(recept
si oblíbilo 886 návštěvníků)
Bramborový knedlík DOMÁCÍ-RYCHLÝ a jako PEŘÍČKO !!!
Potřebné ingredience
1 KG NAŠKRÁBANÝCH BRAMBOR , 1/2 KG MOUKY HRUBÉ,1 -2 VEJCE dle velikosti-já mám domácí velká -1x potravinová folie....... dělám vždy půl dávky mouky na množství oloupaných brambor.......
Postup přípravy
Brambory oškrábeme, nakrájíme a dáme klasicky vařit do osolené vody.
Po uvaření-můžou být i rozvařené-je rozmačkáme jako kdybychom dělali bramborovou kaši.
Já používám ruční šlehač.
Přidáme vajíčko a mouku /já dávám dvě vajíčka/ a zpracujeme těsto-není tuhé,je nadýchyné.
ozložíme si potravinovou folii,dávám dva pásy přez sebe-a na ně naložíme těsto-vytvarujeme šišku a balením do folie ještě upravíme tvar.
Na jednom konci uděláme uzel-kdo nezvládne-může zavázat provázkem
A k tomu konci pořádně knedlík natlačíme,upravíme a zavážeme i druhý konec.
vaříme ve vroucí vodě cca 20 minut až nám vyplave nahoru-sem tam otočíme a je hotovo.
Knedlík je jako peříčko-tím že drží tvar ve folii nemusíte dávat tolik mouky a mít místo knedlíků beton
Knedlík není oslizlý.
Dobrou chuť
RECEPT LZE POUŽÍT NA HALUŠKY-to stejné jen dávám na kilo brambor o cca 10 dkg mouky méně -jen protlačím těsto přes haluškovník do vařící vody mírně osolené
někdy tlačím přes haluškovník i místo knedlíku k zelí a masu
Po uvaření-můžou být i rozvařené-je rozmačkáme jako kdybychom dělali bramborovou kaši.
Já používám ruční šlehač.
Přidáme vajíčko a mouku /já dávám dvě vajíčka/ a zpracujeme těsto-není tuhé,je nadýchyné.
ozložíme si potravinovou folii,dávám dva pásy přez sebe-a na ně naložíme těsto-vytvarujeme šišku a balením do folie ještě upravíme tvar.
Na jednom konci uděláme uzel-kdo nezvládne-může zavázat provázkem
A k tomu konci pořádně knedlík natlačíme,upravíme a zavážeme i druhý konec.
vaříme ve vroucí vodě cca 20 minut až nám vyplave nahoru-sem tam otočíme a je hotovo.
Knedlík je jako peříčko-tím že drží tvar ve folii nemusíte dávat tolik mouky a mít místo knedlíků beton
Knedlík není oslizlý.
Dobrou chuť
RECEPT LZE POUŽÍT NA HALUŠKY-to stejné jen dávám na kilo brambor o cca 10 dkg mouky méně -jen protlačím těsto přes haluškovník do vařící vody mírně osolené
někdy tlačím přes haluškovník i místo knedlíku k zelí a masu
knedlík ve folii
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
pilarovci
(upraveno)
12. 5. 2013, 21:24
Těsto je luxusné!!! Knedlíky fantastické, robila som aj noky a super ....a pridávam malú vychytávku na uzavretie fólie- ikea uzávery sáčku. Nič sa s nimi vo vřící vode nestane, a použitie je rýchle a praktické http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4381241 Moc ďakujem za skvelý recept!!!
Dada34
(upraveno)
11. 5. 2013, 23:24
Hanka V.
(upraveno)
11. 5. 2013, 15:09
Tak mám hotovo!!!! Jani musím říct, že bramborový knedlík jsem dělala po několikáté a nikdy se mi nepovedl. Když sjem viděla Váš recept, řekla jsem si, že poslední šance a jinak s bramborovýma knedlíkama končím. Musím říct, že jsem nadšená, knedlíky se mi povedly jako nikdy předtím, jsou měkoučké lehoučké opravdu jako peříčko, žádný tuhý válec, který nejde ukrojit Jsou fakt fakt suprové!!!! Určtiě ukládám do oblíbených http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4380179
jožka
(upraveno)
11. 5. 2013, 23:07
@Hanka V.
Haničko děkuji
Levnytextil
(upraveno)
10. 5. 2013, 5:39
Taky určitě vyzkouším. Jen se chci zeptat, jestli jsem to dobře pochopila. Dáváte místo půl kila mouky jen 25dkg na 1kg brambor?
jožka
(upraveno)
10. 5. 2013, 12:48
@Levnytextil
Ne, tak jak je uvedeno na 1kg brambor půl kila mouky Je to myšleno tak, že když dělám z jiného množství brambor-tak dávám vždy mouky půlku váhy brambor Čili např. když dělám z 2kg brambor, tak dávám 1kg mouky Ať se povedou
Aliga
(upraveno)
14. 5. 2013, 22:42
@jožka
z 2kg brambor to je porce pro skolku
jožka
(upraveno)
15. 5. 2013, 9:10
@Aliga
to je akorát porce pro nás
DANINEC
(upraveno)
9. 5. 2013, 11:52
aknalb6677
(upraveno)
8. 5. 2013, 12:16
lidare
(upraveno)
24. 4. 2013, 17:45
to musím zkusit,já ve folii peču i sekanou,je to bezva
Dan.ka
(upraveno)
24. 4. 2013, 17:04
To se vaří i s tou folií?
jožka
(upraveno)
24. 4. 2013, 17:36
@Dan.ka
samozřejmě
Bylinka1
(upraveno)
24. 4. 2013, 19:48
@jožka
...a to je obyčejná potravinářská fólie nebo nějaká spešl?
jožka
(upraveno)
24. 4. 2013, 22:59
@Bylinka1
Jani je to obyč.potravinová. Je tam spíše jen kvůli manipulaci s knedlíkem. Protože těsto je jemné,není tuhé-a tak bez folie jej nechytíte dobře do ruky-a když je hážu do vody ,tak pak mám patvary Tak jsem to vyřešila takto-dělám tak i houskový-viz recepty.
laskonka333
(upraveno)
24. 4. 2013, 16:32