Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 136 návštěvníků)

Sýrové sušenky - vynikající - trvanlivé

0.0
Sýrové sušenky - vynikající - trvanlivé

Potřebné ingredience

Těsto: 35 dkg polohrubé mouky (lze namíchat s hladkou, žitnou – co je po ruce) 12,5 dkg másla 1/2 prášku do pečiva 1/2 káv lžič.práš.cukr 1 káv.lžička soli 1dcl mléka (spíš méně - podle potřeby) Náplň: 12,5 dkg másla 20 dkg strouhaného sýra (lze částečně nahradit např. Nivou či jiným dle chuti) trochu sladké papriky na obarvení

Postup přípravy

Přísady na těsto zpracujeme, jde to trošku ztuha, ale stojí to za to. Vejce se nedávají.
Těsto rozdělíme na 3 díly a postupně vyválíme obdélíky, na ně rozetřeme náplň.
Dobře srolovat, zabalit do folie či alobalu a nechat 24 hod. v lednici (když je čas, jinak dělám hned).
Potom krájet na plátky, potřít vejcem, navrch dát mandli nebo ořech.
Péci na peč. papíru či vymazeném plechu do zlatova.
Z 1 dílu je asi 1 plech.


Dobrou chuť !

.

S náplní.

Srolovat.

Z dvojité dávky.

Před pečením.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

novackova 22. 10. 2013, 12:16
(Y) (Y) (Y) (F)
HelenaKrasna 22. 10. 2013, 12:04
a jak dlouho se dají sušenky uchovávat?
barborka2010 22. 10. 2013, 12:24
@HelenaKrasna Nemůžu říct, protože u nás zmizí během pár dnů ať dělám z jakékoliv dávky ,-) Ale tipuju si říct, že dlouho, nemá se tam co zkazit, nebo začít plesnivět, když je všechno vysušené... (L)
anaba 22. 10. 2013, 11:11
(Y) (Y) (Y) (Y)
karmala 22. 10. 2013, 10:28
To vypadá dobře (Y) Na jakou tloušťku vyválet těsto a jak silné krájet kolečka?Díky
barborka2010 22. 10. 2013, 12:25
@karmala Těsto co to jen jde z té 1/3 uplně na tenoučko. A kolečka pak cca 5 mm :-)
karmala 22. 10. 2013, 19:35
@barborka2010 děkuju moc (Y)
Jarmilased 22. 10. 2013, 9:59
Já dělám něco podobného, ale určitě je zkusím - díky za recept.
evikuk1 22. 10. 2013, 9:49
Tiež ich robievam, ale nepotieram vajcom a pečiem z obidvoch strán. Sú mňamkové (pl) Treba hneď robiť z dvojitej dávky!!!
anešis 22. 10. 2013, 9:27
Jak moc jsou trvanlivé? Myslím třeba, jestli i po týdnu jsou pořád stejně dobré :-$
evikuk1 22. 10. 2013, 9:51
@anešis Určite sú, robievam ich na vianoce a dojedáme ešte na Silvestra (robievam zo 6 dávok).
Hanka EK 22. 10. 2013, 9:20
Vypadá to moc dobře. (jidlo) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie