Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 96 návštěvníků)

Jablkové růže

0.0
Jablkové růže

Potřebné ingredience

Jablka, listové těsto, cukr, hřebíček

Postup přípravy

Nejdřív si jablka nakrájíme na tenčí plátky cca 2-3 mm . (obr.č.1)
ty dáme povařit do vody s cukrem a s hřebíčkem.
Vaříme 3 minuty .. Mezitím si rozválíme listové těsto 1-2 mm.nakrájame na proužky 3 cm .. dlouhé podle jablek. 5 ks uložíme přes sebe po délce. Jablko musí přesahovat přez okraj. (obr.č.2)


pěkně svineme do tvaru růže (obr.č. 3) a dáme na plech vyložený papírem na pečení .. a pečeme při teplotě

200 °C cca 20 minut. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem .. Efekt mi připomíná mráz

Dobrou chuť!!!

č.1.

č.2

č.3

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Raguella 21. 8. 2016, 9:15
Určitě vyzkouším, :-) díky za receptík. (L) (hello) (F)
Vera N 22. 1. 2016, 13:37
(Y) (Y) (Y)
Vanusak 8. 5. 2014, 18:26
Báro, díky za tip! Chutnalo nám. (F) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4578466
Ilča s 12. 1. 2014, 13:56
Dnes jsem vyzkoušela :-)nemají chybu (Y)super ,-)
Ilonnka17 9. 1. 2014, 21:05
děkuji za receptík (Y) (Y) (Y), dnes jsem upekla a růžičky jsou výborné a krásné (L) (F) (F) (F) (F) (F)
kkaattkk 19. 12. 2013, 18:30
tak jsem je také vyzkoušela a jsou super, protože jsem tu četla že se to někomu rozmotalo tak jsem si je pro jistotu půlkou párátka připíchla a hned po vyndání z trouby párátka vyndala. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4513034
jeremy 13. 12. 2013, 2:19
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y)
mimicek 12. 12. 2013, 23:30
(Y) (Y) (Y)
Ghotic 26. 11. 2013, 19:01
Mě se tak polovina rozmotala :^) ...ale na fotce je to nádherný..takže se zkusim prostě ještě zdokonalovat za to to stojí :-).
Paluna 10. 11. 2013, 20:33
Dneska jsem vytvořila jako rychlovku pro manželovo rodiče a opravdu moc krásné a dobré... Děkuji za bezva nápad (Y) (Y)
Hnědovláska 4. 11. 2013, 12:00
(Y) (Y) (Y)
trojcata 1. 11. 2013, 14:45
(Y) (Y) (Y)krása jen kdyby se tady někdo nechlubil cizím peřím
hantonie 1. 11. 2013, 14:03
jéééé , to krásné. O víkendu budu mít u mne vnučky, tak vyzkoušíme (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
jablcko111 29. 10. 2013, 19:09
Fíha, tak ale aj tento recept ste komplet prevzali http://www.mnamkyrecepty.sk/recipe/jablkove-ruze/ aj s fotografiou, aj s postupom a fotografiami v postupe. Tak ako aj Ranní rosu. To sa mi teda už nezdá férové (N)
Lovečanda 4. 11. 2013, 12:48
@jablcko111 A píšu snad někde, že je to moje dílo?? :-$ Neřekla bych... *-)
Zrušený účet 1. 11. 2013, 13:02
@jablcko111 ono se paní vůbec na těch stránkách líbí http://www.mnamkyrecepty.sk/recipe/tvarohove-slimaky/ http://www.mnamkyrecepty.sk/recipe/brownies-s-tvarohom-a-s-visnami/ Kdyby alespoň připsala, že to není její recept :-S
kopretina123 29. 10. 2013, 19:34
@jablcko111 No a co? Jsem ráda, že to paní sem dala. (Y) Každý nemá čas a trpělivost brouzdat po receptových portálech, nehledě na to, že je jich tolik, že není možné všechny znát. ,-) Už se těším, až nám paní přeloží a vloží další dobrůtky. :-)
Lovečanda 4. 11. 2013, 12:47
@kopretina123 Přesně, když jim to vadí ať si to nechají pro sebe, nikde není psáno, že tu musí být jen vlastní recepty. Paní mají asi dost času na to, aby rejpaly do ostatních...Ony mají asi holt jen svoje recepty a asi jsou i bezchybné jak tak čtu po dizkuzích... ,-) Hlavně je to myšleno spíš jako inspirace a nikde nepíšu že je to můj výtvor. No nebudu to tu už rozebírat je to tu pro ty co hledají něco dobrého a těm co se to nelíbí mi můžou *******
jablcko111 29. 10. 2013, 19:36
@kopretina123 no, ak má niekto charakter, nekradne druhému, čo si ten pracne vytvoril...
KáKá 1. 11. 2013, 13:39
@jablcko111 (Y) (Y) (Y)
KáKá 29. 10. 2013, 19:28
@jablcko111 paní má převzaté úplně všechny (zip)
Lovečanda 4. 11. 2013, 12:50
@KáKá To jste vzala kde?? *-) :-D
NikaV 4. 11. 2013, 9:03
@KáKá (Y) Ale mně už to za koment nestojí. +o(
Stolfka 28. 10. 2013, 21:33
to vypadá úžasně. Jen jak se znám, určitě by se mi to v troubě rozvinulo a lístky opadaly
kopretina123 28. 10. 2013, 19:35
Znám to se salámem, vyzkouším i sladkou variantu. Díky za tip.
kata2103 28. 10. 2013, 19:30
Skvělý nápad.....
laskonka333 28. 10. 2013, 18:54
Nádhera (Y) zaujíma ma prečo jablka treba najskôr variť *-)
Lovečanda 28. 10. 2013, 19:18
@laskonka333 Přesně jak píše pani, kvůli měkkosti a aby chytla ten hřebíček.
simas 28. 10. 2013, 19:00
@laskonka333 Předpokládám, že neuvařené byste asi nesvinula.
marcelau 28. 10. 2013, 18:41
tak to je nádhera
janelačka 28. 10. 2013, 18:40
... vypadá to úžasně... (zajic)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie