(recept
si oblíbilo 312 návštěvníků)
Nejlepší lívance na světě :o)
Potřebné ingredience
1/2 kg jablek, 2 vejce, 200 g polohrubé mouky, 80 g cukru, 1/4 l mléka, 1/2 prášku do pečiva
Postup přípravy
Cukr s vejci ušlehat, přidat mouku, prášek do pečiva, mléko a nakonec nastrouhaná jablka - pak smažíme...
Je možné je obalit ve skořicovém cukru, namazat marmeládou či ochuceným tvarohem, ale my jíme samotné, protože jsou i tak naprosto luxusní :o)
Dělám vždy z dvojité dávky a stejně jsou hned pryč :o)
Je možné je obalit ve skořicovém cukru, namazat marmeládou či ochuceným tvarohem, ale my jíme samotné, protože jsou i tak naprosto luxusní :o)
Dělám vždy z dvojité dávky a stejně jsou hned pryč :o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
marinne
(upraveno)
24. 2. 2014, 14:28
Naprosto mňamózní, děkuji za vložení receptu
laskonka333
(upraveno)
23. 2. 2014, 5:45
vlasson
(upraveno)
22. 2. 2014, 20:32
Ivano,zítra vyzkouším,vypadají chutně,děkuji
P.A.V.L.A
(upraveno)
22. 2. 2014, 9:36
nasta77
(upraveno)
22. 2. 2014, 8:24
Lívance jsou vynikající
nula
(upraveno)
20. 2. 2014, 13:04
jo jo dělávala už je moje maminka , miluju je se skořicovým cukrem , mňam
bambus
(upraveno)
12. 2. 2014, 13:30
Recept znám,dělám už dlouho,ale jablíška nestrouhám,jen krájím na kostky,jsou výborné
Michaela H.
(upraveno)
12. 2. 2014, 13:08
Opravdu vynikající lívanečky, netřeba je ničím kazit, jsou výborné jen tak samotné . Ještě jsem zvědavá co na ně poví , protože já je určitě budu dělat často . Děkuji za SUPER recept Michaela
maruška
(upraveno)
12. 2. 2014, 11:35
výborné...já si je ještě poleju javorovým sirupem a navrch šlehačku jsem hrozné čuně
Matulajzka
(upraveno)
12. 2. 2014, 11:27
Výborné, výborné, výborné musím souhlasit, jsou to opravdu nejlepší lívance na světě taky už jiné dělat nebudu zbouchala jsem už talíř při smažení a dětem také moc chunaly. I když jsem nejdřív připravovala zakysku a marmošku, tak nebylo třeba, nejlepší jsou samotné děkuju za super recept!!!
toblen
(upraveno)
11. 2. 2014, 19:07
Dobrý den, právě smažíme, ale nějak se nevede... Asi mám moc nahrubo jablka, jak strouháte vy a v kolika oleji smažíte? Dělam na teflonové pánvi, tak jsem jen trochu pomazala máslem, ale připalují se a uvnitř se zdají syrové. Tak nevím, jak to dopadne!? Děkuji
machichi
(upraveno)
11. 2. 2014, 20:28
@toblen
Dobrý večer Leni, strouhám nahrubo a ani větší kousky neřeším. Mám také teflonovou pánev (od tescomy) a vždy jen namažu metličkou namočenou v oleji před nalitím nové dávky a po otočení lívance namočenou metličku jakoby nepatrně vyždímám o hranu každého oka na pánvi, aby se zase trošku promastila... Varnou desku mám na 6tém stupni... Řekla bych, že problém bude asi s tím máslem, lepší bude olej... ještě mě napadlo - zkuste dávat menší množství těsta, díky prášku do pečiva lívance nabydou a nebudou uvnitř syrové... Snad jsem vám alespoň trošku pomohla a příště už se zadaří...