(recept
si oblíbilo 108 návštěvníků)
Ořechovo - mrkvové řezy s krémem
Potřebné ingredience
Těsto: 150 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 150 g cukru krupice, ½ lžičky skořice, 100 g jemně nastrouhané mrkve, 80 g rozinek, 80 g sekaných vlašských ořechů, 2 vejce, 125 ml oleje. Krém: 100 g čokolády na vaření, 200 g zakysané smetany.
Postup přípravy
Celá vejce vyšleháme s polovinou cukru do husté pěny, za stálého šlehání pomalu vléváme olej. Smícháme suché suroviny, přidáme k nim mrkev, rozinky a ořechy.
Spojíme obě hmoty a opatrně promícháme. Nalijeme na menší plech (24 x 30 cm) s pečícím papírem a upečeme na 180°C asi 20 minut.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, odstavíme a vmícháme zakysanou smetanu. Vychladlý moučník potřeme krémem a dozdobíme.
Spojíme obě hmoty a opatrně promícháme. Nalijeme na menší plech (24 x 30 cm) s pečícím papírem a upečeme na 180°C asi 20 minut.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, odstavíme a vmícháme zakysanou smetanu. Vychladlý moučník potřeme krémem a dozdobíme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zonoro
(upraveno)
24. 1. 2022, 21:40
Zítra zkusím, obsahuje vše, co milujeme.
Nadys
(upraveno)
2. 10. 2016, 16:55
Grena 73
(upraveno)
2. 10. 2016, 16:41
Opět výborný recept
dolores001
(upraveno)
3. 3. 2016, 8:40
Chuťově výborný , ale byla jsem líná šlehat vejce zvlášť, smíchala jsem všechno dohromady a buchta není tak nadýchaná jako na obrázku. Příště se budu držet receptu.
babra
(upraveno)
7. 10. 2014, 12:42
Perfektní recept, dělala jsem do formiček na mufiny pro do školy, opravdu velmi povedené díky za recept
spero
(upraveno)
8. 10. 2014, 15:22
@babra
Gábinko, děkuji za zprávu. Jsem moc ráda, že Vám recept posloužil.
Majlabritka
(upraveno)
18. 5. 2014, 21:16
Taky mi nenanskočil, proč? Jinak super.
jansemi
(upraveno)
31. 8. 2013, 23:10
Ivanka, poprosím o radu: Aj keď som dala cesto na malý plech, koláč bol nízky, ani mi nejako nenarástol a celý sa veľmi drobil. Chuťovo bol dobrý, ale... Poprosím, v čom som mohla urobiť chybu? Vopred ďakujem za radu.
spero
(upraveno)
1. 9. 2013, 17:12
@jansemi
Napíšu Vám do vzkazů.
Ajdi
(upraveno)
31. 8. 2013, 22:12
Super, díky za recept. Moc nám chutnalo!
spero
(upraveno)
1. 9. 2013, 17:10
@Ajdi
Alenko, to je moc dobře, že vám řezy chutnaly. Děkuji za zprávu. Vážím si toho.
koblizecek
(upraveno)
26. 7. 2013, 20:10
Musi tam byt ty rozinky?My je nejime.
Paluna
(upraveno)
24. 7. 2013, 1:21
Ivanko, moc děkuji opět za super recept od Vás - buchta je výborná, rychlá a prostě luxusní....
spero
(upraveno)
25. 7. 2013, 19:34
@Paluna
Pavlínko, děkuji za zprávu. Jsem moc ráda, že vám moučník chutnal .
moni246
(upraveno)
17. 7. 2013, 9:14
Moc díky za super recept ! Skvělý, chutný a krém překvapivě rychlý, tuhý .....Více ořechů u nás vůbec nevadí. Prostě chutná !!! díky
spero
(upraveno)
17. 7. 2013, 13:53
@moni246
Moničko, děkuji za pěkný komentář. Potěšil.
Zrušený účet
(upraveno)
14. 7. 2013, 21:59
Milá Ivanko, dnes jsem vyzkoušela opět Váš recept a opět nezklamal a měl velký úspěch, dokonce i manžel, který když v názvu četl mrkvový, tak byl velmi skeptický se pak nad výsledkem rozplýval. Moc díky za Vaše recepty, které k nám přinášejí bezva pohodu pod pergolou s kafíčkem.
spero
(upraveno)
16. 7. 2013, 23:00
@
Evičko, Vaše zpráva mě moc potěšila a děkuji za ni. Tak krásně jste to napsala, že tu pohodu úplně cítím. Mějte se moc a moc hezky. Ivana
andyy
(upraveno)
21. 6. 2013, 12:36
taky zkusim tak vyzkoušeno-vyborny,ale opravdu je na malý plech tak jak píšete,jinak by nebyl vysoký...takže kdo ma rad vyšší moučniky tak dělejte z 2 dávky...zařazuji mezi oblíbene:o)
Libis01
(upraveno)
16. 6. 2013, 9:12
Včera jsem dělala, moc děkuji za recept, je vynkající, nedá moc práce a všem ohromně chutnal!!!!
spero
(upraveno)
16. 6. 2013, 18:41
@Libis01
Tak to mě velice těší. Děkuji za zprávu.
cananousek
(upraveno)
17. 6. 2013, 17:31
@spero
ahojky tak jsem o vikendfu zkousela a vyborny.decka to všechno snedli ani manzel nestihl ochutnat
spero
(upraveno)
18. 6. 2013, 13:21
@cananousek
Ivi, děkuji za zprávu, moc mě potěšila.
laskonka333
(upraveno)
13. 6. 2013, 8:18
cananousek
(upraveno)
14. 6. 2013, 14:17
@laskonka333
zdravim chtěla bych to skusit upéct ale v receptu je napsano našlehat polovinu cukru s vejci ale není tam napsano kam dat tu druhou polovinu cukru.muzete me poradit diky
spero
(upraveno)
14. 6. 2013, 15:51
@cananousek
Ivi, ten zbývající cukr smícháte s moukou, práškem do pečiva a skořicí, vytvoříte suchou směs, pak přidáte ostatní suroviny atd. Tak ať se Vám dobře peče a pochutnáte si.
cananousek
(upraveno)
14. 6. 2013, 18:07
@spero
super diky za pomoc,dam vedet jak nam chutnalo
koza strakata
(upraveno)
12. 6. 2013, 21:17
Ivanko , opravud luxusní receptík , moc nám chutnalo
spero
(upraveno)
12. 6. 2013, 23:01
@koza strakata
Martinko, to mě opravdu moc těší. Děkuji za zprávu.
i-modda
(upraveno)
9. 6. 2013, 19:17
Včera jsem pekla a je VYNIKAJÍCÍ Opravdu jedny z nejlepších řezů, určitě budu péct znovu
spero
(upraveno)
11. 6. 2013, 21:55
@i-modda
Moc děkuji za krásný komentář. Jsem ráda, že vám řezy chutnaly.
evakamil
(upraveno)
4. 6. 2013, 8:15
Výborná buchta,v poslední době jsem lepší nejedla.Včera jsem ji udělala a dnes již není. Eva
spero
(upraveno)
4. 6. 2013, 18:11
@evakamil
Evičko, moc mě potěšilo, že vám řezy tak chutnaly. Děkuji za krásný komentář.
dalmatinac
(upraveno)
25. 5. 2013, 13:18
Veľmi sa mi páčil, tak som ho hneď vyskúšala, práve vytiahla z rúry, ale dala som miesto mrkvy jablko, miesto hrozienok (nemala som) sušené brusnice, a omylom len 100 ml oleja. Ostal taký trocha nižší ako tu na obrázku, ale nevadí, ešte idem urobiť ten krém a neviem, či nemám dať najprv trocha lekvár a potom krém, lebo sa mi zdá taký suchší.
spero
(upraveno)
25. 5. 2013, 21:42
@dalmatinac
Danuško, jsem ráda, že jste moučník hned vyzkoušela. Doufám, že ke spokojenosti rodiny. Já bych řekla, že je spíš takový šťavnatý, u nás mooooc chutnal a zmizel velice rychle.
dalmatinac
(upraveno)
26. 5. 2013, 10:06
@spero
No nakoniec som ten lekvár teda nedala, a musím povedať, že nechýba, je skutočne perfektnýýýýýýýýýýýý, a po odstátí a stuhnutí krému je fakt aj šťavnatý (len keď som ho chutnala hneď po vybratí a ešte nedokončený, vtedy sa mi zdal taký suchší). Určite budem robievať často. Vyhovuje mi aj tá veľkosť a rýchla príprava.
laskonka333
(upraveno)
25. 5. 2013, 0:34
spero
(upraveno)
25. 5. 2013, 21:42
@laskonka333