Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 101 návštěvníků)

TIRAMISU podle receptu od italského cukráře

0.0
TIRAMISU podle receptu od italského cukráře

Potřebné ingredience

cukrářské dlouhé piškoty(nejlépe italské Savoiardi,mohou být i Mammer)2 kelímky Mascarpone 250 g2 vejce1 lžíce cukru(podle chuti můžete dát víc,tato varianta není moc sladká)2 - 3 lžíce mandlového likéru Amaretto1 velký šálek silného espressa nebo instantní kávykakaový prášek na posypání

Postup přípravy

Uvaříme si silnou instantní kávu(1 pol.lžíci kávy,zalít cca 400 ml horké vody).Než zchladne připravíme si krém.Ušleháme 2 žloutky s cukrem do pěny a vedle ušleháme ze 2 bílků tuhý sníh.Ke žloutkové pěně přidáme 2 kelímky Mascarpone(doporučuji ničím nenahrazovat,aby byla chuť italského Tiramisu),metlami ušleháme a nakonec vmícháme tuhý sníh.
Do dortové formy,nebo do skleněné misky klademe vrstvu piškotů(nejlepší jsou italské Savoiardi pro svoje složení).které máčíme krátce do silné kávy,smíchané s likérem.Poklademe dno misky,nejllépe obdélníkového tvaru.Navrstvíme ušlehaný krém a klademe další vrstvu piškotů,tentokrát příčně.Navrstvíme opět další vrstvu krému,piškoty opět příčně,oproti spodní vrstvě a navrch zbytek krému,už jen slabá vrstva a posypeme jemně práškovým kakaem.
Dáme do lednice,nejlépe do druhého dne ztuhnout.
Záleží jak máte velkou formu nebo misku,jestli bude stačit množství ze 2 kelímků Mascarpone,nebo lépe ze 3.Já dnes dělala do menší dortové formy,ze 2 kelímků.

Uvaříme silnou instantní kávu

smícháme s mandlovým likérem Amarettto

ušleháme tuhý sníh ze 2 bílků

umícháme žloutky s cukrem do pěny

přidáme 2 kelímky Mascarpone

smícháme se žloutkovou pěnou

na dno misky klademe cukrářské piškoty

které namáčíme velmi krátce,aby moc nezvlhly,do kávy

potřeme vrstvou krému

střídáme vrstvu krému a vrstvu piškotů,2 - 3x

poslední vrstva krému může být už jen slabá a navrch posypeme kakaem

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

komaonline.cz 9. 3. 2008, 14:21
Zorko vypadá to nádherně (clamp) (clamp) (clamp)-my Tiramisu milujem, vždycky jsme ho kupovali hotové(nebo dostali už udělané), ale chtěla bych taky zkusit sama-navíc máte moc pěkně a podrobně popsaný postup, takže to snad zvládne i takový kuchařský břídil jako já ;-) Díky za super receptík (L) a nenechte si zkazit náladu
zorka.pce 9. 3. 2008, 16:34
@komaonline.cz Věrko děkuju.Já teda koukám jako blázen,co tato maminka předvádí kvůli recepru,který se jí zrovna nelíbí (6)Děkuju všem za podporu a my si ho s chutí a bez hnisavé zácpy(což mimo jiné ani nevím co je?)jdeme sníst (^) (D) |:o)
Mrowiecova 9. 3. 2008, 14:14
víte,mě je jedno,jestli si do tohodle receptu dáte tvaroh nebo mascarpone,kakao pravé nebo granko,ale asopn to nenazývejte pravé Tiramisu,tím by jste myslím urazily italského cukráře..já neříkám,že mám recepty podle správných receptůr,ale aspoň je nanazývám "pravým" +o(
zorka.pce 9. 3. 2008, 16:37
@Mrowiecova Terezko čtěte pozorně můj recept!!!! |:o)Nikde nepíšu zaručeně PRAVÉ,ale podle recepru od italského cukráře,což je dost rozdíl.Každý může mít jiný recept.Dejte mi ten Váš zaručeně pravý,budu moc ráda (Y) (F)
Janžurka 9. 3. 2008, 15:55
@Mrowiecova :^)BOŽE,ZASE NĚJAKÁ ZARUČENĚ NEJLEPŠÍ KUCHAŘINKA! 8-| 8-| 8-| 8-|ZAJÍMAVÉ ŽE VÁM NEVADÍ TY SUPÉÉÉÉÉR OZNAČENÍ APOD.A VYBERETE SI ZROVNA PANÍ,KTERÁ VLOŽÍ RECEPT BEZ BOMBASTICKÉHO NÁZVU,S DOBŘE POPSANÝM POSTUPEM... :-|A JAK TOMU ŘÍKÁ JE JEJÍ VĚC!!! (Y) JÁ SI TO TEDY V ITÁLII U CUKRÁŘŮ OVĚŘOVAT NEBUDU (drink)
zorka.pce 9. 3. 2008, 16:38
@Janžurka (Y)Děkuju (F)
Janžurka 9. 3. 2008, 18:48
@zorka.pce (L) (L) (L) (L)zORKO,PANÍ VÁM SPÍŠ UDĚLALA REKLAMU,NEŽ ŠKODU,COŽ JSEM RÁDA!!!UVIDÍTE,JEŠTĚ TÍM ZAÚTOČÍTE NA POZICE NEJOBLÍBENĚJŠÍCH RECEPTŮ (Y) (K) (hello)
zorka.pce 9. 3. 2008, 19:27
@Janžurka ;-) ;-)Díky |:o) |:o) |:o) |:o)ale já jí fakt nepodplatila :-D :-D :-D
Maxinka 9. 3. 2008, 14:40
vikča12 9. 3. 2008, 13:06
Zorko, toto je veľká mňamka |:o) |:o) (zajic) (zajic), mi to milujeme, tiež mám takýto recept, a keď to rozpočet len trochu dovolí, predsa je to mascarpone trošku drahšie :-S, tak to robím dosť často. A tu paní čo to tu kritizovala...., no niektorých ľudí proste nechápem, treba to ignorovať (hello) (flower)
zorka.pce 9. 3. 2008, 13:31
@vikča12 Vierko,díky |:o) (Y) (L)Jste všechny zlatíčka [A]
jituska 9. 3. 2008, 12:55
hned bych si dala (zajic)
jajaj77 9. 3. 2008, 12:35
To vypadá úžasně.... (Y) (Y) (Y)
zorka.pce 9. 3. 2008, 12:48
@jajaj77 (L)Děkuju
kkkacka 9. 3. 2008, 12:29
Recept souhlasí s receptem co mám já. Akorát v tom mém je víc vajec. Nevim jak by se pak nazývaly ty pel mely s Lučinou nebo pomazánkovým máslem.
zorka.pce 9. 3. 2008, 12:47
@kkkacka Taky si to tak myslím.Katko díky (Y)Paní si zkrátka vybrala zrovna mne,Asi se jí nelíbí můj Brumla na sáňkách :-D ;-)
Boban1 9. 3. 2008, 12:24
(L) (L) Zorko, nic si z paní nedělej, recept vypadá mňamózně, paní sama zatím moc receptů nepředvedla, ale radit umí (L) (L) (L)
zorka.pce 9. 3. 2008, 12:47
@Boban1 Ahoj Hani,děkuju |:o) |:o) |:o)To bys nevěřila,jak mě dokázala rozhodit :'(
Boban1 9. 3. 2008, 14:21
@zorka.pce (L) (L) holka, nenech se rozhodit, v našem věku už se dokážeme přeci povznést |:o) |:o) |:o) |:o)
zorka.pce 9. 3. 2008, 16:39
@Boban1 |:o) |:o)Asi jí to dělá radost (L)Ale jak juž tu včera někdo psal,některé nově registrované maminky jsou tady jen,aby prudily (6)Ale JEN některé :^)
funkymama 9. 3. 2008, 12:19
Zorko,to vypadá nádherně,z nějaký rádoby-pseudo-znalkyně si nic nedělej (L) (L) (L) (L) (L) (L)
zorka.pce 9. 3. 2008, 12:22
@funkymama Katko díky.Docela mě to rozhodilo :^)Ale kdybych tzvrdila,že je to originál,tak se nedivim.No jo no,lidi jsou různí.Hezkou neděli,Katko (L) (L)
funkymama 9. 3. 2008, 12:29
@zorka.pce neboj,my Tě nedáme (L) (L) (L)
zorka.pce 9. 3. 2008, 12:48
@funkymama Já vim,vy jste zlatíčka [A] [A]Vždycky tady najdu oporu a útěchu |:o) (F)Děkujuuuuuuu (L) (L) (L) (^) (D)
Mrowiecova 9. 3. 2008, 7:44
ale já nemluvím o množství mascarpone,já mluvím o složení,ze kterho děláte tento Pel-mel a nazýváte ho práve Tiramisu 8-|
Venunka 9. 3. 2008, 12:09
@Mrowiecova *-) *-) *-) proč se vztekáte *-) *-) *-) mě se ten recept líbí a jak ho paní Zorka nazývá je snad její věc (L) já ho tedy určitě zkusím - i bez toho vanil.lusku ;-) ;-) ;-)
zorka.pce 9. 3. 2008, 12:23
@Venunka Venunko děkuju (L) (L) (L)Holky vy jste tak hodný,hned mi je líp.Už jsem ho chtěla vymazat (6)
Zrušený účet 9. 3. 2008, 12:08
@Mrowiecova nechápu co se vám pořád nelíbí 8-|raději si přečtěte pravidla webu a zjistíte že v receptu jak máte odkaz na vaší web stránku tak to je nepovolená reklama :-$ (L)
zorka.pce 9. 3. 2008, 12:24
@ Leni děkuju (L) (L) (L)Jste zlato a uklidnila jstemne a všechny ostatní (L) (L) (L) (^) (D)Zvu vás na tu náhražku Tiramisu (L) (L)
Zrušený účet 9. 3. 2008, 12:46
@zorka.pce Zorko,normálně jsem chytla mlsnou,skočím do obchodu a ještě dnes udělám a fakt neřeším jestli je to náhražka bo ne :-$protože to vypadá nááádherně a hlavně je to jednoduchý |:o) (clamp)potom písnu,kolik nám toho zbylo ;-)
zorka.pce 9. 3. 2008, 12:51
@ Leni,my na to jdem až později odpoledne,až se kluk vrátí z hokejbalu (L)A pak to bude fofr (witch) (witch)Už se těšim (^)Děkujuuuuu (L) (L) (L)za podporu (Y)
zorka.pce 9. 3. 2008, 12:04
@Mrowiecova Můžete mi teda Terezko poslat recept na pravé Tiramisu?Děkuji (Y) (L)Já vím,že v každé oblasti Itálie se dělá jinak a dokonce někde ho ani neznají |:o)viz manžel mé kamarádky Ital (L)
didli 9. 3. 2008, 7:50
@Mrowiecova Já tím myslela,že musíme mít 3,abychom si všichni zamlsali.Te´d jsme dělala ze 2 a bylo toho málo. ;-)Jinak já mám tento recept taky pod názvem tiramisu a nijak to neřeším,hlavně že všem chutná. (F)
didli 9. 3. 2008, 7:34
Takhle taky dělám a je senzační.Ale 3 mascarpone u nás jsou nutností. ;-)
zorka.pce 9. 3. 2008, 11:53
@didli U nás podle toho,kolik se nás sejde (^) (L) (L)
Mrowiecova 9. 3. 2008, 7:09
aby toto bylo Tiramisu podle cukráře,měla by jste si tam přidat pravou vanilku z lusku a žádný kakaový prášek ale kakao. :-@ :-@Totot bych spíše nazvala "Nepečená náhražka Tiramisu (facky)
mikulisek 9. 3. 2008, 12:48
@Mrowiecova Terezko,minimálně 2x porušujete pravidla v receptech....tak jen aby bylo jasno ;-)
zorka.pce 9. 3. 2008, 12:52
@mikulisek (Y) (L) :-D :-D (tudledudle) (tudledudle)Díky (L)
zorka.pce (upraveno) 9. 3. 2008, 12:54
@Mrowiecova Terezko,já mám tenhle recept opravdu od italského cukráře,ještě originál psaný italsky jeho rukou,ale bohužel o vanilce tam nic nepíše.Také neříkám,že je to ORIGINÁL,ale od cukráře a každý může mít jiný recept.A kakaový prášek jsem samozřejmě myslela kakao,ale aby někdo nedakl instantní.Ale díky za přípopínku.Myslíte,že jen kvůli vanilkovému lusku,to přestává být Tiramisu?Spíš myslím,že náhražka nepečeného Tiramsu ,jak vy píšete,je,pokud někdo dává Lučinu,tvaroh,,pomazánkové máslo,kulaté dětské piškoty a pod.Ale Tiramisu se snad nepeče nikdy,ne?Nebo vy máte recept na pečené Tiramisu?To by mne docela zajímalo,třeba je lepší.Ale samozřejmě i v Itálii platí,jiný kraj,jiný mrav.Takže věřím,že někde to bez vanilk.lusku nejde.I tak je velice dobré a v italské cukrárně v Caorle má velký úspěch. (Y) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie