(recept
si oblíbilo 268 návštěvníků)
Nejrychlejší halušky a jsou vynikající!!!!!!! Recept mám od maminky :) !!!!
Potřebné ingredience
40dkg hrubé mouky, 1vejce, sůl a voda(i půl litru), sádlo, zelí, špek
Postup přípravy
Do mouky přidáme vejce, sůl a necelého půl litru vlažné vody, aby vzniklo polotuhé tahací těsto. Zavaříme přes formu na halušky v osolené vodě(vodu osolíme o něco víc než na brambory). Jak vyplavou, vytahujeme. Dáme na ně kousek sádla, aby se neslepily. Pak si osmahneme špek nebo slaninu(nebo obojí) a přidáme na halušky. Kdo chce se zelím, tak sterilované zelí podusí ve vřelé vodě asi 10min :) !! Je to mňamka. Dobrou chuť.
hotové se zelím :)
a manžel může nivu i do buchet :D takže meze se nekladou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
SARINKA.MU
(upraveno)
6. 3. 2019, 11:29
opravdu výborné
dajka188
(upraveno)
18. 12. 2017, 19:51
zdenka1011
(upraveno)
26. 9. 2017, 6:12
ZDEVAL
(upraveno)
17. 2. 2017, 15:43
Já je dělám z hrubé mouky,hrubé krupice,vejce,vegety a vody.s kysaným podušeným zelí,usmaženou cibulkou do zlatova a na drobno nakrájeným uzeným,nebo salámem.Všichni se po nich mohou utlouct..
Auril
(upraveno)
13. 2. 2017, 22:04
Od narození jsem žila na Liptově, v Nízkých Tatrách... Halušky bez brambor jsou nesmysl
Fumiko
(upraveno)
2. 9. 2020, 14:00
@Auril
To je dobrý nezmyseľ.
benzd
(upraveno)
2. 2. 2017, 14:37
rychlovka moc dobrá, lepší než ze sáčku, děkuji za recepr, opravdu doporučuji vyzkoušet i těm, co váhají.Všichni doma si moc pochutnali.
Terva
(upraveno)
23. 1. 2017, 20:07
Ale tohle nejsou halušky. To jsou noky
Fumiko
(upraveno)
2. 9. 2020, 13:59
@Terva
Haluška ( haluska) je maďarské slovo a znamená to nok. Takže všetky slovenské halušky sú noky, rovnako ako talianske gnocci sú predstavts si, tiež noky. My slovo nok na slovensku totiž nemame. A tiego bez zemiakov varíme na južnom Slovensku, od Zvolena dolu. Zemiaky nedávame.
Kamis1
(upraveno)
26. 9. 2017, 13:23
@Terva
Ano to jsou noky
Nikis.
(upraveno)
5. 1. 2017, 14:18
Taky dělám často, přesně takhle Rychlovka za pár minut a výborná večeře Doporučuju formu na halušky z Tupperware, měla jsem nějakou kovovou z domácích potřeb a děs. Ta plastová z Tup. je perfektní, je to šup šup
Hepesa
(upraveno)
5. 1. 2017, 13:38
Já je také dělám, ale z hladké mouky. A když nemám doma knedlík, tak i jako větší noky ke guláši. Dneska tedy zkusím ty Vaše a pak dám vědět
chalupnicka
(upraveno)
18. 12. 2016, 19:37
Výborný recept
Danusinka
(upraveno)
18. 12. 2016, 16:00
No z brambor jsou chutnější, ale já tak nesnáším vaření, že je dělám z pytlíku a je mi to fuk a říkám tomu taky halušky. A můžu je mít k snídani, obědu i večeři.
elolizinka
(upraveno)
5. 1. 2017, 11:46
@Danusinka
Už jsem je také dělala a moc mi nechutnají ty bramborové z pytlíku jsou chutnější
Katerinaroberto
(upraveno)
9. 12. 2016, 19:53
S Nivou milujeme...
milka1m1
(upraveno)
25. 8. 2016, 18:55
Delam z polovicni davky a jsou super.
Petra Kostková
(upraveno)
25. 8. 2016, 18:10
Dnes jsem dělala, jsou vynikající a opravdu hotové za pár minut děkuji a všem tento recept doporučuji
marsi-28
(upraveno)
18. 12. 2016, 15:49
@Petra Kostková
To jsou ale noky,halušky jsou z brambor
kamion
(upraveno)
6. 3. 2019, 12:22
@marsi-28
A já jsem myslela, že z brambor jsou strapačky
JarkaH
(upraveno)
23. 3. 2016, 9:46
vysvětlím vám rozdíl mezi knedlíkem a nokem ....nebo mezi nokem a haluškou ale jinak, tohle jídlo dělám už léta, jsem holka z pražského paneláku a pravé halušky jsem dosud zřejmě nejedla nikdy, ani v Kolibě u 4 kamenů
borufkajana
(upraveno)
23. 3. 2016, 12:27
@JarkaH
To máte pravdu já pravé halušky také nikdy nejedla a to myslím ani na Slovenku.Já když dělám tyto halušky tak dám hrubou mouku na polovinu s bramborovou kaší z prášku. Přidám 1 vejce,trochu oleje sůl a přidám mléko do té pravé hustoty abych mohla dělat noky přes cedník.S uzeným a zelím nemají vůbec chybu.
Martitina
(upraveno)
23. 3. 2016, 10:02
@JarkaH
Vysvětlím vám rozdíl mezi chytrolínem a člověkem nad věcí Chytrolín je člověk, který je přesvědčen o své pravdě a nesnese ani náznak možnosti, že může být něco jinak, člověku nad věcí jsou debaty halušky vs. nok u víte čeho. Jinak uˇz jsem to sem psala níž... skutečně se toto jídlo někde může nazývat haluškami. U nás se tyto halušky vařily na sobotní obědy smíchané s míchanými vajíčky podávané s kyselou okurkou jako rychlé a velmi dobré jídlo. Takto to nazývají moji slovenští příbuzní - prostě halušky
120215
(upraveno)
23. 1. 2017, 19:53
@Martitina
Ano... halušky jsou halušky A rozdíl je jen v tom, jestli jsou to halušky těstovinové... nebo bramborové... Já miluju obojí.
martazdaleka
(upraveno)
23. 3. 2016, 9:32
Díky za recept. Ty HALUŠKY :-jsou vynikajicí
Mikrah
(upraveno)
22. 3. 2016, 8:22
též nám chutnalo
EvaHol
(upraveno)
22. 3. 2016, 6:32
Toto přece nejsou halušky. Bože lidi, co jste schopni všechno dát do úst, ach jo.
Fumiko
(upraveno)
2. 9. 2020, 13:55
@EvaHol
Isteže to sú halušky. My na Honte( zvolenská župa ) iné nejedávame.
monky3
(upraveno)
22. 3. 2016, 19:01
@EvaHol
Co z toho nejíte? mouku, vejce, vodu??
137
(upraveno)
23. 3. 2016, 0:01
@monky3
tak halušky jsou z brambor ne, alespoň tak jsme se je učili na škole.
lakiara
(upraveno)
22. 3. 2016, 15:45
@EvaHol
to,že to paní "blbě"nazývá,znamená,že se to nedá jíst??
Brůs
(upraveno)
22. 3. 2016, 9:10
@EvaHol
A co? Kdyz se tu muze jist piza z rohliku. .Me tohle taky chutna.
danca60
(upraveno)
22. 3. 2016, 8:29
@EvaHol
To, že to nejsou pravé halušky jako znamená, že to není k jídlu? Tak si tomu říkejte noky a jsou moc dobré
marsi-28
(upraveno)
21. 3. 2016, 23:31
Říkejte si tomu jak chcete ,ale halušky jsou pouze z nastrouhaných brambor a mouky.
Fumiko
(upraveno)
15. 2. 2018, 20:45
@marsi-28
Som zo Slovenska, iba na Horniakach sa jedia halušky zo zemiakov, južné kraje, ako trebárs Hont, nikdy zemiaky nepoužijú, naša starká vraveli, že tie zo zemiaikov sú pre chdobných.. Na Honte sa iba biely chlieb jedáva, ten čierny prosto nie je dosť dobrý.
Raguella
(upraveno)
21. 3. 2016, 11:46
Již několikrát jsem je dělala a rodince moc chutnají ,takže zůstávám moc ráda u tohoto rychlého a chutného receptíku. Děkuji za bezva receptík.