Ovocné kynuté knedlíky - těsto z domácí pekárny...
Potřebné ingredience
250ml mléka , 1x žloutek , 1x lžíce cukru , 1x lžička másla , 400g hrubé mouky , 1x lžička sušeného droždí , špetka soli. jakékoliv ovoce,
Po uvaření knedlíku : máslo na polití hotových knedlíků, tvaroh, smetanu, kakao, moučkový cukr.... každý kdo má rád..
Postup přípravy
Když je těsto vyhnětené a vykynuté vyndáme ho z pekárny a rozdělíme na dva díly. Z dílu si uděláme hada, kterého nakrájíme na stejně velké kousky a to samé z druhou polovinou těsta...
Připravíme si ovoce, které očistíme, omyjeme a osušíme.
Z každého kousku těsta si uděláme placku do kterého dáme ovoce a řádně zabalíme a vyválíme v ruce do kulata a takto pokračujeme dokud nám nezbyde žádný kousek těsta.
Necháme knedlíky lehce vykynout.Mezi tím dáme vařit jemně osolenou vodu.
Knedlíky vkládáme do vroucí vody, jemně vařečkou odlepíme knedlíky ode dna a přikryjeme pokličkou...
Knedlíky vaříme asi tak 5-8-10 minut záleží na druhu ovoce a velikosti knedlíku.
Nejprve skusíme jeden knedlík zda ovoce je měké a těsto uvařené.. pokud ano všechny vyndáme a jemně je propícháme aby vyšla pára a knedlík se nesrazil.Jemně potřeme olejem aby knedlíky neokorali, pokud je tedy nesníte hned.. :o)
Podáváme sypané moučkovým cukrem, kakaem a tvrdým tvarohem a přeléváme máslem či smetanou..
Já si dělám ze zbylého ovoce mix se smetanou a tím polévám také knedlíky, je to moc dobré :o)
Přeji dobrou chut Jana
těsto v pekárně před kynutím..
těstíčko už vykynuté...
dobroučké ovoce
had z těsta .....
kousky těsta........
knedlík bude plněný jahůdkou :o)
tady zas kanadskými borůvkami...
tady se nám to vaří
Hotové musíme propíchat....
a hotovo.... ale tam v zádu jde vidět jak jsou 2 knedlíky trochu sražené, udělala jsem je menší :o( , ale člověk se chybami učí :o)
a můžeme podávat .....je to mňamka :o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé