(recept
si oblíbilo 80 návštěvníků)
Rybízový koláč - jiný a zajímavý!!
Potřebné ingredience
20dkg másla35dkg hladké mouky150g cukru5žloutkůzpracovat jako linecké těstoNavrch:5 bílků 25dkg moučk. cukrurybíz
Postup přípravy
Těsto dát upéct do trouby na 200°C a rychle ušlehat 5 bílků a 25 dkg cukru moučky. Do sněhu vmíchat rybíz. Potřít nedopečené těsto sněhaem, ztlumit troubu na 150°C a péct 15-20 minut.
Dobrou chuť
Já rybízové bublaniny apod vůbec nemusím, tohle je jediná buchta ve které mi rybíz vůbec nevadí, naopak, je výborná!!
Dobrou chuť
Já rybízové bublaniny apod vůbec nemusím, tohle je jediná buchta ve které mi rybíz vůbec nevadí, naopak, je výborná!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Bára D.
(upraveno)
28. 10. 2007, 17:47
Tak jsem zkusila s ostružinami, ale je to moc peckovatý a navoněný , ale jinak dobrý, i když na rybíz to teda nemá
Bára D.
(upraveno)
18. 10. 2007, 13:10
Taky dělám a hned se po ní zapráší . Letos jsem jí dělala naposledy, už mi došel rybíz i z mražáku .
denny.kal
(upraveno)
26. 7. 2007, 13:25
Ahoj, taky jsem dostali rybíz a hledali jak na něj, protože ho moc nemusíme tenhle recept mě zaujal nejvíc, tak jsme ho zkusili a vida, moc se povedl, těsto v poho na celý plech, buchta se nerozpadala, tak jak u někdo uvádí, ale nádherně se dá krájet, jen po 20min. se mi zdál sníh "moc živý" nechala jsem to sušit v troubě o něco málo dýl, ale opravdu prima recept jen doporučuji díky Andrea
Věrka a Anetka
(upraveno)
28. 7. 2007, 21:01
@denny.kal
Tak to mám radost, že se koláč povedl, taky nemám s těstem nikdy problém, ten sníh je potřeba opravdu omrknout, každému peče jinak trouba, mně to vychází přibližně na těch 20min, ale už čas nesleduju, počkám až sníh zezlátne a je to
Věrka a Anetka
(upraveno)
12. 7. 2007, 13:02
Jsem moc ráda, že koláč chutná S těstem jsem nikdy problém neměla a dávám ho na velký pekáč. Možná bylo moc upečené před tím než se na něj dal sníh s rybízem - nemůže to být tím??
Brambořice
(upraveno)
10. 7. 2007, 14:51
Dnes jsem dělala, jen jsem měla trochu problém s těstem, bylo dost křehké, ale nakonec ok, jedli jsme to lžičkou a moc nám to chutnalo Super receptík
xara
(upraveno)
8. 7. 2007, 21:11
Výýýýbornýýýýý!!!!! Já teda taky moc rybíz nemusím, ale když už jsem ho dostala, tak jsem hledala recept jak ho využít. A Váš recept byl dobrá volba! Jen jsem váhala, zda je to recept na velký nebo menší plech a když jsem zvolila velký, tak se mi zdálo, že těsta bude málo. Nakonec jsem těsto přece jen roztáhla po celém plechu,ale koláč byl dost křehký, tak možná příště zkusím dát 1 a půl dávky na těsto. Vy to děláte na velký plech? Jinak fakt mňamka, díky za recept!!!
Věrka a Anetka
(upraveno)
4. 7. 2007, 22:57
Jsem moc ráda, že má koláč úspěch Moni, linecké těsto se zpracovává jednoduše - uděláte hromádku z hl. mouky, do ní důlek, do důlku žloutky, cukr a máslo a hňácat a hňácat až uhnácáte těsto, které rozválíte na plech a dál pokračujete podle postupu. Tak ať se koláč povede, dejte potom vědět
hallo
(upraveno)
4. 7. 2007, 21:18
Prosím jak se zpracovává linecké těsto? Nejsem moc zdatná kuchařka-cukrářka
redyx
(upraveno)
4. 7. 2007, 20:39
Dnes jsem přečetla a hnedle vyzkoušela,je fakt super mňamózní,papaá se lépe než na kynutém těstě,díky za receptík,Radka
jíta406
(upraveno)
3. 7. 2007, 22:12
Dobrý večer Věrko,moc děkuji za recept,dnes jsem upekla a to byla dobrota všichni jsme se olizovaly až za ušima,hned si mamka brala recept ,určitě jsem nedělala naposled!
Věrka a Anetka
(upraveno)
2. 7. 2007, 22:12
Jéé to jsem ráda, že chutná dieta počká Už jsem taky zkoušela nahradit rybíz třešněma a vůbec to nebylo špatný Všem přeju dobrou chuť
kumama
(upraveno)
27. 6. 2007, 23:15
Tak tu znám a je fakt mňamóózní Jsem ráda, že jsem na ni natrefila, protože jsem někde zasela recept už je pečlivě uložen
cicmoši
(upraveno)
27. 6. 2007, 22:53
fakt fantastický........... dieta - nedieta som sa šla užrat do bezvedomia........