(recept
si oblíbilo 230 návštěvníků)
Kynuty knedlik-jiny uz nedelam!
Potřebné ingredience
500g hrube mouky,2 vejce,1 lžička soli NA KVÁSEK: 250 ml vlazneho mleka,1 lžička cukru a 30 g drozdi
Postup přípravy
Do mouky rozklepnu vejce,pridam sul,zamicham,aby se sul vsude dostala.Pak priliju kvasek (mel by byt krasne nadychany),a zpracuju testo.Obcas se mi stane,ze lepi,tak si ho podsypavam hrubou moukou.Dam ho odpocinout(nejlepe nekam do teplicka).Asi po 30 minutach je krasne vykynute,tak si testo rozdelim na dva díly,ze ktereho vyvalim sisky asi jako delky pekace.PROPICHAM SPEJLI-aby unikl vzduch-a tim by knedliky nemely prasknout.Necham je jeste cca 15 minut kynout-mezitim si zacnu ohrivat vodu v pekaci-na dvou plotenkach zaroven-a jde to velmi rychle.Pak kneldiky vlozim do vrouci vody a varim priklopene z kazde strany cca 7 minut.Po uvareni vyndame z vody,propichame znovu spejli,aby odesla para a potreme je olejem,aby neokoraly :-)Knedliky jsou krasne nadychane,nepraskaji a sou diky pekacku rychleji uvarene :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
sympatie
(upraveno)
30. 5. 2013, 15:28
Já dávala taky jen hrubou,a naučila jsem dávat polovinu polohrubé, a méně kvasnic, na tohle množství mouky stačí 10 g. A dávám jen žloužek.
dmk61
(upraveno)
30. 5. 2013, 7:14
Kolko vody sa tam prosim dava?
zdenka54
(upraveno)
29. 5. 2013, 21:06
Jsou opravdu nej. . akorát já dávám mouku napůl s polohrubou a jsou lepší
laskonka333
(upraveno)
22. 5. 2013, 12:26
Didiii
(upraveno)
22. 5. 2013, 11:32
Děkuji za recept, knedliky jsem zkoušela a byly výborný, jiný už taky nedělám
U Kratochvilky
(upraveno)
12. 5. 2013, 11:56
SUPER Po x letech jsem dělala domácí knedlíky a dopadly na jedničku Veliký dík za skvělý recept
Alena 2711
(upraveno)
6. 5. 2013, 19:56
Vypadají luxusně
bohadlova.jana
(upraveno)
6. 5. 2013, 16:34
tak ty jsem si přesně opsala z Prostřeno pořadu.jestě jsem nevařila ale take si myslým .že budou nejlepší.
Lucyje83
(upraveno)
6. 5. 2013, 21:34
@bohadlova.jana
ano,jsou z poradu Prostreno,a jsou opravdu moc dobre.Daji se prirovnat ke knedlikum delanym na pare