(recept
si oblíbilo 251 návštěvníků)
Můj řez ala Kinder řez ( bez mouky)
Potřebné ingredience
Korpus: 5 žloutek, 10dkg mletého cukru, 5 dkg kakaa, sníh z 5 bílků Krém: 1 smetana ke šlehání, 1 tvaroh, vanil.cukr, mletý cukr dle chuti
Postup přípravy
Poctivě jsem prošla všechny Kinder řezy tady na MMB a tento tu není. Je naprosto jednoduchý a přitom výborný. Vhodný i pro celiaky.
Korpus:
vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme kakao ( pozor práší :-)) a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Rozetřeme na nízký plech klasické velikosti, vyložený pečícím papírem. Pečeme cca 10 minut při 190 st. Necháme vychladnout.
Krém:
Ušlehanou šlehačku smícháme s tvarohem a cukrem. Pozor! Je nebezpečně vynikající, hrozí sežrání dřív než vychladne korpus :-)
Vychladlý korpus rozpůlíme, na jednu půlku rozetřeme krém a přiklopíme druhou půlkou. Do lednice a pak sklízet úspěch. Na mém obrázku je krém i nahoře, ale to je moje iniciativa. V původním receptu je jen uvnitř. Myslím, že by se nic nepokazilo, kdyby se potáhl čokoládou.
Je hrozně jednoduchý, hotový za 20 minut a opravdu výborný.
P.S. Děvčata, nepodceňujte délku šlehání žloutků s cukrem. Chce to opravdu delší dobu a pak bílky opatrně vmíchat, protože ty jsou zárukou toho, že to nebude placka, ale piškot cca 1 cm vysoký. Nic vyššího neočekávejte ,-) Víte přece jak nízký je Kinder řez.
Korpus:
vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme kakao ( pozor práší :-)) a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Rozetřeme na nízký plech klasické velikosti, vyložený pečícím papírem. Pečeme cca 10 minut při 190 st. Necháme vychladnout.
Krém:
Ušlehanou šlehačku smícháme s tvarohem a cukrem. Pozor! Je nebezpečně vynikající, hrozí sežrání dřív než vychladne korpus :-)
Vychladlý korpus rozpůlíme, na jednu půlku rozetřeme krém a přiklopíme druhou půlkou. Do lednice a pak sklízet úspěch. Na mém obrázku je krém i nahoře, ale to je moje iniciativa. V původním receptu je jen uvnitř. Myslím, že by se nic nepokazilo, kdyby se potáhl čokoládou.
Je hrozně jednoduchý, hotový za 20 minut a opravdu výborný.
P.S. Děvčata, nepodceňujte délku šlehání žloutků s cukrem. Chce to opravdu delší dobu a pak bílky opatrně vmíchat, protože ty jsou zárukou toho, že to nebude placka, ale piškot cca 1 cm vysoký. Nic vyššího neočekávejte ,-) Víte přece jak nízký je Kinder řez.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé