ROHLÍKY A HOUSTIČKY - naše nejoblíbenější :-), dobré i druhý den
Potřebné ingredience
200 ml mléka, 3 vrchovaté PL bílého jogurtu (nebojte se toho, pokud by bylo těsto příliš řídké, vždycky můžete přidat trochu mouky), 3 PL sádla ( nechat rozpustit, nebo jen změknout), 1 necelá čl cukru, 1 čl soli, 500 g hladké mouky, 1/2 kostky droždí;bílek( můžeme přidat trochu mléka) či rozpuštěné máslo/ sádlo na potření, mák/ kmín na posypání
Postup přípravy
V DP nebo ručně zaděláme těsto. Já dělám na program Dort, samozřejmě bez pečení :-), jen nechám vypracovat těsto. Pokud pospíchám, nechám kynout na teplém místě, pokud chci rohlíčky na ráno, dám vypracované těsto v míse do igelitového sáčku a šoupnu do lednice nebo dám na nějaké hladné místo, ráno jen vyndám a chvíli nechám při pokojové teplotě.
Těsto si rozdělím na čtvrtiny a z každou pak ještě na třetiny, takže mám celkem 12 bochánků.
Vyválíme oválky a stočíme rohlíky nebo upleteme housky, dáme na plech na pečicí papír a necháme tak 20 min kynout. Potřeme tím, co máme k dispozici, posypeme mákem či kmínem, popř. hrubou solí a šoupneme plech do vyhřáté trouby, kam jsme dali i mističku s vodou, a upečeme do zlatova. Já je dělala v horkovzdušné troubě při teplotě 180°C.
Po vyndání necháme vychladnout na dřevěnné podložce či mřížce a pak jíme.
Dobrou chuť
A ještě houstičky :-). No, tvar ještě musím vypilovat, nemám je tak hezké, jako většina maminek tady, ale chuťově jsou prostě SUPER. Fakt doporučuji !!!
Ještě jedny :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé