(recept
si oblíbilo 168 návštěvníků)
VEPŘOVÁ KÝTA V KUNOVJANCE-výborná omáčka k rýži,knedlíkům....
Potřebné ingredience
KÝTA cca 1Kg(může být i plec,ale i kuřecí,jak chcete),1 CIBULE,1MRKEV,1PETRŽEL,KUS CELERE,SKLENIČKA KUNOVJANKY(340g),LŽÍCE SÁDLA,KELÍMEK SMETANY,CCA 2LŽÍCE HLADKÉ MOUKY,2KS BOBKOVÝ LIST,SŮL...
Postup přípravy
NA SÁDLE OSMAHNU NADROBNO NAKRÁJENOU CIBULKU,PŘIDÁM MASO NAKRÁJENÉ NA VĚTŠÍ KUSY,PRUDCE OSMAHNU ZE VŠECH STRAN,PO ZATÁHNUTÍ MASO NAHRNU KE STRANĚ,PŘIDÁM NAHRUBO NASTROUHANOU KOŘENOVOU ZELENINU,PŘIDÁM KUNOVJANKU BEZ NÁLEVU(KDO MÁ RÁD VÝRAZNĚJŠÍ,KYSELEJŠÍ CHUŤ,MŮŽE NÁLEV PŘIDAT),CHVILKU OSMAHNU,PŘIDÁM CCA 1,5 LITRU VROUCÍ VODY,OSOLÍM,VLOŽÍM BOBKOVÝ LIST,UVAŘÍM POD POKLIČKOU DO MĚKKA,MASO VYJMU-UDRŽÍM TEPLÉ,VYJMU I BOBKOVÝ LIST,OBSAH ROZMIXUJI,ZAHUSTÍM SMETANOU SMÍCHANOU S MOUKOU,POVAŘÍM 20MINUT,DLE CHUTI OSOLÍM(KDO CHCE,MŮŽE DÁT I MASOX-JÁ NEPOUŽÍVÁM),PODÁVÁM S KNEDLÍKEM,RÝŽÍ,TĚSTOVINAMI...PŘEJI DOBROU CHUŤ!!!
omlouvám se za nějak nepodařené foto,ve skutečnosti omáčka vypadá vábněji:)
omlouvám se za nějak nepodařené foto,ve skutečnosti omáčka vypadá vábněji:)
.
.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé