(recept
si oblíbilo 96 návštěvníků)
Jablkové růže
Potřebné ingredience
Jablka, listové těsto, cukr, hřebíček
Postup přípravy
Nejdřív si jablka nakrájíme na tenčí plátky cca 2-3 mm . (obr.č.1)
ty dáme povařit do vody s cukrem a s hřebíčkem.
Vaříme 3 minuty .. Mezitím si rozválíme listové těsto 1-2 mm.nakrájame na proužky 3 cm .. dlouhé podle jablek. 5 ks uložíme přes sebe po délce. Jablko musí přesahovat přez okraj. (obr.č.2)
pěkně svineme do tvaru růže (obr.č. 3) a dáme na plech vyložený papírem na pečení .. a pečeme při teplotě
200 °C cca 20 minut. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem .. Efekt mi připomíná mráz
Dobrou chuť!!!
ty dáme povařit do vody s cukrem a s hřebíčkem.
Vaříme 3 minuty .. Mezitím si rozválíme listové těsto 1-2 mm.nakrájame na proužky 3 cm .. dlouhé podle jablek. 5 ks uložíme přes sebe po délce. Jablko musí přesahovat přez okraj. (obr.č.2)
pěkně svineme do tvaru růže (obr.č. 3) a dáme na plech vyložený papírem na pečení .. a pečeme při teplotě
200 °C cca 20 minut. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem .. Efekt mi připomíná mráz
Dobrou chuť!!!
č.1.
č.2
č.3
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Raguella
(upraveno)
21. 8. 2016, 9:15
Určitě vyzkouším, díky za receptík.
Vera N
(upraveno)
22. 1. 2016, 13:37
Vanusak
(upraveno)
8. 5. 2014, 18:26
Báro, díky za tip! Chutnalo nám. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4578466
Ilča s
(upraveno)
12. 1. 2014, 13:56
Dnes jsem vyzkoušela nemají chybu super
Ilonnka17
(upraveno)
9. 1. 2014, 21:05
děkuji za receptík , dnes jsem upekla a růžičky jsou výborné a krásné
kkaattkk
(upraveno)
19. 12. 2013, 18:30
tak jsem je také vyzkoušela a jsou super, protože jsem tu četla že se to někomu rozmotalo tak jsem si je pro jistotu půlkou párátka připíchla a hned po vyndání z trouby párátka vyndala. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4513034
jeremy
(upraveno)
13. 12. 2013, 2:19
mimicek
(upraveno)
12. 12. 2013, 23:30
Ghotic
(upraveno)
26. 11. 2013, 19:01
Mě se tak polovina rozmotala ...ale na fotce je to nádherný..takže se zkusim prostě ještě zdokonalovat za to to stojí .
Paluna
(upraveno)
10. 11. 2013, 20:33
Dneska jsem vytvořila jako rychlovku pro manželovo rodiče a opravdu moc krásné a dobré... Děkuji za bezva nápad
Hnědovláska
(upraveno)
4. 11. 2013, 12:00
trojcata
(upraveno)
1. 11. 2013, 14:45
krása jen kdyby se tady někdo nechlubil cizím peřím
hantonie
(upraveno)
1. 11. 2013, 14:03
jéééé , to krásné. O víkendu budu mít u mne vnučky, tak vyzkoušíme
jablcko111
(upraveno)
29. 10. 2013, 19:09
Fíha, tak ale aj tento recept ste komplet prevzali http://www.mnamkyrecepty.sk/recipe/jablkove-ruze/ aj s fotografiou, aj s postupom a fotografiami v postupe. Tak ako aj Ranní rosu. To sa mi teda už nezdá férové
Lovečanda
(upraveno)
4. 11. 2013, 12:48
@jablcko111
A píšu snad někde, že je to moje dílo?? Neřekla bych...
Zrušený účet
(upraveno)
1. 11. 2013, 13:02
@jablcko111
ono se paní vůbec na těch stránkách líbí http://www.mnamkyrecepty.sk/recipe/tvarohove-slimaky/ http://www.mnamkyrecepty.sk/recipe/brownies-s-tvarohom-a-s-visnami/ Kdyby alespoň připsala, že to není její recept
kopretina123
(upraveno)
29. 10. 2013, 19:34
@jablcko111
No a co? Jsem ráda, že to paní sem dala. Každý nemá čas a trpělivost brouzdat po receptových portálech, nehledě na to, že je jich tolik, že není možné všechny znát. Už se těším, až nám paní přeloží a vloží další dobrůtky.
Lovečanda
(upraveno)
4. 11. 2013, 12:47
@kopretina123
Přesně, když jim to vadí ať si to nechají pro sebe, nikde není psáno, že tu musí být jen vlastní recepty. Paní mají asi dost času na to, aby rejpaly do ostatních...Ony mají asi holt jen svoje recepty a asi jsou i bezchybné jak tak čtu po dizkuzích... Hlavně je to myšleno spíš jako inspirace a nikde nepíšu že je to můj výtvor. No nebudu to tu už rozebírat je to tu pro ty co hledají něco dobrého a těm co se to nelíbí mi můžou *******
jablcko111
(upraveno)
29. 10. 2013, 19:36
@kopretina123
no, ak má niekto charakter, nekradne druhému, čo si ten pracne vytvoril...
KáKá
(upraveno)
1. 11. 2013, 13:39
@jablcko111
KáKá
(upraveno)
29. 10. 2013, 19:28
@jablcko111
paní má převzaté úplně všechny
Lovečanda
(upraveno)
4. 11. 2013, 12:50
@KáKá
To jste vzala kde??
NikaV
(upraveno)
4. 11. 2013, 9:03
@KáKá
Ale mně už to za koment nestojí.
Stolfka
(upraveno)
28. 10. 2013, 21:33
to vypadá úžasně. Jen jak se znám, určitě by se mi to v troubě rozvinulo a lístky opadaly
kopretina123
(upraveno)
28. 10. 2013, 19:35
Znám to se salámem, vyzkouším i sladkou variantu. Díky za tip.
kata2103
(upraveno)
28. 10. 2013, 19:30
Skvělý nápad.....
laskonka333
(upraveno)
28. 10. 2013, 18:54
Nádhera zaujíma ma prečo jablka treba najskôr variť
Lovečanda
(upraveno)
28. 10. 2013, 19:18
@laskonka333
Přesně jak píše pani, kvůli měkkosti a aby chytla ten hřebíček.
simas
(upraveno)
28. 10. 2013, 19:00
@laskonka333
Předpokládám, že neuvařené byste asi nesvinula.
marcelau
(upraveno)
28. 10. 2013, 18:41
tak to je nádhera
janelačka
(upraveno)
28. 10. 2013, 18:40
... vypadá to úžasně...