(recept
si oblíbilo 136 návštěvníků)
Sýrové sušenky - vynikající - trvanlivé
Potřebné ingredience
Těsto: 35 dkg polohrubé mouky (lze namíchat s hladkou, žitnou – co je po ruce) 12,5 dkg másla 1/2 prášku do pečiva 1/2 káv lžič.práš.cukr 1 káv.lžička soli 1dcl mléka (spíš méně - podle potřeby) Náplň: 12,5 dkg másla 20 dkg strouhaného sýra (lze částečně nahradit např. Nivou či jiným dle chuti) trochu sladké papriky na obarvení
Postup přípravy
Přísady na těsto zpracujeme, jde to trošku ztuha, ale stojí to za to. Vejce se nedávají.
Těsto rozdělíme na 3 díly a postupně vyválíme obdélíky, na ně rozetřeme náplň.
Dobře srolovat, zabalit do folie či alobalu a nechat 24 hod. v lednici (když je čas, jinak dělám hned).
Potom krájet na plátky, potřít vejcem, navrch dát mandli nebo ořech.
Péci na peč. papíru či vymazeném plechu do zlatova.
Z 1 dílu je asi 1 plech.
Dobrou chuť !
Těsto rozdělíme na 3 díly a postupně vyválíme obdélíky, na ně rozetřeme náplň.
Dobře srolovat, zabalit do folie či alobalu a nechat 24 hod. v lednici (když je čas, jinak dělám hned).
Potom krájet na plátky, potřít vejcem, navrch dát mandli nebo ořech.
Péci na peč. papíru či vymazeném plechu do zlatova.
Z 1 dílu je asi 1 plech.
Dobrou chuť !
.
S náplní.
Srolovat.
Z dvojité dávky.
Před pečením.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
novackova
(upraveno)
22. 10. 2013, 12:16
HelenaKrasna
(upraveno)
22. 10. 2013, 12:04
a jak dlouho se dají sušenky uchovávat?
barborka2010
(upraveno)
22. 10. 2013, 12:24
@HelenaKrasna
Nemůžu říct, protože u nás zmizí během pár dnů ať dělám z jakékoliv dávky Ale tipuju si říct, že dlouho, nemá se tam co zkazit, nebo začít plesnivět, když je všechno vysušené...
anaba
(upraveno)
22. 10. 2013, 11:11
karmala
(upraveno)
22. 10. 2013, 10:28
To vypadá dobře Na jakou tloušťku vyválet těsto a jak silné krájet kolečka?Díky
barborka2010
(upraveno)
22. 10. 2013, 12:25
@karmala
Těsto co to jen jde z té 1/3 uplně na tenoučko. A kolečka pak cca 5 mm
karmala
(upraveno)
22. 10. 2013, 19:35
@barborka2010
děkuju moc
Jarmilased
(upraveno)
22. 10. 2013, 9:59
Já dělám něco podobného, ale určitě je zkusím - díky za recept.
evikuk1
(upraveno)
22. 10. 2013, 9:49
Tiež ich robievam, ale nepotieram vajcom a pečiem z obidvoch strán. Sú mňamkové Treba hneď robiť z dvojitej dávky!!!
anešis
(upraveno)
22. 10. 2013, 9:27
Jak moc jsou trvanlivé? Myslím třeba, jestli i po týdnu jsou pořád stejně dobré
evikuk1
(upraveno)
22. 10. 2013, 9:51
@anešis
Určite sú, robievam ich na vianoce a dojedáme ešte na Silvestra (robievam zo 6 dávok).
Hanka EK
(upraveno)
22. 10. 2013, 9:20
Vypadá to moc dobře.