10. 2014, 14:42
Tak já karbanátky už vůbec nedělám, smažené na oleji jsou pro nás moc tučné, i když je po upečení dávám na ubrousek, párkrát jsem dělala na pečicím papíru, chlapům připadala krusta tvrdá ... určitě vyzkouším ... je dobré se poučit od mladých, někdy mají prima nápady
kachena
(upraveno)
4. 3. 2018, 11:01
@krišon
Brblalka
(upraveno)
31. 10. 2014, 13:36
Tak to je bezva vychytávka.
kachena
(upraveno)
31. 10. 2014, 13:48
@Brblalka