Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 179 návštěvníků)

ROHLÍKY A HOUSTIČKY - naše nejoblíbenější :-), dobré i druhý den

0.0
ROHLÍKY A HOUSTIČKY - naše nejoblíbenější :-), dobré i druhý den

Potřebné ingredience

200 ml mléka, 3 vrchovaté PL bílého jogurtu (nebojte se toho, pokud by bylo těsto příliš řídké, vždycky můžete přidat trochu mouky), 3 PL sádla ( nechat rozpustit, nebo jen změknout), 1 necelá čl cukru, 1 čl soli, 500 g hladké mouky, 1/2 kostky droždí;bílek( můžeme přidat trochu mléka) či rozpuštěné máslo/ sádlo na potření, mák/ kmín na posypání

Postup přípravy

Tyto rohlíky jsou teď naším favoritem ( a že už jsme jich vyzkoušeli hodně:-)), třeba najdeme někdy ještě něco lepšího, ale zatím u nás jednoznačně vedou :-). Prý jsou skvělé i druhý den - alespoň to říkala moje maminka, které jsem dala 2 domů ( a to je docela mlsná :-)). Vlastní zkušenost zatím nemáme, nikdy nám do druhého dne nezbydou .-)

V DP nebo ručně zaděláme těsto. Já dělám na program Dort, samozřejmě bez pečení :-), jen nechám vypracovat těsto. Pokud pospíchám, nechám kynout na teplém místě, pokud chci rohlíčky na ráno, dám vypracované těsto v míse do igelitového sáčku a šoupnu do lednice nebo dám na nějaké hladné místo, ráno jen vyndám a chvíli nechám při pokojové teplotě.
Těsto si rozdělím na čtvrtiny a z každou pak ještě na třetiny, takže mám celkem 12 bochánků.

Vyválíme oválky a stočíme rohlíky nebo upleteme housky, dáme na plech na pečicí papír a necháme tak 20 min kynout. Potřeme tím, co máme k dispozici, posypeme mákem či kmínem, popř. hrubou solí a šoupneme plech do vyhřáté trouby, kam jsme dali i mističku s vodou, a upečeme do zlatova. Já je dělala v horkovzdušné troubě při teplotě 180°C.

Po vyndání necháme vychladnout na dřevěnné podložce či mřížce a pak jíme.

Dobrou chuť

A ještě houstičky :-). No, tvar ještě musím vypilovat, nemám je tak hezké, jako většina maminek tady, ale chuťově jsou prostě SUPER. Fakt doporučuji !!!

Ještě jedny :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 21. 6. 2017, 23:06
(F) (F)
vladka53 20. 6. 2017, 18:06
Po obědě jsem upekla houstičky k rajčatovému salátu a a teď v 18 hodin není ani jedna. Jsou opravdu vynikající,vůbec nejsou buchtové.
katkajohny 18. 6. 2017, 12:09
Vynikající |:o) |:o) |:o) |:o)
kurel 29. 3. 2015, 15:15
Opravdu vynikající (Y) lepší než majolkové, které jsem doposud dělala. (Y)
babkamt 24. 10. 2014, 20:34
vyzerajú krásne, vyskúšam ich (Y) (Y) (Y)
P.A.V.L.A 24. 10. 2014, 19:01
(Y) (Y) (Y)
taba 24. 10. 2014, 16:34
Vypadají krásně, vyzkouším (Y)
nasta77 6. 1. 2014, 18:28
Irčo, rohlíky jsou luxusní (zajic) (zajic)
B.a.m.b.u.c.a 31. 10. 2011, 10:12
Dobrý den chystám se na tyhle sympatické rohlíčky jen se chci zeptat musím tam dávat to sádlo?vůbec ho nepoužívám tak jestli to jde něčím nahradit :-$ Děkuji za odpověď měje se pěkně Blanka (hello)
šumafka 5. 8. 2009, 20:34
Peču je každý druhý den. Jsou prostě úžasné!!! Ještě se nikomu nepřejedly. |:o) |:o) |:o)
Ircula 16. 8. 2009, 12:23
@šumafka Lenko, jsem ráda, že Vám chutnají (Y), mám z toho radost, díky (L). Snad se Vám časem opravdu nepřejí ;-) (L) (hello)
Irka.M 31. 7. 2009, 19:51
Paní Irenko!Dnes jsem rohlíčky upekla a musím říct,že jsou opravdu vynikající (Y) (Y) (Y).Děkuji za receptík (L)
Ircula 16. 8. 2009, 12:22
@Irka.M Irenko, díky moc za pochvalu (L), moc mě těší :-) (L). (hello) (flower)
šumafka (upraveno) 22. 4. 2009, 21:31
Bezva těsto a moc dobré housky. Dneska jsem je pekla poprvé a určitě budou oblíbené. Díky za recept! (Y) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1909290
Ircula 22. 4. 2009, 21:53
@šumafka Leni, moc děkuji za pochvalu, jsem ráda, že jste byla spokojená (L) :-p (Y) . Máte je moc krásné :-p (hello) (hello)
Ivca235 20. 4. 2009, 23:27
Už jsem se na tyto rohlíky chystala dlouho... a dnes jsem se do nich konečně pustila. :-) Jsou naprosto úžasné! Děkuji Irčo za recept! Těsto vypracovala pekárna, nakynulo a už jsem tvořila.. Nebyly sice tak krásné jako vaše,ale chutnaly náramně! (L) (clamp) (D) (Y) Myslím, že tímto mé pečení rohlíků teprve začíná... ^o)
Ircula 21. 4. 2009, 20:59
@Ivca235 Ivanko, teprve teď jsem si všimla komentáře, moc děkuji za pochvalu (L). Jsem ráda, že Vám chutnaly :-p a že jste se do nich pustila :-). Já se k nim pořád nějak dostat nemůžu, už asi 2 měsíce ;-). Mějte se krásně (hello) (L)
bidulienka 16. 3. 2009, 12:32
ako dlho m,usi kysnut cesto ked chcem robit rohliky hned?mohli by ste mi poradit ci je lepsie ho nechat na chlade odstat a potom z neho robit alebo ho hned dat vykysnut a robit rohliky,dakujem
Ircula 16. 3. 2009, 20:53
@bidulienka Dobrý večer, Moniko, pokud chcete dělat rohlíky hned, je lepší nechat těsto kynout v teple :-). Pokud chcete po delší době, klidně jej šoupněte dochladu, pak vykyne a jde to (Y). Tak ať se povedou (Y) (hello)
Hupcza 15. 3. 2009, 11:38
potvrzuji, že jsou výborné i druhý den (Y) díky za recept (jen jsem neměla vajíčko na potření a tak výsledek nebyl samozřejmě tak hezký jako váš :^), na chuti to ale nic nezměnilo :-))
Ircula 15. 3. 2009, 20:22
@Hupcza Michaelko, to jsem ráda, že to můžete potvrdit :-), nám nějak do 2. dne nezbývají, tak jsem ráda, že snad tolik nelžu ;-) (L). Jo a není zač (L) (hello)
gate 16. 1. 2009, 15:36
Před chvílí jsem dopekla a jsou teda opravdu vynikající (Y). Lepší rohlíky se mi ještě nepovedly |:o). Těsto super, bezva se s ním pracovalo. Moc velké díky za recept!!! (dance) (dance) (dance)
Ircula 16. 1. 2009, 18:11
@gate Milá Gábi, není zač :-$. Moc děkuji za pochvalu (L). Jsme s nimi na tom podobně ;-) :-p. Zítra je taky dělám, už se na ně těším (zajic). Díky, papa (hello)
Romcula 13. 1. 2009, 13:53
Irenko, houstičky byly vynikající, včera jsem dělala poprvé a dneska jsem musela zadělávat znovu ;-). Tvary máte nádherné (Y) (Y) (Y), jako z profi pekárny (Y) (Y) (Y) Děkuji za recept Romana (L) (hello) (hello) (hello)
Ircula 13. 1. 2009, 19:17
@Romcula Romanko, moc děkuji (L). Jsem moc ráda, že Vám chutnaly (Y). U nás se taky po nich jen zapráší (zajic) :-). Díky a není vůbec zač. (L) (hello) (flower) (hello)
pepro 6. 1. 2009, 21:16
už dlouho jsem se na ně chystala, ale upekla jsem je až dnes. Jsou VYNIKAJÍCÍ (Y) (Y) (Y) Sice moje výtvorjy nevypadají tak ukázkově jako Vaše, ale to nevadí - mizí z talíře kosmickou rychlostí ;-) ;-) ;-) Díky za recept (hello)
Ircula 7. 1. 2009, 10:37
@pepro Děkuji, Petro, za pochvalu :-$ (L), jsem ráda, že Vám chutnají. Taky je zase musím udělat *-), nějak mi na to nezbývá čas. Určitě jsou vaše výtvory krásné, moje taky nejsou zrovna ukázkové +o(. Hlavní věc je, že chutnají :-p, vzhled se časem zlepší ;-), aspoň v to doufám u sebe ;-) :-$. Děkuji za zprávičku (L) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)
zdenakucerova 11. 7. 2008, 19:57
Irenko chválím, chválím chválím. Co chcete pilovat na tvaru??? :-$ Rohlíčky i housky máte báječné, jak z reklamy na nedělní snídani :-) Zdena
Ircula 12. 7. 2008, 21:26
@zdenakucerova Milá Zdeňko, jsem ráda, že vám chutnaly, díky také za pochvalu tvaru, to jak jsem tu koukala na jiné maminky *-) , tak si říkám, že to musím zlepšit ;-), že je ještě k tomu prostor. Ale ony se snědí i tak :-p a snad se jim i líbí. ;-) (L) (L) (L)
jezinka 11. 7. 2008, 19:26
Milá Irenko, tak jsem právě vytáhla várku rohlíků z trouby a jsou úžasné!!!!!! (zajic) (zajic) (zajic) a UŽ SKORO NEJSOU !!!!!! manža a naši dva raubíři se na ně vrhli a olizují se až za ušima.... to jsou snad nejlepší rohlíky jaké jsme kdy jedli (Y) (Y) (Y) Moc Vám děkujeme za recept, jsou neuvěřitelné!! (clamp) (clamp) (clamp) Martina a (Z) (child5)
Ircula 12. 7. 2008, 21:24
@jezinka Martinko, moc děkuji zachválu, moc mě těší, že vám chutnají. díky, díky díky (L) (L) (L) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie