(recept
si oblíbilo 251 návštěvníků)
Můj řez ala Kinder řez ( bez mouky)
Potřebné ingredience
Korpus: 5 žloutek, 10dkg mletého cukru, 5 dkg kakaa, sníh z 5 bílků Krém: 1 smetana ke šlehání, 1 tvaroh, vanil.cukr, mletý cukr dle chuti
Postup přípravy
Poctivě jsem prošla všechny Kinder řezy tady na MMB a tento tu není. Je naprosto jednoduchý a přitom výborný. Vhodný i pro celiaky.
Korpus:
vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme kakao ( pozor práší :-)) a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Rozetřeme na nízký plech klasické velikosti, vyložený pečícím papírem. Pečeme cca 10 minut při 190 st. Necháme vychladnout.
Krém:
Ušlehanou šlehačku smícháme s tvarohem a cukrem. Pozor! Je nebezpečně vynikající, hrozí sežrání dřív než vychladne korpus :-)
Vychladlý korpus rozpůlíme, na jednu půlku rozetřeme krém a přiklopíme druhou půlkou. Do lednice a pak sklízet úspěch. Na mém obrázku je krém i nahoře, ale to je moje iniciativa. V původním receptu je jen uvnitř. Myslím, že by se nic nepokazilo, kdyby se potáhl čokoládou.
Je hrozně jednoduchý, hotový za 20 minut a opravdu výborný.
P.S. Děvčata, nepodceňujte délku šlehání žloutků s cukrem. Chce to opravdu delší dobu a pak bílky opatrně vmíchat, protože ty jsou zárukou toho, že to nebude placka, ale piškot cca 1 cm vysoký. Nic vyššího neočekávejte ,-) Víte přece jak nízký je Kinder řez.
Korpus:
vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme kakao ( pozor práší :-)) a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Rozetřeme na nízký plech klasické velikosti, vyložený pečícím papírem. Pečeme cca 10 minut při 190 st. Necháme vychladnout.
Krém:
Ušlehanou šlehačku smícháme s tvarohem a cukrem. Pozor! Je nebezpečně vynikající, hrozí sežrání dřív než vychladne korpus :-)
Vychladlý korpus rozpůlíme, na jednu půlku rozetřeme krém a přiklopíme druhou půlkou. Do lednice a pak sklízet úspěch. Na mém obrázku je krém i nahoře, ale to je moje iniciativa. V původním receptu je jen uvnitř. Myslím, že by se nic nepokazilo, kdyby se potáhl čokoládou.
Je hrozně jednoduchý, hotový za 20 minut a opravdu výborný.
P.S. Děvčata, nepodceňujte délku šlehání žloutků s cukrem. Chce to opravdu delší dobu a pak bílky opatrně vmíchat, protože ty jsou zárukou toho, že to nebude placka, ale piškot cca 1 cm vysoký. Nic vyššího neočekávejte ,-) Víte přece jak nízký je Kinder řez.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kam.pal
(upraveno)
22. 3. 2014, 11:04
Můžu se prosím Vás zeptat, jaký máte rozměr plechu. Včera jsem dělala a vyšla mi z toho tenká placka, která nešla sundat z pečícího papíru, asi jsem někde udělala chybu.
Michaela73
(upraveno)
22. 3. 2014, 16:12
@kam.pal
Je to na normální plech. Placka je tenčí, jako na roládu. A z pečícího papíru může jít hůř sundat, chce to vychytat správnou chvilku na vytažení z trouby. A taky je důležtité nechat piškot vychladnout.
kam.pal
(upraveno)
22. 3. 2014, 20:16
@Michaela73
Budu zkoušet dál, protože jinak nám moc chutnal, akorát jsme ho škrábali lžičkou a namáčeli do krému
Michaela73
(upraveno)
23. 3. 2014, 8:39
@kam.pal
Kamčo, zkoušejte. Možná zkuste ten pečící papír potřít olejem nebo na plech použít místo papíru klasiku- vytřít olejem a vysypat moukou
Michaela73
(upraveno)
22. 3. 2014, 16:18
@Michaela73
Děvčata, nepodceňujte délku šlehání žloutků s cukrem. Chce to opravdu delší dobu a pak bílky opatrně vmíchat, protože ty jsou zárukou toho, že to nebude placka, ale piškot cca 1 cm vysoký. Nic vyššího neočekávejte \r\nVíte přece jak nízký je Kinder řez.
babies
(upraveno)
22. 3. 2014, 11:23
@kam.pal
já to dala taky na ten větší plech a je to dost tenké,tak doufám,že to trochu naskočí a půjde pěkně sundat,taky jsem ted na vážkách jestli jsem neměla dát plech menší
babies
(upraveno)
22. 3. 2014, 10:49
právě se do řezu pouštím,snad se mi povede,už ted se olizuju
Michaela73
(upraveno)
22. 3. 2014, 10:59
@babies
Dejte vědět jak chutnal
babies
(upraveno)
22. 3. 2014, 11:24
@Michaela73
Míšo,určitě jen se opravdu trochu bojím,že jsem použila velký plech a bude to tenoučké moc
Michaela73
(upraveno)
22. 3. 2014, 16:13
@babies
Jak píšu výše, placka je tenčí jako na roládu.......snad nebudete zklamaná
babies
(upraveno)
23. 3. 2014, 19:57
@Michaela73
Míšo,povedlo se všem moooc chutnalo,díky za supr tip
Michaela73
(upraveno)
24. 3. 2014, 19:15
@babies
blanor
(upraveno)
19. 3. 2014, 11:18
Opravdu super
naftakovi
(upraveno)
18. 3. 2014, 20:13
Luckamax
(upraveno)
17. 3. 2014, 13:25
Mohu se zeptat, mletý cukr - tím myslíte moučkový?
Michaela73
(upraveno)
18. 3. 2014, 19:18
@Luckamax
Ano
Monda71
(upraveno)
16. 3. 2014, 21:34
Vera N
(upraveno)
13. 3. 2014, 12:28
laskonka333
(upraveno)
12. 3. 2014, 7:28
bakyka
(upraveno)
11. 3. 2014, 22:00
jůůůůůů, to vypadá lákavě, musím zkusit - máme doma celiatika, určitě si s tímhle šplhnu
Hnědovláska
(upraveno)
11. 3. 2014, 12:03
Dobrý den,jaký tvaroh používáte? Děkuji
Michaela73
(upraveno)
16. 3. 2014, 11:10
@Hnědovláska
Jani, používám vaničkový polotučný
mimicek
(upraveno)
7. 3. 2014, 21:54
Michaela73
(upraveno)
1. 3. 2014, 19:32
Dnes dopoledne upečeno a v tuto chvilku je poslední kousek na talířku mého muže