Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 143 návštěvníků)

**Šalamounské řezy**jednoduchý, bleskový ..... neokoukaný recept :-)**

0.0
**Šalamounské řezy**jednoduchý, bleskový ..... neokoukaný recept :-)**

Potřebné ingredience

**TENTO RECEPT JSEM OBJEVILA V JEDNOM ZE STARŠÍCH ČÍSEL ČASOPISU APETIT A OD TÉ DOBY PEČU VŽDY,KDYŽ MÁ PŘIJET NEČEKANÁ NÁVŠTĚVA A JÁ NEMÁM ČAS PÉCT ČASOVĚ NÁROČNĚJŠÍ MOUČNÍK............JSOU KRÁSNĚ VLÁČNÉ A KROMĚ KOKOSU JE MŮŽETE POSYPAT NAPŘ.OŘECHY,STROUHANOU ČOKOLÁDOU,NEBO POLÍT ČOKOL.POLEVOU - ZÁLEŽÍ NA VÁS :-) **RECEPT JSEM OPROTI PŮVODNÍMU MALINKO POUPRAVILA** Na plech o vnitřním rozměru 34 x 28cm (samozř.může být i trochu menší,buchta pak bude trošku vyšší a vůbec to nevadí) si připravíme: *440g krupicového cukru (buchta je sladší a tak kdo má raději méně sladkou,stačí 400g cukru)* *1 HERA* * 2 lžíce kakaa holandského typu* * 1 prášek do pečiva* * 300g polohr.mouky* * 4 vejce* * 180ml rumu (mám zkušenost,že stačí tak 120ml)* * 250ml mléka (v původ.receptu je místo mléka použita voda) * kokos na posypání (nebo např.ml.ořechy,strouhaná čokoláda atd.)*

Postup přípravy

1) Cukr nasypte do hrnce, zalijte 250ml mléka, přidejte heru i kakao a za stálého míchání zahřívejte, aby se vše spojilo. Ale POZOR směs nesmí projít varem! Pak odeberte bokem cca 100ml směsi, smíchejte s rumem a nechte stranou na pozdější použití.
2) Zbytek hmoty doporučuji přendat z kastrolku do vyšší mísy. Přidejte žloutky, mouku s práškem do pečiva a promíchejte. Bokem si ušlehejte dotuha bílky a opatrně vmíchejte do těsta.
3) Těsto nalejte do pekáčku vyloženým pečícím papírem a pečte pozvolna 160C horkovzduch cca 20-25min. Propečení těsta otestujte špejlí. Nesmí být vyschlé,ale vláčné.
4) Po upečení ihned polévejte odebranou směsí s rumem - poleva se krásně vpije do moučníku. Na závěr posypte kokosem,nebo čím máte rádi.

Řezy jsou krásně vláčné ještě třetí den po upečení :-)

TIP: Do těsta můžete ještě přidat rozinky předem namočené v rumu :-)

**Tentokrát jsem sypala půl kokosem a půl ml.lístkovými ořechy**

:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

xmilenax 22. 8. 2013, 20:42
Znám ji už roky pod názvem Vařená buchta, je opravdu vynikající. Dlouho jsem ji nedělala, teď jak na ní koukám, jsem dostala chuť, zítra jdu na ní ^o)
Žirafka1 23. 8. 2013, 23:22
@xmilenax (Y) :-) Tak ať si zase pochutnáte.....děkuji za příspěvek (flower) (hello) (C)
TOPOLINO&CA 22. 8. 2013, 13:06
(Y) (Y) (Y) (Y) KOUKÁM, MARTI, ŽE BUDU JEDNA Z MÁLA, KDO JI NEZNÁ.... HNED TISKNU A UPEČU.. MÁME TU ŘEMESLNÍKY, TAK SE BUDE HODIT... (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) OPRAVDU MOC DÍKY ZA SUPER TIP (L) (L) (L) JSTE ŠIKULKA. LENKA
Žirafka1 22. 8. 2013, 19:53
@TOPOLINO&CA (Y) :-) Dobrý den Leni, jsem ráda,že jste si našla zrovna můj recept (L) Tak doufám,že Vás nezklamu, protože Vaše recepty jsou naprosto úžasné a je vidět,že pečení rozumíte (F) (F) (F) (hello)
kolobezka 2 21. 8. 2013, 16:21
Mohu potvrdit jsou dobré já je dělám už hodně dlouho dříve to letělo u nás jako "dukátka" protože se tuk jmenoval "Dukát". Přeji všem dobrou chuť
Žirafka1 21. 8. 2013, 21:53
@kolobezka 2 (L) (L) (L) Evi, moc děkuji. (flower) (hello)
nasta77 20. 8. 2013, 7:47
(Y) (Y) (Y)Řezy jsou výborné :-) :-) :-)Marti (L)díky (L)za recpet :-)
Žirafka1 20. 8. 2013, 19:32
@nasta77 (F) (L) Nadi, jsem potěšena.....já děkuji,že jste recept vyzkoušela. (flower) Pěkný zbytel léta (hello) (jablka) (plaz)
JanaPas 19. 8. 2013, 23:05
tuhle buchtu už peču 25let pod malinko jiným názvem:Šalamounova buchta. Vždycky jsem přemýšlela co se stane, když směs projde varem .... nestane se nic (H). Nepoužívám mléko, ale opravdu jen tu vodu. A do směsi z plotny dávám ostatní suroviny celkem hned. Vejce dávám celá, nikdy nešlehám bílky zvlášť. A rumíkem se směsí polévám i přes kokos, když jsem buchtu polila a teprve pak dala kokos, tak padal hodně dolů a byl všude... Takže buchtu po vytažení z trouby posypu kokosem a poliji. Buchta je dobrá a peču ji často.A zrovna nedávno jsem si říkala, že jsem tuto buchtu tady nenašla a že ji sem dám, že třeba někomu zachutná. A chutná, protože je fakt dobrá a rychlá. Já ji dělám rovnou ve větším hrnci a tam to ostaní přidám a jen promíchám metlou.
Žirafka1 20. 8. 2013, 19:30
@JanaPas (Y) :-) Jani, děkuji za příspěvek. S tím nalitím polevy přes kokos je to dobrý nápad, vyzkouším (clamp) Také jsem se hodně divila,že nikdo přede mnou sem recept nedal, protože hodně maminek,jak to tady čtu recept zná a buchtu peče (flower) (hello)
lenavackova 20. 8. 2013, 20:43
@Žirafka1 Řezy jsou výborné,znám jako "buchta Šalamoun"nebo "Hop do trouby"a recept je tu několikrát (F)
Žirafka1 21. 8. 2013, 21:54
@lenavackova :-) (L) Leni, děkuji za kladný příspěvek (flower) (hello)
jeremy 19. 8. 2013, 20:12
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Žirafka1 20. 8. 2013, 19:27
@jeremy (L) (L) (L)
beruškaveruška 19. 8. 2013, 9:02
děkuji moc za recept buchta je vynikající budu péct častěji je hodně vláčná, a moc dobrá cukru jsem dala méně jak jste psala a je to akorát (L)
Žirafka1 20. 8. 2013, 19:26
@beruškaveruška Dobrý den Veroniko :-) jsem ráda,že buchta Vám chutnala a že jsem se s tím cukrem trefila (Y) :-) Mějte se moc pěkně (flower) (hello)
lussis 17. 8. 2013, 17:52
Také dělávám pod názvem vařená buchta, ale místo rumu dávám instantní kafe. Manžel nemá rád rum. Ale už jsem ji dlouho nedělala, je výborná. (Y) (Y) (Y)
Žirafka1 17. 8. 2013, 19:43
@lussis (Y) :-) Lucie, děkuji za příspěvek, s tou kávou to také může být dobré (Y) (flower) (hello)
taba 16. 8. 2013, 8:23
Určitě vyzkouším, vypadá to zajímavě a jedle.....možná část cukru nahradím oříškama *-)
Žirafka1 16. 8. 2013, 21:24
@taba (flower) Dobrý den Moniko, budu moc ráda,když recept vyzkoušíte. Jen pozor na to množství oříšků, mohla by se Vám pak buchta při krájení rozpadat. Já bych spíš dala jen méně cukru a oříšky posypala horní část :-$ (Y) (hello)
ZDENDA57 15. 8. 2013, 21:58
Martinko ja mam tento recept po mamince ma vic jak 35 let a nekdo recept prelozil z rakouske televize a mam ho pod nazvem Rezy z rakouske televize a pritom ma tak hezky nazev (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
Žirafka1 15. 8. 2013, 22:50
@ZDENDA57 :-$ :-) Dobrý den Zdeni, vidíte, tak takový původ těchto řezů bych vůbec nečekala ,-) S těmi názvy je to někdy legrace (flower) Mějte se pěkně (hello) Martina
haysekm21 14. 8. 2013, 11:25
Můžu mít dotaz.. kokos nebo ty ořechy sypete přímo na syrové těsto a pak upečete i s tím??
Žirafka1 14. 8. 2013, 11:55
@haysekm21 (L) (F) Dobrý den Hani, kokosem,nebo oříšky zdobím buchtu po vytažení z trouby. Napřed na ni naleju odebranou tekutinu s rumem (dle receptu) a potom,dokud je to ještě vlhké, tak zdobím,aby vše na buchtě pěkně drželo. Pokud se rozhodnete sypat třeba strouhanou čokoládou,tak musíte počkat,až buchta trochu vychladne,aby se Vám čokoláda nerozpustila (flower) (hello)
haysekm21 14. 8. 2013, 14:48
@Žirafka1 Tak buchta už je upečená.. čeká na vychladnutí a snězení (Y) (Y) :-)
Žirafka1 14. 8. 2013, 15:24
@haysekm21 (Y) :-) Hani, bezva, tak doufám,že bude chutnat (L) (hello) (F)
Petttt 11. 8. 2013, 9:55
(hello)Výborný koláč peču ho moc let |:o)
Žirafka1 11. 8. 2013, 11:06
@Petttt (L) (hello) Děkuji za komentář a přeji pěkný den Martina (F)
Ivinkaul 10. 8. 2013, 22:21
Tuto buchtu taky peču, jen ji znám pod jiným jménem, u nás veeeelmi oblíbená. (Y)
Žirafka1 10. 8. 2013, 22:38
@Ivinkaul :-$ ,-) Ivanko, název je to velmi záludný, ale jak tady čtu, tak spousta maminek ji zná ................ ,-) a já si myslela,že tady s touto buchtou aspoň podle názvu budu první :-$ (flower) (hello)
znamenivah 10. 8. 2013, 22:40
@Žirafka1 Martinko-šup s fotečkou i receptíkem ke mě na FB...... (Y)
Žirafka1 10. 8. 2013, 23:01
@znamenivah (L) Jani, pošlete mě prosím odkaz na Váš FB. Klidně mě ho pošlete přes vzkazy ke mě na mail. (F) :-)
znamenivah 11. 8. 2013, 10:33
@Žirafka1 Martinko vzkaz odeslán. (F)
znamenivah 10. 8. 2013, 21:32
sakra to vypadá dobřééééééééééééééééé (clamp) kradu a ukládám... ^o)
Žirafka1 10. 8. 2013, 22:40
@znamenivah (L) (F) Jani, vyzkoušejte, řezy jsou opravdu hodně jednoduché, povedou se každému (flower) (hello)
laskonka333 10. 8. 2013, 20:24
|:o)
Žirafka1 10. 8. 2013, 20:28
@laskonka333 (F) (L)
Pami 10. 8. 2013, 20:20
(F)
Žirafka1 10. 8. 2013, 20:27
@Pami (L) (hello)
žingi 10. 8. 2013, 19:45
taky dělám,jen s tím názvem jsem se setkala až tady http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=129109&user=34593
Žirafka1 10. 8. 2013, 20:26
@žingi ,-) Jani vídíte.....já právě hledala,jestli tu nenajdu buchtu se stejným názvem,abych nevkládala 2x :-$ Pod tímto názvem jsem ji našla práve v Apetitu. Je to výtisk z roku 2008, pro ty maminky,co by si případně chtěly překontrolovat např. vyšší množství cukru v receptu ,-) Děkuji za příspěvek. Mějte se pěkně (hello)
Skramuška 11. 8. 2013, 0:00
@Žirafka1 Nazev je urcite starsi - tuhle buchtu znam od sve byvale skorotchyne, ktera ji tehdy prinesla jako novinku z prace a uz tehdy /pred 23lety/ se jmenovala Salamoun. Delame ji doma, zvladne ji i muj 8 lety syn, jen nekdy misto rumu davam trest a naredim vodou tu polevu.
žingi 10. 8. 2013, 21:35
@Žirafka1 ,-)to mi vůbec nevadí (kocka)já byla překvapená z tohoto názvu,ale už jsem teda poučená ,-)mamka to doma dělávala a teď to peču raz za čas,ale pořád je to jen herová obyč.buchta-teda u nás (F) (hello)
Žirafka1 10. 8. 2013, 22:17
@žingi (Y) :-) Ano, máte pravdu, je to obyčejná, hlavně jednoduchá buchta, malinko zvláštní podle mě právě tou polevou (flower) (hello)
Jonáš7 10. 8. 2013, 19:34
cukru víc jak mouky *-)
Žirafka1 10. 8. 2013, 20:25
@Jonáš7 (F) Ano Věrko, toho cukru je opravdu tolik,kolik tu píšu, i když se to zdá divné. :-$ Recept jsem několikrát vyzkoušela,takže určitě funguje :-) A jak píšu, cukru doporučuji malinko ubrat. (flower) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie