Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 131 návštěvníků)

skalický trdelník na plech - s DP zo slovenského MMB

0.0
skalický trdelník na plech - s DP zo slovenského MMB

Potřebné ingredience

recpet som prebrala zo slovenského MMB :
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4193 - autorkou je paní Andrea Gajarová (ajkagajka) ID 1976 - týmto jej velmi ďakujem, že mi s velkou radosťou dovolila zverejniť tento fakt vynikajúci receptík aj pre maminky a pekárky s českého MMB......:))

Postup přípravy

Prísady :
NA CESTO: *250ml mlieka *2PL rumu *3PL rozpusteného masla *štipka soli *3 žĺtky *400g polohrubej múky *8PL cukru *1 bal. sušené droždie NA POTRETIE CESTA: *1rozšľahaný bielok NA POSYPANIE CESTA: *200g nasekaných vlašských orechov NA POSYPANIE TRDELNÍKA: *práškový cukor zmiešaný s vanilkovým




Cesto na túto dobrôtku môžte pripravovať v pekárničke, ale kľudne aj ručne. Isto bude aspoň z polovice taký dobrý ako je ten náš, pravý skalický!
o pekárničky najprv nalejeme tekuté prísady.
Potom pridáme „suché“.
Zapneme pekárničku na program miesenie a kysnutie cesta.
Medzitým si nasekáme oriešky.

Rozvaľkané opatrne prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. / Pokial je cesto riedšie, neľakajte sa, ja som ho najkor šupla na pomúčený vál, pokúlala ho, aby sa tak nelepilo a potom som ho bez válania rovno ,,kydla,, na ten peč. papier / už na plechu/ a pomúčnými rukami naťahovala upravovala a rozcopakávala po celej ploche / ako cesto na pizzu/. Keď už máte cesto na papieri, tak ho celé potrite vaječným bielkom.

Posypeme orieškami. Pečieme na 180°C cca 25 minút. Treba ho sledovať

Ešte horúci trdelník bohato posypeme cukrom / najlešie je najskor ho pocukrovat jedným vanilkovým cukorm po celej ploche a potom husto posypat práškovým/ - cukrujteme ho ešte horúci.

mňam, mňam - je úúúžasný..............:)))

Takto vypadá originál Skalický trdelník, pečie sa na špciálnej forme a kedže tu nemam a trdelík milujeme tak som si dovololia skopírovat sem tento recpet aj s origoš fotkami od pani Andrea G. (ajkagajka) ID 1976 zo slovenského MMB . lebo verím, že aj tu si najde hodne priaznnivcov.......:)
Trdelník sa dá robit v roznych obmenách, napr. miesto orechov sa može dat škorica s cukrom akakaoum, alebo čisto vanilkový - už podla fantázie........

