(recept
si oblíbilo 389 návštěvníků)
Pomalu pečená kachna-úžasná
Potřebné ingredience
kachna, sůl, kmín
Postup přípravy
Omytou a osušenou kachnu posolíme zevnitř i zvenku a posypeme kmínem.
Prsíčky vzhůru vložíme do pekáče s víkem( suchého) a dáme do trouby na 120 C, nepoužívat horkovzduch . Pečeme 4-5 hodin. Nepodlívat!! Neotvírat troubu!!
Kachnička má krásnou kůrčičku a je úžasně křehoučká a šťavnatá. Recept mám od kamarádky a tuto kačenku jsem dělala již třikrát během 2 měsíců. Protože je fakt skvělá. Zkuste a nebudete zklamaní.
Dobrou chuť.
Prsíčky vzhůru vložíme do pekáče s víkem( suchého) a dáme do trouby na 120 C, nepoužívat horkovzduch . Pečeme 4-5 hodin. Nepodlívat!! Neotvírat troubu!!
Kachnička má krásnou kůrčičku a je úžasně křehoučká a šťavnatá. Recept mám od kamarádky a tuto kačenku jsem dělala již třikrát během 2 měsíců. Protože je fakt skvělá. Zkuste a nebudete zklamaní.
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mimik
(upraveno)
8. 9. 2008, 21:33
Heli, jsem ráda, že chutnalo. Příště ji mějte asi tak půl hodinku před koncem pečení odekrytou a přidejte teplotu. Kůrčička se Vám udělá. Mějte se
mimik
(upraveno)
8. 9. 2008, 21:30
Marcelko, bez tuku. Určitě zkuste. Budete určo spokojená. Je božííííí.
Hyzule
(upraveno)
8. 9. 2008, 16:20
Fakticky bez tuku?Musím to vyzkoušet.
Zrušený účet
(upraveno)
8. 9. 2008, 16:17
Tak jsem ji upekla. Měla jsem ji v troubě v pohodě 5 hodin. Krásně pustila šťávu. Jen neměla kůrčičku, byla spíš dušená, ale zato šťavnatá Manža si dělal srandu, prý: "chudák kača, ta kdyby věděla, že ji někdo jako ty bude drtit v troubě pět hodin, tak by utekla, než aby šla na pekáč"
mimik
(upraveno)
6. 9. 2008, 22:30
Heli, určitě se povede. Za to vstávání ta kačka fakt stojí. Mějte se a dejte vědět, jak chutnalo.
Zrušený účet
(upraveno)
6. 9. 2008, 20:40
Zrovínka včera jsem koupila kachničku k zítřejšímu obědu. Dělávám ji jen jednou za rok na Štěpána, ale dostala jsem na ni chuť. Sice si neumím představit, že ji vůbec nebudu podlívat a že ji budu péct jen na 120°C, ale proč to nezkusit že? Jen budu mít asi problém s ranním vstáváním, aby byla kachna kolem poledne hotová V neděli totiž nevstávám dříve jak o půl osmé
marcelakr
(upraveno)
5. 9. 2008, 20:12
dnes jsem tak dělala svou první kachnu a super, manžel mi to pochválil, nepoznal rozdíl - prý jako od maminky jen jednou jsem neodolala a pod víko nahlédla a hned zase zavřela a pekla jsem asi 4,5 hodiny
Bylinka1
(upraveno)
27. 7. 2008, 11:22
Tak jsem pekla ty kachní stehýnka a opravdu super !!!Ještě jsem to tak hodně riskla,že jsem je ráno foukla do trouby a šla jsem do práce a když jsem přišla byl oběd hotový-žádné podlívání a obracení-fakt super !!!Sice jsem měla strach ať nevyhoříme,ale dopadlo to dobře.Určitě budu opakovat
johnynka
(upraveno)
25. 7. 2008, 21:11
zítra jdu na ní, teď jsem jí vyndala z mrazáku a zítra je u nás pouť... doufám, že se povede, ale dělám takto polévku, že jí vařím dlouho a pak nemá konkurenci, tak uvidíme, hlavně vydržet a nekoukat
mimik
(upraveno)
25. 7. 2008, 21:05
Jani,¨ vyzkoušejte klidně i ty stehýnka. Budou stejně dobré. Ať Vám chutná.
Bylinka1
(upraveno)
24. 7. 2008, 20:21
Mám jen kačení stehna ,ale taky to tak zkusím!Jsem zvědavá
brigitac
(upraveno)
18. 7. 2008, 19:03
nejsem zadna kucharinka a tak po precteni receptu jsem si rekla to je presne pro me , zadna starost , musite vyzkouset , bala jsem se troubu neotevrit, ale po precteni dalsich komentaru jsem vydrzela i kdyz sem mela trosku obavy, kachna je na prosto uzasna, uz to jinak neudelam, diky diky diky
mimik
(upraveno)
10. 7. 2008, 23:41
Zuzko, jsem ráda, že jste si tak pochutnali. Děkuji
judunaja
(upraveno)
9. 7. 2008, 15:13
Teď jsme jí dojedli Nenacházím příhodné slovo, protože skvělá není tak vystihující!!! Bomba Křehoučká, šťavnatá, prostě super. Díky moc za recept, kterého jsem ze zpočátku bála... aby se káča nepřipekla . Zuzana
mimik
(upraveno)
8. 7. 2008, 22:15
Šárko, jsem ráda, že chutnalo. Já už kachnu jinak nedělám. U tohoto receptu mám vždy jisté, že masíčko bude měkkoučké a nebude vysušené. Hezké léto
borilka
(upraveno)
8. 7. 2008, 14:01
Andreo,kachnu jsem upekla podle vašeho receptu a byla prostě dokonalá.Určitě jí co nejdříve budu péct znovu.
kamora
(upraveno)
4. 4. 2008, 14:00
Nezkoušel jste někdo takhle péct tzv. čínskou kachnu ? Je prý míň tučná, tak nevím jestli by se to povedlo. Máme totiž dvě domácí v mrazáku a moc nás láká to vyzkoušet.
mimik
(upraveno)
2. 4. 2008, 21:40
Terezko, a šťávičky se sádlem budete mít až moc. Andrea
mimik
(upraveno)
2. 4. 2008, 19:22
Terezko, nepřipálí ani nepřichytne. Nemusíte mít obavy. Krásný večer.
mimik
(upraveno)
2. 4. 2008, 19:18
Jani, tak to mě opravdu mrzí, že se Vám nepodařila. Je to ale divné a jste první, komu se to stalo. Nenapadá mě vůbec žádná příčina Vašeho nezdaru. Pokud jste dodržela vše, tak nechápu . Mějte se.