(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Rohlíky s mákem
Potřebné ingredience
10 kusů rohlíky 250 mililitrů mléko 80 gramů máslo 100 - 150 gramů mletý mák 5 lžic moučkový cukr (já zkoušela pouze 2ks)
Postup přípravy
Jednotlivé rohlíky nakrájíme na kolečka. Je lepší když jsou rohlíky tak 1 den staré, lépe se krájí.
Rohlíky si přesypeme do misky nebo do kastrolu. Mléko svaříme v kastrůlku a po částech s ním přeléváme rohlíky. Vždy trochu polijeme rohlíky a promícháme, snažíme se, aby se rohlíky nasákly stejnoměrně, a aby nebyly rozmočené.
Mletý mák smícháme s cukrem a posypeme s ním namočené rohlíky. Opět sypeme postupně, vždy promícháme. Nakonec rozehřejeme máslo a po částech zalijeme máslem.
- na tento recept jsem náhodou narazila na netu, nedalo mi to a vyzkoušela, byla jsem překvapená jak dobře to chutnalo ,-)
Rohlíky si přesypeme do misky nebo do kastrolu. Mléko svaříme v kastrůlku a po částech s ním přeléváme rohlíky. Vždy trochu polijeme rohlíky a promícháme, snažíme se, aby se rohlíky nasákly stejnoměrně, a aby nebyly rozmočené.
Mletý mák smícháme s cukrem a posypeme s ním namočené rohlíky. Opět sypeme postupně, vždy promícháme. Nakonec rozehřejeme máslo a po částech zalijeme máslem.
- na tento recept jsem náhodou narazila na netu, nedalo mi to a vyzkoušela, byla jsem překvapená jak dobře to chutnalo ,-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jaja428
(upraveno)
16. 12. 2013, 10:52
hmmm úžasný.Co to jako je?
RadkaSulimova
(upraveno)
16. 11. 2018, 20:09
@jaja428
Ano velmi vynikající a taky ho znám jako hodně starý recept. Nám ho dělávala stařenka na Kyjovsku. Ten komentář od Sofie, to bude asi hodně dutá hlava.
Side
(upraveno)
16. 12. 2013, 13:34
@jaja428
......prastaré jídlo našich babiček a prababiček
želva17
(upraveno)
16. 12. 2013, 10:28
No,fuj.Hnusný na pohled a ještě to polknout.A za stálého míchání vyléváme do záchoda
Sophie70
(upraveno)
16. 12. 2013, 10:13
toto jedlo ma naučila babička a je to fakt veľmi výborné... pupáky boli zvlášť upečené, jedáva sa to na Vianoce v niektorých oblastiach Slovenska, ale toto bolo niečo čo bolo rýchlo spravené, chutné.... a keď má človek chuť na sladké, určite je to zdravšie ako nejaký keksík z obchodu, v ktorom je hocičo.... ale samozrejme každý si vyberie to čo mu chutí..... ale stále si myslím, že naše babičky boli oveľa lepšie kuchárky ako my, museli navariť z mála a chutne a my niekedy nevieme ani z takého obrovského množstva, ktoré máme k dispozícii a ohŕňame nosy nad jednoduchými jedlami
Side
(upraveno)
16. 12. 2013, 13:30
@Sophie70
.....naprostý souhlas....... ............pro neznalé: je to prastaré jídlo našich babiček a prababiček
kopretin.a
(upraveno)
17. 12. 2013, 12:52
@Side
nj, moje babička pila olej z olejovek a jedla tlusté od vařeného hovězího...takže ono všechno po babičkách taky není žádnej hit mmch, pupáky se dělají z těsta čerstvé - a ne ze starejch rohlíků...
Kornelie
(upraveno)
16. 12. 2013, 7:53
Ahojky,me se zda ze se tomu kdys rikalo Pupaky,zbam to z vypraveni od tchynky. Krasne Vanoce
Margiory
(upraveno)
31. 12. 2013, 15:08
@Kornelie
Taky znám ještě od babičky a ta jim říkala "smáčky". Vzpomínka na dětství
Alla
(upraveno)
15. 12. 2013, 23:29
No nevím,já se tedy řadím k těm co by tohle fakt nepozřeli .Ale proti gustu .....
žingi
(upraveno)
16. 12. 2013, 11:10
@Alla
a žemlovku klidně jíš co
Alla
(upraveno)
16. 12. 2013, 14:19
@žingi
no jo ale zapečenou,ne mokrý rohlíky a ještě mákem sypaný
Side
(upraveno)
16. 12. 2013, 13:30
@žingi
asi tak.......