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Dadula118 12. 4. 2009, 22:25
Dělala jsem ho několokrát a mouku jsem nikdy nepřidávala,hodně záleží na mouce. :-$My ho milujem,já jsem ho schopná sežrat půl plechu na posezení ;-)
Handulinka 28. 10. 2008, 15:02
Musela jsem přidat dost mouky, aby těsto nebylo řídké. Jako trdelník to teda nechutná, ale já mám ráda sladké cokoliv, takže zbaštím (pl)
cicmoši 13. 1. 2009, 12:44
@Handulinka (L) (L) (L)
Kaca77 19. 10. 2008, 10:43
zkusila jsem ho včera, místo ořechů jsem dala plátkové mandle a pod cukr navíc ještě skořici a to bylo žráááááádlo |:o) |:o) |:o) díky za tip, už mám uloženo, i když s úpravami receptu....a budu péct častěji, to je přesně snídaně pro mě :)) tady je výsledek (L) http://foto.dama.cz/foto.php?f=410950 http://foto.dama.cz/foto.php?f=410953
cicmoši 13. 1. 2009, 12:43
@Kaca77 (Y) (Y) no to vypadá skutočne fantasticky (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (Y) (Y)
cwachtova 5. 8. 2008, 12:10
Ahojky! (F) Trdelník jsem dělala na oslavu nar. mého syna a všichni si ho moc pochvalovali (clamp) , plech zmizel ani nevím jak a tchyně si okamžitě psala recept ;-) . Byla jsem hodně zvědavá jaké to bude, protože Skalický trdelník miluju a rodina ze Slovenska mi ho vozí kvanta a je okamžitě pryč :-D (zajic) . Díky tomuhle receptu si ho budu moct udělat kdykoliv! Díky!!!!! (L) (flower) Katka
karass 7. 4. 2008, 8:47
Ahoj, děkuji za receptík, včera jsem vyzkoušela, těsto bylo v pořádku, pěkně se natáhlo na plech, akorát na náš vkus je to strašně suché. Teplé to byla mňamka, ale teď to jakoby ztvrdlo. Originál jsem nikdy nejedla, možná to má mít takovouhle chuť. (F)Iva
Kaca77 19. 10. 2008, 10:51
@karass já měla opačný "problém" ..mám horkovzdušnou troubu a ta dost vysušuje..takže po upečení to bylo suché, na noc (pekla jsem to včera večer asi v půl deváté) jsme to přikryla potravinovou fólií a dala do špajzu...a ráno byl hmmmmmmmmmm eňo ňůňo (Y) (Y) :-) |:o)
jája03 22. 3. 2008, 23:50
paní Katarínko, dělala jsem vše podle receptu a těsto bylo strašně moc řidké, tak jem musela přidat mouku a i tak po vykynutí se těsto strašně lepilo :-( . a asi jsem to i zblbla s tím cukrem, dala jsem zarovnané lžíce a těsto bylo strašně plané :-| :'( ale nevzdávám to, příště zkusím ubrat mléko a dám víc cukru
Kaca77 19. 10. 2008, 10:49
@jája03 Odpověď pro Vás i pro Jitku S.: Kamarádka mě varovala, že je to takto podle receptu těsto řídké, tak jsem se nechala inspirovat její radou a dala jen 200ml mléka a mouky 500g a bylo to SUPER!!! Žloutky jsem měla trošku větší, ale bylo to OK, cukru také podle receptu zarovnané lžíce, stejně tak rumu nešetřit....ale ne ty klasické lžíce, mám u pekárny odměrku normovanou na čajovou lžičku a polévkovou lžíci...a ty dávám zarovnané a je to akorát...u klasických lžic bych se bála, přece jen některé jsou hlubší, některé vyloženě ploché *-) Pekárna umotala, těsto se malinko lepilo, ale bylo náááádherně pružné...a podle popisu v receptu jsem si pomoučila trochu ten pečící papír i ruce a roztahala ho po celé ploše plechu...a výsledek je pak výše v mém příspěvku (L) (L) (L) jo a chce to opravdu pak navrch cukrem nešetřit...normálně moučkový cukr přes sítko, aby nebyl vidět povrch...a je to ňamka!!
Vanny1 30. 8. 2008, 11:10
@jája03 nic si z toho nedělejte, já to samé, těsto řidké tak sem během zadělávání přidala hodně mouky, pak vykynulo krásně až povrch pekárničky, ale ejhle nechutně lepivé, takže další a další mouka a pořád lepilo a lepilo, tak nakonec skončilo v koši 8o| 8o| 8o|. přitom se nechci nějak vychloubat, ale pekařka i kuchyřka sem celkem dobrá, myslím že prostě chybka je spíš někde v receptíku než v pracovním postupu. možná že jsem měla zbytečně velké žloutky , no rozhodně sem tak zklamaná že znovu zkoušet nebudu. :-| ale všem kterým se povedl tiše závidím a přeji dobrou chut, já si ho pravidelně kupuji na pouti a je to mnamka mnamozní
cicmoši 25. 3. 2008, 12:54
@jája03 (F) to ma mrzí,no skúste na budúce toho mliečka ubrať....... (F) (F) (F) nech sa zadarí lepšie......... (L) ja mám to cesto tiež redšie a preto ho plácam rovno na ten plech a pomúčenými rukami natahujem a packám kde potrebujem.......... (F) (F) (F)
Dadula118 15. 3. 2008, 19:58
včera jsem udělala plech a doslova jsme ho sežraly,málem i s plechem.zítra budu dělat zase (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (flower) (flower).Mám dvouměsíčního syna a musela jsem se krotit,abych toho nesnědla moc,jelikož kojím.
cicmoši 16. 3. 2008, 11:03
@Dadula118 :-) :-) tak to som mooc rada, že chutnal u nás je to tiež hviezda............. (Y) (zajic) (zajic) ;-) ;-)
nanen 8. 3. 2008, 19:44
(clamp) (clamp) (clamp) je báječný |:o) Právě vystydl a já si už dávám druhý degustační kousek :-o Udělala jsem část s povidly a druhou se skořicí a to celé zasypala oříšky (zajic) a do těsta jsem dala o dvě lžíce cukru méně. Určitě jsem ho nedělala naposledy (smich) Děkuji za super receptík |:o)
cicmoši 10. 3. 2008, 19:10
@nanen :-) :-) tak to som moc rada, že Vám chutnal, my sa tiež na ňom všetci ujížďáme........... ;-) ;-) (zajic) (zajic) (zajic) (F)
cicmoši 3. 3. 2008, 8:44
(Y) Včera som ho robila aje fakt vynikajúúúci - vrelo doporúčam všetkým milovníkom orechov.......... (Y) (Y) (F) (F) (F)
kafra 9. 3. 2008, 19:24
@cicmoši Maminka ho dělá,je to bomba (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
cicmoši 10. 3. 2008, 19:12
@kafra :-) :-) (Y) (clamp) (F) (F) (F)
cajule 10. 3. 2008, 10:18
@kafra Sem ráda že se tento recept dostal až tady protože co vím tak ve Skalici si recept na trdelník každý střeží máme tam rodinu a můžu jen doporučit je naprosto úžasný díky za recept hned ten váš vyskouším už se na něho těším na tu dobrotu (C)
cicmoši 10. 3. 2008, 19:12
@cajule :-) :-) no ja som mala s jeho objavenia obdobnú radost, práve preto, že viem aké ťažké je ten recept získat a takto verím, že si na ňom može pochutnať ozaj hodne ľudí ktorým tento koláčik chutná............ (Y) (zajic) (C) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie